|
Czy popierasz pomysł wprowadzenia podatku od nieoddawania napiwków na forum Prawda2? |
Tak |
|
53% |
[ 17 ] |
Nie |
|
46% |
[ 15 ] |
|
Wszystkich Głosów : 32 |
|
Autor
|
Wiadomość |
Azizami
Post zebrał 100000 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 15:58, 16 Lis '13
Temat postu: |
|
|
Bimi wydaje mi się, że coś sie popsuło w tym systemie, o ile ja słusznie podlegam opodatkowaniu,
to nie chce mi się wierzyć, żeby aż 98 osób było z tego podatku zwolnione - bo rozdało po 4 napiwki.
Nie będę wymieniał nicków bo to by było bez sensu, ale wątpie że połowa ludzi zwolnionych z tego podatku w ogóle się logowała na forum, nie mówiąc już rozdawaniu napiwków.
Jak będziesz miał czas to się temu przyjrzyj
pozdr
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 17:53, 16 Lis '13
|
|
racja - dzięki za zwrócenie uwagi.
pobrane podatki liczyły się jako rozdane napiwki, a raczej nie powinny... w sumie nie wiedziałem czy powinny jak pisałem ten kod, ale faktycznie było by to z deka bez sensu...
w każdym razie zmieniłem, że tylko świadomie wręczone napiwki się liczą.
pozostaje mieć tylko nadzieję, że niczego przy okazji nie popsułem... okaże się jak przyjdzie kolejny czwartek.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 19:35, 22 Lis '13
|
|
Jak już wcześniej zapowiadałem, tak oto nadchodzi zmiana.
Od następnego tygodnia osoby które muszą uiścić podatek w danym okresie rozliczeniowym nie będą otrzymywać honorarium za posty - nowa symulacja wygląda tak: kapusta.php
Jakby coś nie zadziałało po tej zmianie to sorry - trudno to tak do końca przetestować, bez żywego organizmu. Ale z czasem się naprawi...
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
jarondo
|
Wysłany: 22:11, 22 Lis '13
|
|
Fajnie zamiast 6-ciu dostanę: 86 czekanów. Dziękuję.
Popieram.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
ElComendante
|
|
Powrót do góry
|
|
|
jarondo
|
Wysłany: 22:21, 22 Lis '13
|
|
Wiesz. Marzę o ogórkach i kiszonej kapuście, takich z beczki.
Tu, gdzie jestem, nie ma tego.
Namiastkę, muszę sobie sam zakisić,
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 13:51, 28 Lis '13
|
|
Informuję, że wraz ze zmniejszeniem kwoty jednorazowego napiwku, automatycznie zmniejsza się również wysokość pobieranego podatku, jak również limit do którego można trzymać bitcoiny na swoim koncie będąc zwolnionym z podatku.
Aktualne obowiązujące wartości można sobie zawsze sprawdzać w tym samym miejscu: kapusta.php
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Goniec Króla
Post zebrał 160000 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 17:40, 28 Lis '13
|
|
Mam pytanie: na jakiej podstawie wybierani są ci " Autorzy którzy otrzymają honorarium"? Losowo? Kurwa, wysmażyłem cztery posty w tym tygodniu, zajebać to zajebało, ale żebym cośkolwiek otrzymał to ni huja. a zajebało całego 1mBTC - wbrew temu co czytam: Każda z powyższych osób zostanie opodatkowana kwotą 0.4 mBTC. To jak to kurna jest?
Domagam się rekompensaty za straty moralne...
.
.
.
NO TO TERAZ MNIE WKURWIŁO!
