Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 05:01, 07 Lip '14
Temat postu:
Spain says to charge tax of 0.03 percent on bank deposits
(Reuters) - Spain on Friday said it would introduce a blanket taxation rate of 0.03 percent on all bank account deposits, in a move aimed at harmonising regional tax regimes and generating revenues for the country's cash-strapped autonomous communities.
The regulation, which could bring around 400 million euros ($546 million) to the state coffers based on total deposits worth 1.4 trillion euros, had been tipped as a possible sweetener for the regions days after tough deficit limits for this year and next were set by the central government.
Deputy Prime Minister Soraya Saenz de Santamaria announced the move at a news conference following a weekly cabinet meeting.
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 19:10, 09 Lip '14
Temat postu:
Hiszpania to atrakcyjny kraj. Z wielu względów.
Najwidoczniej obecnie jest za tania (grunty, nieruchomości). "Niepożądany" wg banksterstwa "element" ma zbyt ułatwione zadanie w nabywaniu hiszpańskiej ziemi. Albo ci "właściwi" już się obkupili po "taniości" i trzeba by co nieco zarobić na inwestycji. Zatem trzeba wykreować bum i wzrost popytu. Za tą "pomocą" dla "hiszpańskich" banków idzie zamysł aby w sztuczny zamysł podnieść ceny gruntów i nieruchomości i uruchomić "tanie" kredyty dla inwestorów, albo żeby po prostu podnieść ceny, żeby ci co już zainwestowali mogli zarobić na odsprzedaży na fali wzrostu prawdziwe pieniądze. Albo jedno i drugie.
(Bimi. Nie było mnie tu bardzo długo. Swoją karę odbyłem. Może zwiększyłbyś mi limit postów, albo chociaż pozwalał edytować napisany. Bo czasem za szybko klepnę "wyślij" i zdanie wychodzi pokraczne lub z literówkami?. Nawet Trynkiewicza wypuścili... Twój aparat "sprawiedliwości" nie jest chyba mniej wyrozumiały, niż okupacyjny w "Polsce"?)
_________________ "Demokracja niesie wyłącznie piękne słowa ale ani pracy ani chleba." - Labadine
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Strona: « 1, 2, 3
Strona 3 z 3