Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 10:53, 26 Kwi '23
Temat postu:
Jedne kryzysy finansowe prowadzą do wojny inne są konsekwencją wojny, nie inaczej będzie w tym wypadku. Moment w którym UE i USmany każą Ukrainie się poddać będzie tym momentem kiedy tzw Zachód odpali się z cyfrowym pieniądzem na poważnie. Bieda powojenna to poważny problem z którego wychodzi się latami. A rządzący to wykorzystają do wprowadzenia nowego systemu .
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=0K4J90s1A2M
Reaktywowane Ministerstwo Cyfryzacji realizuje szereg projektów, w których centrum znajduje się usługa mObywatel. Zdaniem szefa resortu Janusza Cieszyńskiego mObywatel jako portfel dokumentów to już przestarzałe rozwiązanie. Pomysłem na jego rozwój i zmianę jest stworzenie platformy do załatwiania spraw urzędowych.
Ministerstwo Cyfryzacji 1 maja 2023 r. wróciło po trzech latach "nieistnienia". Od 2020 r. zadania przypisane wcześniej temu resortowi realizowała KPRM. Po reaktywacji resortu, jednym z jego pierwszych działań jest doprowadzenie do końca procesu zrównywania tradycyjnych dowodów osobistych z tymi w wersji cyfrowej.
W rozmowie z BI Polska kierujący resortem cyfryzacji Janusz Cieszyński ocenił, że powinno dojść do tego latem tego roku.
— Chodzi o harmonogram prac w Sejmie. Jest jeszcze ostatnie głosowanie dotyczące poprawek Senatu. Myślę, że komisja cyfryzacji zaopiniuje to podczas następnego posiedzenia w maju i ustawa trafi do podpisu pana prezydenta. Mam nadzieję, że zdecyduje się podpisać tę ustawę i będziemy mogli wtedy już w ciągu 14 dni mówić o tym, że mamy trzeci, obok dowodu osobistego i paszportu, dokument tożsamości w pełni elektroniczny. Będziemy największym krajem w Unii Europejskiej z takim właśnie dokumentem — wyjaśnił.
mObywatel zmieni się w platformę
Minister cyfryzacji równocześnie podkreślił, że docelowo mObywatel ma zmienić się w rodzaj portalu usługowego do kontaktu z urzędami. — To ma być aplikacja transakcyjna, czyli taka, w której po prostu załatwiamy swoje sprawy. mObywatel jako portfel dokumentów to w mojej ocenie przestarzały koncept. To nie kierunek, w którą idą aplikacje na rynku. To powinna być bardziej aplikacja bankowa, w której możemy konkretne rzeczy od A do Z załatwić — wyjaśnił.
Cyfryzacja dokumentów nie dotyczy tylko dowodu osobistego. Planem resortu jest stworzenie możliwości tworzenia dowolnych cyfrowych dokumentów za pośrednictwem platformy. Przykładem może być pomysł na wdrożenie cyfrowych kart wędkarskich.
— To jest symbol tego, co zbudowaliśmy, czyli takiej możliwości tworzenia nowych dokumentów. Myśleliśmy o tym na początku, przede wszystkim w kontekście kart mieszkańca, by mniejsze samorządy mogły bez żadnych dodatkowych opłat taką kartę mieszkańca uruchamiać. Ale mówiąc o karcie mieszkańca, mówiliśmy też o tym, że można w oparciu o ten sam mechanizm uruchomić innego rodzaju karty, jak np. karta wędkarska. Nasza aplikacja ma być zbudowana w taki sposób, żeby dodawanie nowych usług i nowych funkcji było jak najprostsze, dlatego że zapotrzebowanie jest naprawdę wielkie — wyjaśnił.
połączą wszystko w 1 platformie i wiedzą wszystko.
ktokolwiek ściągnie nową aplikację kręci bat na KAŻDEGO POLAKA.
Wysłany: 22:27, 24 Maj '23
Temat postu:
Cytat:
"ING Bank Śląski
Dzień dobry,
wzmacniamy bezpieczeństwo Twoich pieniędzy. Za kilka dni wprowadzimy ważne zmiany w limitach przelewów w systemie bankowości internetowej Moje ING.
Wprowadzamy dzienny limit przelewów w wysokości 10 000 zł. Oznacza to, że do takiej wysokości wykonasz przelewy łącznie w bankowości internetowej oraz aplikacji mobilnej ING.
Możesz zarządzać tym limitem samodzielnie i w każdej chwili dostosować go do swoich potrzeb.
Do powyższych limitów nie wliczają się przelewy własne (pomiędzy kontami Twoimi i Twojej firmy), oraz przelewy ZUS i US."
odliczanie do zamknięcia systemu bankowego rozpoczęte
Wysłany: 11:20, 05 Lip '23
Temat postu:
Dziekuje ! Tego mi brakowalo - fortepian [ biurko z otwieranym blatem]. Bron komputerowa !!! Bron falowa - zdalnie sterowana !!! Nielegalna w rekach Azjatow, murzynow, bezmmozgowcow - Polkula Poludniowa z Zydami na czele ! Perth - czyje to ?