Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 18:21, 11 Sty '08
Temat postu:
Coraz więcej ludzi w Stanach jest poinformowanych o prawdziwej polityce rządu. Reakcja niezadowolenia społeczeństwa amerykańskiego, może być brutalnie stłumiona. Tym samym groźba wojny domowej jest bardzo prawdopodobna...
_________________ ... ludzi światłych i inteligentnych,
od ludzi prymitywnych i głupich,
odróżnia mądrość, czyli wiedza o
przeszłości ...
Wysłany: 18:41, 11 Sty '08
Temat postu:
No no,ładnie mówił,nawiązywał do ważnych faktów...a reakcje ludzi były zadowalające,chociaż nie tak bardzo jak miny konkurentów Pojechał po całości,teraz tylko obstawiamy ile czasu jeszcze się utrzyma na arenie...a i możliwości zamachu nie wykluczam,ewentualnie wypadku.
Wysłany: 19:15, 11 Sty '08
Temat postu:
nie ważne czy wygra, ważne że w mainstremowych mediach pojawiły sie takie kwestie jak drukowanie pustej gotówki, standard złota, Rezerwa Federalna, podatek osobisty, finansowanie al kaidy przez USA w latach 80., zapożyczanie się chińskich bankach...
zaraz ci przetlumacze kilka co ciekawszych zdań bo też nie wszystko (choć większość) zrozumiałem... a może ktoś przełoży całość i wrzucimy ten filmik na YT ?
Wysłany: 20:49, 11 Sty '08
Temat postu:
hehe troche im tutaj Ron wygarnal:) spoko,podoba sie odpowiedz mocnymi argumentami na zarzuty.Szkoda tylko iz wygrywajac debate w calosci jednak nie liczy sie,chot to takze ciekawe...
Wysłany: 03:59, 13 Sty '08
Temat postu:
nic konkretnego tam nie powiedzial, same ogolniki, niemniej rzucil nowe swiatlo na pewne sprawy co z pewnoscia zainteresowalo jakies tam grono osob, mimo wszystko mysle ze i tak przegra z kretesem, mamy przyklad takiego polityka w polsce (wiadomo o kogo chodzi), chociaz byc moze posunalem sie w tym porownaniu za daleko
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=Uy5F1O7WaRU
Wysłany: 10:33, 13 Sty '08
Temat postu:
ocochodzi napisał:
nic konkretnego tam nie powiedzial, same ogolniki,
"Musimy zrozumieć, że źródłem obecnej recesji jest nadmierne pobudzenie gospodarki wywołane sztucznym zaniżeniem stopy procentowej przez Bank Rezerwy Federalnej...Łatwo dostępny kredyt uczy podmioty rynkowe złych zachowań".
"Wspieraliśmy Saddama Husseina. Byliśmy sprzymierzeńcami Osamy bin Ladena. Nasi dawni przyjaciele zwrócili się przeciwko nam... I co robimy teraz? Wspieramy Sunnitów w Bagdadzie, dawnych popleczników Husseina!"
"Look out, believe me, the WAR IS NOT OVER".
"Niektórzy ludzie, jak obecny tu senator McCain, chcą byśmy siedzieli tam 100 lat!... Uważam że najwyższa pora żeby się STAMTĄD WYNOSIĆ !"
(gorący aplauz)
"Jeśli tak bardzo troszczymy się o Izrael, to dlaczego dajemy 3 razy więcej pieniędzy jego wrogom?... Pora by Izrael zatroszczył się sam o siebie, nie traktujmy go jak małe dziecko."
Durny spiker ze stacji FOX: Czy ma pan w ogóle jakieś szanse na wybór?
Ron Paul: Sugeruje pan, że nie mogę zostać wybrany ponieważ jestem najbardziej konserwatywnym członkiem (kongresu) wśród obecnych tu kandydatów?! Sugeruje pan, że Republikanie mnie nie lubią, bo jestem ścisłym, fiskalnym konserwatystą? Dlaczego nie możemy mowić o takiej polityce zagranicznej jaka kiedyś była wyznacznikiem naszej partii? Robert Tapp (?) nie chciał nawet naszej obecności w NATO.
I twierdzi pan, że musimy dalej pożyczać pieniądze od Chin?! na finansowanie imperium, na które nas nie stać?
Zastanówmy się przez chwilę, czy dobrze myślę:
Pożyczamy 10 mld dolarów od chińczyków...
I dajemy te pieniądze Musharafowi...
Który jest wojskowym dyktatorem...
Który obalił legalnie wybrany rząd...
I następnie wyprawiamy się na wojnę...
Tracimy tylu żołnierzy...
Promując demokrację w IRAKU ??!!
Wysłany: 19:10, 14 Sty '08
Temat postu:
Mnie by sie nie chcialo tego tlumaczyc i wrzucac na forum to sa wlasnie te ogolniki, no ale tak to juz chyba wygladaja debaty prezydenckie... najlepsza oczywiscie jest koncowka, zabil tym cwieka paru osobom
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=Uy5F1O7WaRU