BO w ogóle ten cały system opodatkowywania jest do dupy: taki np. przygłup i debil jarondo, ze względu na wiadomy limit postów, może napierdalać postami cały tydzień - dzięki czemu bez problemu może w łatwy sposób wysysać kryptokasiorę od mniej "uprzywilejowanych" (lub też mniej pazernych). Nie wątpię, iż dokładnie tak właśnie w swej radości czyni... aż tak głupi to on nie jest... A najlepsze jest to, że oczywiście dostaje wprost proporcjonalnie do ilości bredni które wysmaży. No ja pierdole! to ja się umówię z @grzankiem albo @czekanem, że będziemy sobie wręczać tygodniowo po jednym napiwku >na wzajem< - i huj wam w dupe z waszym systemem! hahahha, rozjebałem system... @grzanek! co ty na to? wychodzimy z systemu? chodźcie, rozjebiemy złodziejskich szmaciarzy w trzy dupy..! Ciekawe co bimi wymyśli, żeby nas ukarać za bezczelne omijanie jego ruletki? co też wymyśli aby jednak nas udupić i móc spokojnie dalej nas ssać?? nie żebym się specjalnie spuszczał nad tą śmieciową walutą, lub traktował ją jako jakąś specjalną wartość - chodzi mi po prostu o eksperyment: postawimy się poza ich zafajdanym systemem, który najwyraźniej ci frajerzy urządzili sobie, kiedy spostrzegli że bania urosła do konkretnych rozmiarów - więc okazja! ( czyni pomysły). Bimi pewnie całymi nocami rozkminiał jak tu położyć swoje obspermione lepkie łapska na cyfrowych marzeniach (ahh - sorry - on przecież nie czerpie z tego zysku - tylko (!) jego ziomale : jarondo, Tańcząca, the mike: mogą bezkarnie obrabować dyskryminowanych i cenzurowanych uczestników tego forum: a to już przegięcie ... więc co wy na to wychodzimy z tej piaskownicy? damy im do myślenia? Pokazujemy dużego FUCKA i patrzymy co się stanie/ Który się ze mną umówi na cotygodniowy = n a p i w e k =, hę ?
_________________ w_Królestwie_TV
http://www.metrykakoronna.org.pl/
#zdejmijMaske i #wyjdźZchaty
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 17:45, 28 Lis '13
|
|
chemicloo napisał: | Mam pytanie: na jakiej podstawie wybierani są ci "Autorzy którzy otrzymają honorarium"? Losowo? Kurwa, wysmażyłem cztery posty w tym tygodniu, zajebać to zajebało, ale żebym cośkolwiek otrzymał to ni huja. a zajebało całego 1mBTC - wbrew temu co czytam: Każda z powyższych osób zostanie opodatkowana kwotą 0.4 mBTC. To jak to kurna jest?
Domagam się rekompensaty za straty moralne... hę ? |
pisałem przecież już tydzień temu, że następuje zmiana i ci którzy akurat podlegają podatkowi nie będą już otrzymywać opłat za posty. zaś dziś rano napisałem, że pojedynczy napiwek zmienił się z 1 mBTC na 0.4 mBTC - a kwoty podatku razem z nim, co jest już odwzorowane w symulacji... że nie nadążasz za rozwojem wydarzeń - to akurat nie moja wina, ale lepiej się skup kurwa łosiu, zanim cię jakiś samochód przejedzie.
swoją drogą ty chemicolo akurat złamanego grosza do tego forum nie dołożyłeś - a za to jako pierwszy wyciągasz łapę po cudze pieniądze, żydzie pierdolony
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
chójaduch
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 08:55, 29 Lis '13
|
|
ale słowo "polak" nie ma jeszcze w polskim słowniku znaczenia "człowiek skąpy i chciwy"
@chójaduch, rozumiem że czujesz się oburzony że nazywam tego debila pogardliwie tym samym słowem, z którego noszenia ty z kolei jesteś dumny - pedały i murzyni mają ze mną ten sam problem, ale to przecież nie ja wymyśliłem język polski, a jedynie zostałem zmuszony wykuć go dobrze do matury i tak mi już zostało
ale specjalnie dla ciebie, następnym razem napisze mu "żulu pierdolony".
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
chójaduch
|
Wysłany: 10:55, 29 Lis '13
|
|
Niestety też jestem nosicielem tego języka i znam pogardliwe znaczenie nadane przez nadwiślańczyków słowu 'żyd' .. Język jest żywy i stosunkowo szybko ewoluuje. Określenie 'Polaku pierdolony', albo 'katoliku pierdolony', bardziej dałoby mi po pysku niż 'żydzie pierdolony'. Jak kogoś wkurwię to już wie jak mi dojebać
chemicloo napisał: | No ja pierdole! to ja się umówię z @grzankiem albo @czekanem, że będziemy sobie wręczać tygodniowo po jednym napiwku >na wzajem< - i huj wam w dupe z waszym systemem! hahahha, rozjebałem system... @grzanek! co ty na to? wychodzimy z systemu? chodźcie, rozjebiemy złodziejskich szmaciarzy w trzy dupy..! Ciekawe co bimi wymyśli, żeby nas ukarać za bezczelne omijanie jego ruletki? co też wymyśli aby jednak nas udupić i móc spokojnie dalej |
proponuję, aby jednopostowiec mógł wręczać napiwek wyłącznie wielopostowcowi
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Tańcząca
|
Wysłany: 11:06, 29 Lis '13
|
|
chójaduch
Ty to też potrafisz tak zakręcić proces myślowy ,że wygląda niczym świński ogon.
