|
Autor
|
Wiadomość |
Arwena
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 11:21, 14 Cze '09
Temat postu: Królowa Anglii znów uprawia warzywa |
|
|
Cytat: |
Po raz pierwszy od drugiej wojny światowej brytyjska królowa Elżbieta II pozwoliła uprawiać warzywa w ogrodach Pałacu Buckingham - poinformował rzecznik rodziny królewskiej.
Od sześciu tygodni ogrodnicy pielęgnują więc pomidory, fasolę, cebulę, pory, marchew, kapustę, ziemniaki oraz inne rośliny wykorzystywane w pałacowej kuchni. Przy uprawie nie stosują żadnej chemii.
Warzywa będą m.in. podawane na oficjalnych bankietach.
W czasach ostatniej wojny rodzina królewska prowadząc warzywnik chciała zachęcić Brytyjczyków do uprawy własnych warzyw, aby zmniejszyć skutki racjonowania żywności. Obecnie mierzący 4 na 10 metrów ogródek ma pomóc w zachowaniu roślin zagrożonych.
"Nie tylko pomagamy chronić dawne odmiany, ale także zabezpieczamy nasze dziedzictwo i historię" - podkreśliła cytowana przez AFP odpowiedzialna za ogrody Pałacu Buckingham Claire Midgley.
Na podobny pomysł uprawiania warzyw w okolicach Białego Domu wpadła żona amerykańskiego prezydenta Baracka Obamy, Michelle.
|
Poletko 4 na 10 m chroni zagrożone odmiany - to nawet nie żart jest - to zwykła kpina.
http://wiadomosci.onet.pl/1989334,12,item.html
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
YELONKY
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Arwena
|
Wysłany: 17:50, 14 Cze '09
Temat postu: |
|
|
moim zdaniem wlasciwe jest pytanie:
Jaki poziom głupoty media są w stanie zaproponować?
oraz
Jaki niski poziom głupoty publika jest w stanie przyjąć... :-/
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Entrop
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Raynold
|
Wysłany: 21:47, 14 Cze '09
Temat postu: Re: Królowa Anglii znów uprawia warzywa |
|
|
Arwena napisał: | Cytat: |
Po raz pierwszy od drugiej wojny światowej brytyjska królowa Elżbieta II pozwoliła uprawiać warzywa w ogrodach Pałacu Buckingham - poinformował rzecznik rodziny królewskiej.
Od sześciu tygodni ogrodnicy pielęgnują więc pomidory, fasolę, cebulę, pory, marchew, kapustę, ziemniaki oraz inne rośliny wykorzystywane w pałacowej kuchni. Przy uprawie nie stosują żadnej chemii.
|
Poletko 4 na 10 m chroni zagrożone odmiany - to nawet nie żart jest - to zwykła kpina.
|
Kto, nawet nie posiadając oficjalnej wiedzy o ogrodach królewskich poczyta powyższe, może dostrzec kilka idiotyzmów które w typowy sposób wprowadzają ogłupianie potencjalnego czytacza. Bo nawet jeden bezręki ogrodnik w ciągu tygodnia obrobiłby wspomniany areał (no powiedzmy wraz z zagrożonymi gatunkami w dwa tygodnie) Poza tym, interesuje mnie jak na powyższym poletku umieszczono tak dużo różnych odmian a w dodatku w tak dużej ilości że można nimi żywić nie tylko rodzinę królewską ale też gości na przyjęciach
A przy okazji, to skąd dotąd królowa pozyskiwała żywność jeśli na pewno nie używała tej sklepowej z dodatkiem GMO czy też jakiejkolwiek chemii
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
pcl
|
|
Powrót do góry
|
|
|
p4lm
|
Wysłany: 00:53, 26 Sty '19
|
|
Ten pasożyt żyje już 93 lata i ma się świetnie, jej mężulek prowadzi samochód w wieku 97 lat !!!!!!!! powoduje wypadek i ma się dobrze.
Jej matka żyła 102 lata. Rockefelerowie żyją powyżej 100 lat. Czy to nie przypadek? Nieeeee to tylko zdrowe odżywianie.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Azyren
|
Wysłany: 09:36, 26 Sty '19
|
|
Zdrowe odżywianie i brak wyeksploatowania organizmu pracą fizyczną.
