Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 13:32, 04 Cze '09
Temat postu: Dan Winter - DNA, złota proporcja i świadomość
Pozwoliłem sobie przetłumaczyć jeden z wykładów Dana Wintera, który odbył się w Hiszpanii.
Dan Winter łączy fakty z pogranicza metafizyki, ezoteryki i fizyki kwantowej by przemienić je w spójną, intrygującą i niesamowitą podróż dla słuchacza. Przedstawia fundamenty kreacji biorąc pod uwagę m.in. takie koncepcje jak: złota proporcja, fraktalność, przeznaczenie DNA, fal, ładunków elektrycznych, pól magnetycznych i emocji. Wyniki swych badań przedstawia graficznie co pozwala odbiorcy zrozumieć tę porcję informacji w bardziej intuicyjny sposób. Szczególnie ciekawa jest część, w której pokazuje pierwotne zastosowania dla Języka hebrajskiego. Każe nam to zrewidować wiele utwierdzonych w opinii publicznej mitów na temat czasów starożytnych i dostępnej wtedy wiedzy.
Wysłany: 23:25, 04 Cze '09
Temat postu:
Wielkie dzięki za ten post Shielder! I za tłumaczenie.
A co do hermetyczności i charyzmatyczności samego Wintera, to moja Żona, rzuciwszy nań tylko okiem podsumowała go w sposób genialny: "to jest Szalony Kapelusznik z Alicji w krainie czarów!"
Wysłany: 23:36, 04 Cze '09
Temat postu:
ja tam nie wiem jakie mam ajkju ale tak generalnie i ogolnie to se mysle ze ludzi starszych trza szanowac a Dan jest chyba troche niedozywiony, znaczy wg. mnie, zeby nie bylo