Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 08:02, 30 Maj '26
Temat postu:
Cytat:
Iran stracił miliard dolarów w kryptowalutach
Stany Zjednoczone skonfiskowały ok. miliarda dolarów w kryptowalutach należących do Iranu w ramach operacji Ekonomiczna Furia - poinformował minister finansów USA Scott Bessent.
- Przejęliśmy około miliarda dolarów irańskiego krypto - po prostu zagarnęliśmy portfele. Niektórzy z nich mogą właśnie logować się i jeszcze nie wiedzą, że ich portfel został przejęty. To pieniądze skradzione narodowi irańskiemu - powiedział Bessent podczas wystąpienia na konferencji Reagan National Economic Forum w Simi Valley w Kalifornii.
Wysłany: 10:02, 30 Maj '26
Temat postu:
Prawdę mówiąc nie wiadomo co skonfiskowali , komu skonfiskowali, ani jak skonfiskowali. Podana informacja nie ma źródła - i prawdę mówiąc nie jestem zainteresowany aby to sprawdzać (poczekam aż ktoś to zrobi za mnie). Tyle mnie to obchodzi co zeszłoroczny śnieg.
_________________ W interesie sklepu jest, by skup butelek chodził prawidłowo, bo wabi klienta ~Pterapogon
https://suno.com/invite/@solidarni
Wysłany: 10:43, 30 Maj '26
Temat postu:
Jeżeli shakowali komputer, a portfel był niezaszyfrowany - to nic prostszego niż ukraść jeden zwykły plik wallet.dat z katalogu. A nawet jeśli był zaszyfrowany - to jeżeli już się shakuje dany komputer, dla specjalistów hakerów nie powinno to stanowić problemu aby go na takim komputerze odszyfrować . Cholera ich tam wie, w jaki sposób zabezpieczyli swojego "bitcoina w prywatnym portfelu" (czy też klucz prywatny). ....Więc całkiem to możliwe że skonfiskowali im bitcoiny _________________ W interesie sklepu jest, by skup butelek chodził prawidłowo, bo wabi klienta ~Pterapogon
Wysłany: 15:10, 31 Maj '26
Temat postu:
czego niby nie rozumiem?
to ty nie rozumiesz różnicy między oportunistyczną kradzieżą, a systemową konfiskatą.
bitcoin jest niekonfiskowalny - pogódź się z faktami, zamiast mi tu pyskować, ekspercie od siedmiu boleści.
pierdolisz coś o zaszyfrowanym portfelu, którego dla specjalistów hakerów nie powinno to stanowić problemu aby go na takim komputerze odszyfrować... zwyczajnie bredzisz!
dla ciebie specjalista haker to taka sama czarna magia jak i bitcoin.
Wysłany: 15:19, 31 Maj '26
Temat postu:
Cytat:
pierdolisz coś o zaszyfrowanym portfelu, którego dla specjalistów hakerów nie powinno to stanowić problemu aby go na takim komputerze odszyfrować... zwyczajnie bredzisz!
Nieważne kurwa!! Mało to bitcoinów zajumano do tej pory?
Cytat:
nie rozumiesz różnicy między oportunistyczną kradzieżą, a systemową konfiskatą.
Nazwali to konfiskatą -ale ukradli. Zadowolony?
_________________ W interesie sklepu jest, by skup butelek chodził prawidłowo, bo wabi klienta ~Pterapogon
Wysłany: 15:21, 31 Maj '26
Temat postu:
oświeć mnie kurwa mądralo, jeśli istnieje specjalista haker co potrafi każdemu zajebać bitcoiny (taki jest zajebisty), to po chuj "konfiskuje" dla rządu, zamiast kraść dla siebie?
Wysłany: 15:24, 31 Maj '26
Temat postu:
Cytat:
po chuj "konfiskuje" dla rządu, zamiast kraść dla siebie?
Nie wiem kurwa, pytaj jego, może dla idei. A może bo tak lubi.
Cytat:
Jeśli skonfiskowali to co najwyżej Tether (USDT)
Po huj skonfiskował tether dla rządu skoro mógł ukraść dla siebie.
