Post zebrał 1000000 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 21:19, 11 Wrz '12
Temat postu:
Mirosław Dakowski czy to ten profesor który jako fizyk i Polak uważa że najlepszym sposobem na uratowanie Polski jest krucjata różańcowa i intronizacja Chrystusa króla?
jeśli tak,to nie dziwi mnie nic.Gdyby nie był profesorem,fizykiem i Polakiem,a tak po prostu-zwyczajnie wykształconym człowiekiem, wiedziałby że oscylatory, piramidy finansowe są,jeśli nie tak stare jak świat to z pewnością dość stare.
Pierwszą znaną piramidą była tulipanomania,zainicjowana prawdopodobnie przez "ekspertów watykańskich" (któż w XVII miał większą wiedzę o finansach niż skupieni wokół tej instytucji "kupcy weneccy" )
Mistrzami gatunku są:Bernard Madoff,Martin Frankel,Leonard Dennis Kozlowsk,Kenneth Lay,Jeffrey Skilling,Bernard Ebbers,Lou Pearlman,Charles Ponzi,Frank Abagnale,Tom Petters,Barry Minkow (szczegóły w wikipedii)
Jak widać "materiał badawczy" jest spory trzeba tylko wnikliwie go analizować.Choćby kosztem czasu poświęcanego na krucjaty różańcowe.
_________________ sasza.mild.60@mail.ru
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 08:16, 12 Wrz '12
Temat postu:
pszek napisał:
Mirosław Dakowski czy to ten profesor który jako fizyk i Polak uważa że najlepszym sposobem na uratowanie Polski jest krucjata różańcowa i intronizacja Chrystusa króla?
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 23:29, 12 Wrz '12
Temat postu:
No widzicie, jak się można na ludziach pomylić.
pomyślałem, sobie, że ciekawy facet, dyskutuje o finansach, przekrętach bankowych itp.
a tutaj się okazuje, że to nawiedzony dewot i to dosyć mocno zboczony pod kątem religii.
No, ale pobudził moją wyobraźnię na temat zarabiania na skokach waluty.
Dobrze wiedzieć.
Dobrze że się nie wybrałem na jego wykład.
_________________ Zobacz też tutaj