Ogólnie jest taka tendencja . Z jednej strony mówi się że przy produkcji wołowiny wydzielane są niesamowite ilości CO
2 ( ogólnie przy produkcji mięsa ) . Z drugiej zaś strony mamy Ptasią Grypę , Afrykański Pomór Świń i Szalone Krowy , dzięki czemu kontroluje się gospodarkę "mięsną" . Owa tendencja ma zaprowadzić ludzkość do "hodowania mięsa" w warunkach laboratoryjnych na przemysłową skalę . To już jest wprowadzane , już można kupić wyhodowanego w takich warunkach "burgera" gdzieś w świecie . I każde mięso będzie tak produkowane na masową skalę do końca tego wieku . Oczywiście , krowy i świnie całkiem nie znikną , ich mięso będzie dostępne dla najzamożniejszych .
I cały biznes produkcji mięsa przejmą wielkie koncerny farmaceutyczne , tak będzie zobaczycie
.
A pierwszym krajem gdzie będzie to stosowane na masową skalę będą Chiny .
_________________
https://www.youtube.com/watch?v=0K4J90s1A2M