Wysłany: 15:35, 31 Maj '26
Temat postu:
Dobrze że ty masz. Bo tobie się zjebie wydaje, że jedyny sposób na zajumanie bitcoinów to złamać sieć bitcoina. A ponieważ nie można złamać kryptografii bitcoina, to nie można nikomu ukraść bitcoina. Proste - jak twój przewalcowany dekiel.
_________________ w_Królestwie_TV METRYKA KORONNA
Post zebrał 220 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 18:02, 31 Maj '26
Temat postu:
Ale o co ta spina, przecież Intel (ale zapewne również AMD) ma backdoora, i nie jest to żadna teoria spiskowa ani science fiction (choć wygląda na Sci-Fi i z powodzeniem nadaje się do sensacyjnego odcinka u jakiegoś Sołtana, czy innego "foliarza"), który pozwala producentowi połączyć się zdalnie z dowolnym egzemplarzem procesora i przejąć kontrolę nad systemem operacyjnym, łącznie z możliwością podglądu w czasie rzeczywistym tego, co dzieje się na pulpicie. Konfiskata bitcoinów -z czymś takim do dyspozycji- to dla NSA betka z masłem. Myślę że trzyliterowe agencje JUDESEJ już o to zadbały, aby właśnie taki backdoor został opracowany i wdrożony, bo zwykłą głupotą byłoby być światowym liderem na rynku procesorów, i sobie takiego backdoora nie opracować
Oczywiście ruchu sieciowego nie da się tak łatwo ukryć....i to może być pewne utrudnienie. Ale z drugiej strony patrząc na turbany jak łatwo dały się wysadzić przy pomocy wybuchających pagerów to nie musiało być wcale takie trudne.
p.s.
A przecież nie tak całkiem dawno temu Korea Północna okradła giełdę ByBiT z kilkuset tysięcy ETH - więc te "konfiskaty" w świecie krypto to chyba nie jest coś z kosmosu.
_________________ "Normalny facet przyznałby że może coś z nim nie tak i udałby się od psychologa/psychiatry" ~maryla
Wysłany: 17:19, 01 Cze '26
Temat postu:
Cytat:
dla ciebie specjalista haker to taka sama czarna magia jak i bitcoin.
... a co tu wielce rozumieć? Gówniane gówno dla gównianych ludzi. Sram w "magię bitcoina". Aktualnie totalnie na wylocie. Teraz jedyne co ma znaczenie to ICP. Ale ty i tak tego nie pojmiesz bo dla ciebie to czyste voodoo .
Wysłany: 10:04, 02 Cze '26
Temat postu:
nerwy ci chyba puszczają.
chyba nie myślisz że mnie serce zaboli od tego że ty srasz na bitcoina?
bitcoin to nie przedmiot kultu, żeby byle frajer nie mógł sobie na niego posrać.
niejeden frajer, jak ty łosiu, srał tu już na bitcoina przez te wszystkie lata, a teraz żal mu dupę ściska, że mnie nie słuchał.
i na ciebie przyjdzie pora - nie bój dupy
Wysłany: 16:32, 02 Cze '26
Temat postu:
Cytat:
nerwy ci chyba puszczają.
jakie nerwy, niby o co? ....że komuś skonfiskowali bitcoina?? ....bardzo dobrze że skonfiskowali!!!
Cytat:
chyba nie myślisz że mnie serce zaboli od tego że ty srasz na bitcoina?
Ty nie masz serca.
Cytat:
niejeden frajer, jak ty łosiu, srał tu już na bitcoina przez te wszystkie lata, a teraz żal mu dupę ściska, że mnie nie słuchał.
i na ciebie przyjdzie pora - nie bój dupy
co ty kurwa nie powiesz..niejeden... Jemu..? Ja nie jestem 'Jemu" . Nie strasz nie strasz bo sie zesrasz .
A poza tym ja nie srałem na bitcoina "przez te wszystkie lata". Skąd ci to przyszło do głowy baranie? . Dopiero teraz zaczynam .
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa) Strona: « 1, 2, 3...169, 170, 171