Świetny dokument.
W skrócie efekt cieplarniany tz"green house effect" to kłamstwo.
CO2 nie jest przyczyną globalnego ocieplenia.
W ogóle nie ma globalnego ocieplenia tylko wystepujące od zawsze zmioany cykliczne temp.
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 03:32, 10 Lis '07
Temat postu:
ten film przedstawia dsoc solidne dowody, nie jestem obeznany w temacie wiec moze ktos sie wypowie. wyglada na to ze te bujdy o ociepleniu spowodowanym produkcja co2 przez ludzi udezaja bezposrednio w afryke - co jest powtarzajacym sie schematem w planach illuminatow.
Wysłany: 20:18, 10 Lis '07
Temat postu:
nono, psychosis... czyżby teoria spskowa?
najbardziej przekonywujący (dla mnie) jest pod tym względem ostatni film alexa jonesa.
skoro ocieplenie klimatu ma miejsce na wszystkich planetach naszego układu słonecznego (co łatwo zweryfikować) to znaczy, ze teorie o ziemskim efekcie cieplarnianym wywolanym dwutlenkiem węgla można sobie włozyć między bajki.
po prostu słońce się akurat rozgrzewa, więc i na ziemi jest cieplej - ot co.
Wysłany: 20:56, 10 Lis '07
Temat postu:
Ostatnio przeglądałem filmy jakie ściągnąłem masowo z torrenta. Znalazłem jeden jeden ciekawy właśnie o CO2 i klimacie. Jak potem wszedłem na Wikipedię i zobaczyłem co tam piszą o globalnym ociepleniu... no cóż...
Wrzuciłem ten film na YT. Ogólnie film jest o tym, że CO2 nie powoduje ocieplenia klimatu, ani człowiek i jego działalność i że nie powinniśmy tracić biliony na walkę z ociepleniem tylko na przystosowanie się do niego.
1
Wysłany: 01:21, 17 Lis '07
Temat postu:
Polecam książkę w której autor pokrótce opowiada o "prawie wszystkim".
Bill Bryson "Krótka Historia Prawie Wszystkiego"
"Oryginalna i błyskotliwie napisana książka. Dowiadujemy się, czym jest świat materialny - od najmniejszego kwarka po największą galaktykę - i poznajemy wszystkie poziomy pomiędzy"
Dlaczego polecam tą książkę przy okazji dyskusji na temat "Man Made Global Warming"? W historiach wielkich odkryć w oczy rzuca się pewna prawidłowość. Niemal zawsze większość "szanownego grona naukowców" zaprzeczała nowym faktom i zaciekle broniła ustanowionych przez siebie teorii - i niemal zawsze okazywało się, że większość się myli. Chyba najlepiej tą regułę opisał Ghandi: "Najpierw cię ignorują, potem cię wyśmiewają, potem zwalczają, a potem zwyciężasz."
Nauka to nie konkurs piękności. Nie "wygrywa" teoria, która ma więcej zwolenników.
_________________ "Jeden człowiek nie zmieni świata, ale jeden człowiek może przekazać informację która zmieni świat." David Icke
www.infowars.patrz.pl
Wysłany: 20:19, 22 Lis '07
Temat postu:
JackBlood napisał:
Polecam książkę w której autor pokrótce opowiada o "prawie wszystkim".
Bill Bryson "Krótka Historia Prawie Wszystkiego"
Właśnie niedawno przeczytałem tę książkę. Akurat w niej jest podane, że efekt cieplarniany jest faktem i emisja CO2 dokłada się do zmian klimatycznych na planecie.
Wysłany: 00:05, 01 Gru '07
Temat postu:
Z 15 % jest przetłumaczone.
Dam znac jak bedą .
_________________ ...czasami po prostu lepsza od prawdy jest wiara w coś....
ludzie muszą zostać nagrodzeni za trwanie przy wierze inaczej rozlecą się w pył
Wysłany: 15:19, 29 Gru '07
Temat postu:
Jest 30 %.
Tak jak powiedziałem wrzuce jak tylko będą.
_________________ ...czasami po prostu lepsza od prawdy jest wiara w coś....
Wysłany: 17:30, 10 Lut '08
Temat postu:
Napisy pl:
http://www.speedyshare.com/302190950.html _________________ ...czasami po prostu lepsza od prawdy jest wiara w coś....
Wysłany: 12:14, 11 Lut '08
Temat postu:
http://www.mininova.org/tor/638880 musicie pobrac tą wersje aby napisy pasowały bo przynajmniej mi do wersji 950 mega nie pasują te napisy co sa podane... sciagam teraz ten film i napisy beda pasowac raczej - niech ktos usunie te napisy z napisy-project bo tam nie ma synchro!
Wysłany: 15:27, 14 Lut '08
Temat postu:
No dobrze, ale może mi ktoś powiedzieć jak to wszystko ma się do dziury ozonowej, bo niby CO2 właśnie niszczy niby ozon. I z drugiej strony nic w tym filmie nie ma na temat tego, że zatruwamy przy tej całej produkcji, która tak chcą ograniczyć całą naszą planetę ta całą chemią.
Wysłany: 16:15, 14 Lut '08
Temat postu:
przecierz tam jest wytlumaczone ze wraz ze zwiekszoną aktywnoscią słońca na Ziemi zwieksza sie poziom CO2 i to co mowia politycy to jedna wielka sciema czy trzeba cos wiecej? na dodatek ludzie ktorzy pomagaja manifestowac przeciwko "go" to nie zdaja sobie sprawy ze Ci u wladzy sie z nich smieją : P