Cytat: | Niestety też jestem nosicielem tego języka i znam pogardliwe znaczenie nadane przez nadwiślańczyków słowu 'żyd' .. Język jest żywy i stosunkowo szybko ewoluuje. Określenie 'Polaku pierdolony', albo 'katoliku pierdolony', bardziej dałoby mi po pysku niż 'żydzie pierdolony'. |
jak może bardziej dać Ci po pysku określenie Polaku pierdolony czy katoliku pierdolony skoro niestety jesteś tylko nosicielem tego języka i mieszkasz w kata-basowym kraju bo przecież nie utożsamiasz się z katolikami?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 11:08, 29 Lis '13
|
|
grzenek i chemicolo - dwóch zagorzałych i odwiecznych gardzicieli bitcoinami - będą się teraz nawzajem wymieniać napiwkami, tylko po to by wyżulić od reszty forumowiczów marne ochłapy za swoje badziewne posty...
hehe - chętnie dopłacę do takiej rozrywki.
dogadajcie się jeszcze łosie ze szczekanem i szczypiorem - coby i tych dwóch luzerów nie pozostawić w cieniu.
Cytat: | Niestety też jestem nosicielem tego języka i znam pogardliwe znaczenie nadane przez nadwiślańczyków słowu 'żyd' |
Język rzecz nabyta, budowana przez pokolenia i nierzadko odzwierciedlająca prawdziwą historię.
Zresztą nie tylko przez tylko nadwiślańczyków - z tego co się orientuję słowo "żyd" jest synonimem skąpca i oszusta w wielu językach - podobnie jak słowo "murzyn" jest w wielu językach syjonizmem niewolnika i tępego sługasa...
Historii nie zmienisz - choćbyś nie wiem ilu swoich obsadził w Wikipedii
Jeśli cię to boli i chcesz coś na to poradzić, to myślę że najnieskuteczniejszą metodą było by przekonanie twoich ziomków aby przestali w końcu pasożytować na reszcie ludzkości, lansując się w swoim ukradzionym Izraelu na władców regionu i napierdalając bezkarnie bombami na kogo popadnie, a wszędzie indziej najczęściej ukrywając swe pochodzenie i kulturę bo się zwyczajnie wstydzą. przyznać do tego że są żydami. A skoro się sami wstydzą (bo nikt im przecież nie każe chować się w szafach), to najwyraźniej sami też wiedzą najlepiej, że jest się czego wstydzić - i prawdopodobnie nie chodzi tu o poobcinane kutasy
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
chójaduch
|
Wysłany: 11:40, 29 Lis '13
|
|
Tańcząca, może dać bardziej po pysku, bo w oderwaniu od podstawowego znaczenia, w naszej forumowej mowie, a mam nadzieję, że i w szerszych kręgach, określenia te są bardziej nacechowane negatywnie. Katolik i Polak to w zasadzie synonimy oznaczające patologiczny przypadek nieuleczalnie chorego psychicznie człowieka, który swoim nieracjobnym zachowaniem przeczy prawom natury.
A gdybyś chciała tak po konkrecie, to jest jeszcze wzmocniony miks: 'Polaku-katoliku pierdolony'
Bimi, proponuję Ci, abyś w ramach eksperymentu socjologicznego przywdział jarmułkę i pospacerował w niej po ulicach, poszedł wieczorem na browarka do knajpy i poobserwował otoczenie. Obłęd w oczach przypadkowo spotykanych ludzi, często także o semickich rysach, bez cienia wątpliwości odczytasz jako wypowiedź: 'zaraz Cię zajebię, skurwysynu'. Skrywanie żydostwa to nie wstyd - to instynkt samozachowawczy i najzwyklejszy strach w obawie o zdrowie i życie....
Natomiast w przypadku nadwiślańczyków, którzy mieli to szczęście, że wydostali się z nadwiślańskiej państwowiny, skrywanie polskości czym jest spowodowane? Ktoś chce im zrobić kuku ze względu na pochodzenie???