_________________ Stagflacja to połączenie inflacji i hiperinflacji ~ specjalista od ekonomii, filantrop, debil, @one1
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Ordel
|
Wysłany: 11:17, 26 Sty '19
|
|
Nie tylko zdrowe odżywianie , ale także przetaczanie sobie krwi . Albo jak to miało miejsce w przypadku Davida Rockefellera przeszczepia się serce nawet po kilka razy w jego przypadku miało to miejsce 7 razy .
Nawet królowej Angielskiej nikt by nie przeszczepił tylu serc . Jebane wampiry , marzy im się życie wieczne .
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=0K4J90s1A2M
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Azizami
|
Wysłany: 12:53, 26 Sty '19
|
|
Rockefeller wyglądał dużo gorzej niż przeciętny wampir, także jest to obraza dla prawdziwych wampirów
Nic specjalnego ta rodzinka królewska. Królowa jest stara i brzydka, jej mężulek jeszcze gorzej. Co to za życie mając setkę na karku, serio chcielibyście żyć 100 lat?
Po 70 jest już chujowo, a co dopiero po 90.
Krótko i intensywnie, a nie zdychać 7 razy na stole operacyjnym, nic fajnego.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
p4lm
|
Wysłany: 22:01, 26 Sty '19
|
|
Azizami zależy o co pytasz? Jeżeli miałbym być w takiej formie jak książę Karol to TAK!! chcę życ 100 lat a nawet 200. Te pijawy mają wszystko do wydłużenia życia. Jedyne biedne społeczeństwo o jakim słyszałem że ma tak długowieczną metodę to : plemię Hunzów i mieszkańcy Acciaroli.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Azizami
|
Wysłany: 12:19, 27 Sty '19
|
|
p4lm ja Cię doskonale rozumiem, ale pierdolę życie po 90. Jak bym był Karolem to kupiłbym ferrari i się rozjebał na pierwszym lepszym drzewie.
Bogatym przeważnie lepiej się żyje, będąc biednym i niedołężnym 97 latkiem, katorga.
A będąc Rockefellerem to już po pierwszym przeszczepie kupiłbym ferrari
Nie jestem samobójcą, ale nie mam też obsesji na punkcie długowieczności, 70 czy 90, jeden chuj
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Azyren
|
Wysłany: 13:08, 27 Sty '19
|
|
Ktoś musi być pasożytem, po to aby wasza ciężka praca miała jakiś cel
Co do długowieczności, też bym nie chciała tyle żyć. Optymalnie to tak do 60-70 lat, bo potem to i tak już nie ma radości z takiego bezproduktywnego, wegetatywnego życia.
_________________ Stagflacja to połączenie inflacji i hiperinflacji ~ specjalista od ekonomii, filantrop, debil, @one1
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
p4lm
|
Wysłany: 20:10, 27 Sty '19
|
|
Smutne jest to co piszecie. Jak można nie chcieć dłużej żyć? Biorąc pod uwagę że można być w niezłej formie w wieku 100lat. Moja babcia do końca swojego życia była samodzielna (88lat). Jedyne czego jej brakowało to bratniej duszy bo wszyscy umarli.
Azyren, Azizami czy mogę spytać ile masz lat?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Azyren
|
Wysłany: 21:45, 27 Sty '19
|
|
p4lm napisał: | Azyren, Azizami czy mogę spytać ile masz lat? |
To portal randkowy że pytasz o wiek? Ok 20-paru i tyle ci wystarczy wiedzieć.
p4lm napisał: | Smutne jest to co piszecie. Jak można nie chcieć dłużej żyć? |
Normalnie. Są różni ludzie i mają różne potrzeby życiowe, jeden będzie szczęśliwy po prostu żyjąc, albo robiąc różne błahe czynności które jej sprawiają radość, jak plewienie ogródka, innemu z kolei radość sprawia co innego. Ja wątpię żebym mógł realizować moje pasje i ambicje nawet jako w *uj zdrowy i sprawny dziadek, więc na co mi takie życie? Mogę tego po prostu nie chcieć i mam do tego prawo, póki mamy jeszcze resztki wolności i praw do stanowienia o swoim losie wedle swojej woli. Co cie to obchodzi? Dla mnie to ty możesz żyć nawet i 120 lat, tylko po co i co ci to da?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
p4lm
|
Wysłany: 18:47, 28 Sty '19
|
|
20-paro latku nie masz pojęcia o życiu. Co mi da życie 120lat? Zwiedzę więcej świata. Zobaczę więcej stworzeń. Pomyślę dłużej nad sensem
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|