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Tańcząca
|
Wysłany: 11:45, 29 Lis '13
|
|
chójaduch
Cytat: | Katolik i Polak to w zasadzie synonimy oznaczające patologiczny przypadek nieuleczalnie chorego psychicznie człowieka, który swoim nieracjobnym zachowaniem przeczy prawom natury. |
a żyd pierdolony to synonim czego wg. chójaducha?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 11:49, 29 Lis '13
|
|
chójaduch napisał: | Bimi, proponuję Ci, abyś w ramach eksperymentu socjologicznego przywdział jarmułkę i pospacerował w niej po ulicach, poszedł wieczorem na browarka do knajpy i poobserwował otoczenie. |
Aaa, no i jak widać, jest jeszcze synonimem tchórza...
Pedały w Polsce się mniej boją okazywać swego pedalstwa, niż żydzi swego żydostwa - a też nie mają łatwo z łysymi dresami i fanatycznymi wyznawcami świętojebliwej matki boskiej.
A muzułmanie - też nie mają w Polsce łatwo, chyba nigdzie w Europie, ale też ani myślą się wstydzić, ni bać, ubierać tak jak lubią.
Murzyni - ci to już w ogóle nie mają wyjścia...
Tylko żydzi się ukrywają, a ci akurat mają wszędzie największe chody. Nawet większe niż pedały..
Tak ze weź się lepiej chłopie w garść i przestań ukrywać to kim jesteś, jeśli chcesz pokazać ludziom, że nie masz nic do ukrycia i jesteś normalnym człowiekiem, a nie jakiś kolejnym skrytym żydem. Ja też tu nie jestem u siebie, a niektórzy Holendrzy są tak tępi, że bez żenady okazują dyskryminację względem Polaków, ale nigdy w życiu nie przyszło mi jeszcze do głowy aby ukrywać swoje pochodzenie. Bo i choć nie mam powodu do dumy z racji samej swej narodowości, to i kto normalny przejmował by się tym, co o nim myśli jakiś zacofany debil, z mózgiem przepranym patriotyzmem, nacjonalizmem, tudzież inną religią? Na pewno nie ja.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 14:37, 30 Lis '13
|
|
Swoją drogą w miesiąc od pierwszego podatku średnia kwota rozdawanych napiwków zwiększyła się z $0.15 do ponad $3 na dobę. I nie mówcie mi, że ja skromny informatyk nie wiem jak rozruszać ekonomię; ci nieudacznicy co rządzą FED'em mogliby mi jeść z ręki.
A najlepsze jest to, że napiwki najczęściej rozdają teraz ci, co mnie najbardziej nienawidzą.
Hehe, jak to jeden z nich kiedyś powiedział: mój cyrk, moje małpy...
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Tańcząca
Post zebrał 40000 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 14:49, 30 Lis '13
|
|
Bimi
Cytat: | Hehe, jak to jeden z nich kiedyś powiedział: mój cyrk, moje małpy... Laughing |
ba chemcio wymyślił nawet termin afera napiwkowa. Przecież tu się dzieją istne jaja. Kurwa jak wy chcecie cokolwiek dostrzec w polityce międzynarodowej jak Bimi kręci Wami jak tylko zechce.
Bimi
Cytat: | I nie mówcie mi, że ja skromny informatyk nie wiem jak rozruszać ekonomię; ci nieudacznicy co rządzą FED'em mogliby mi jeść z ręki. Smile |
no obrót bitkami zwiększył się na forum, ale ilość podań na prawda2.info spada. Masz jakieś pomysły jak zwiększyć ilość podań miesięcznie czy też masz to w głębokim poważaniu. Pytam się z czystej ciekawości jak Ty to tam sobie wszystko układasz w tej głowie.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
ElComendante
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
|
Powrót do góry
|
|
|
King Crimson
|
|
Powrót do góry
|
|
|
jarondo
|
Wysłany: 19:02, 30 Lis '13
|
|
BIMI
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
owlik
|
Wysłany: 15:11, 23 Gru '13
|
|
Nie żebym się czepiał, ale jako przeciwnik tego rozwiązania proponuję dodać odpowiednie informacje w publicznych statystykach finansowych konta.
Obok rozdanych / otrzymanych dodać "bilans/saldo redystrybucji" lub "przejętych" z liczbą dodatnią jeśli w taki sposób się wzbogaciliśmy i ujemną jeśli straciliśmy. Właściwie to miałem w żarcie zaproponować nazwanie rzeczy po imieniu proponując "ukradzionych" albo "zajebanych". Byle tylko nie zaliczało tego do "rozdanych", tak jak i o podatnikach nie mówi się jako o fundatorach (chociaż w wiadomościach może tak mówią- "podatnicy ufundowali", śmieszne, dlatego nie oglądam).
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|