Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 16:37, 07 Wrz '08
Temat postu:
ciekawe ciekawe .. jak ten pan dlugo pożyje, fajnie cichutko chodzi ten silnik. prawie jak perpetum.
czy to nie dziwne, że ludzie w garażu domowymi środkami wymyślają takie cuda, a programy badawcze w usa wydają kotyliony $$ i nie potrafią znaleźć sposobu na oderwanie się od ropy?? (do trolli: pytanie retoryczne)
Wysłany: 19:17, 07 Wrz '08
Temat postu:
mysle nad zbudowaniem czegos takiego -> z magnesów... (na razie jestem napalony na to hehe ) -> zobaczymy jak za jakis czas... planuje na razie co i jak i oglondam filmiki -> to na serio bedzie dzialac ale w sumie to nie wiem po co mi to -> ale zrobienie perpetum mobile tez daje duzo satysakcji -> zobaczymy czy sie uda... o ile sie nie zniechece
te czerwone kreski to magnesy (nie chcialo mi sie malowac ich calych) -> co o tym sadzicie? ewentualnie jakos inaczej mozna dac te magnesy -> sie zobaczy... ma to szanse dzialac? jestem totalnie zielony w tym hehehe
tylko nawet jak cos takiego by sie zrobilo to jak zrobic aby np podpiąć to do sieci aby obniżało np rachunek za prąd hmmm
Wysłany: 09:42, 08 Wrz '08
Temat postu:
p4lm napisał:
ciekawe ciekawe .. jak ten pan dlugo pożyje, fajnie cichutko chodzi ten silnik. prawie jak perpetum.
czy to nie dziwne, że ludzie w garażu domowymi środkami wymyślają takie cuda, a programy badawcze w usa wydają kotyliony $$ i nie potrafią znaleźć sposobu na oderwanie się od ropy?? (do trolli: pytanie retoryczne)
Oj Ty naiwny Jasne, że mają sposoby na oderwanie się od ropy, ale nie chcą. Przecież ropa to biznes. Ropa to również jedno z głównych narzędzi NWO.
Nawet jeśli uznać, że cała elita, NWO nie istnieje, to istnieje przecież całe lobby paliwowe, w którego interesie jest, aby nie pojawiały się takie czy inne wynalazki.
Lobby to ma na tyle pieniędzy i wpływów, że osiągnięcie tego jest bezproblemowe. W obliczu miliardowych strat nie mają problemów z eliminacją zagrożenia różnymi sposobami, nawet zabijają.
_________________ http://www.youtube.com/simonus666
soundcloud.com/simonus
soundcloud.com/szymonp
Wysłany: 15:12, 08 Wrz '08
Temat postu:
Zgadzam się z zulugula. Patent na wolną energię USA ma już od dawna, ale ujawnienie go oznaczałoby upadek koncernów naftowych, a przecież do tego nigdy nie dopuszczą ludzie z elity
Wysłany: 18:08, 08 Wrz '08
Temat postu:
Manix napisał:
@harvard ja kto nie sa ujawnione preciez w eBay zbiory patentow na wolna energie na peczki sprzedaja.
Tak i ich kariera kończy się na garażu.
Cytat:
oj zulugula ale przytrolliłeś
A co takiego źle napisałem. Patent patentem, ale ile macie w sąsiedztwie haarpów, czy latających spodków. A może tankujecie wodę zamiast paliwa? Lobby paliwowe trzyma łapy na wszystkim.
soundcloud.com/simonus
soundcloud.com/szymonp
Wysłany: 18:29, 08 Wrz '08
Temat postu:
p4lm napisał:
chodzilo mi o to ze to pytanie potraktowales powaznie, a zaznaczylem ze tak nie jest.
A sry niedoczytałem, mój błąd . Następnym razem napisz to na początku. Wyszło, żem trol jest.
soundcloud.com/simonus
soundcloud.com/szymonp
Wysłany: 09:38, 09 Wrz '08
Temat postu:
lookajcie od 3:40 przez nastepne jakies 2min -> cos takiego chce zbudowac z kolegą... juz zamowilismy magnesy (18 ) + miernik... bedzie potrzebne jeszcze troche czesci ale da sie to zrobic... ja osobiscie mysle ze sam sproboje zbudowac cos na kształt tych okręgów (kilka takich okręgów... ) ale to dalekie plany... na razie trzeba jakos gromadzic energie i jakos to zbudowac na tyle aby dawało free energy -> na pewno to duzo czasu zajmie
Wysłany: 12:14, 09 Wrz '08
Temat postu:
ej zalozmy ze juz to cos sie kreci... i jak pozyskac z tego prąd elektryczny? aby np ładowało baterie? za pewne bedzie potrzebny akumulator elektryczny np taki? http://www.allegro.pl/item431250235_akumulator_skuter_elektryczny_12v_12ah.html -> cos jeszcze jest potrzebne? moze wiecie? bo nie wiem jak prąd wytworzyc z tego jak z tego smigła zasilic akumulator hmmm wie ktos?
Wysłany: 12:23, 09 Wrz '08
Temat postu:
Wystarczy, że podłączysz do tego silnik elektryczny. Najlepiej bez szczotkowy, żeby zmniejszyć opory do minimum. Rozmowę tą możecie kontynuować tutaj:
viewtopic.php?t=2907
Jest to temat poświęcony tego typu rozmowom i wklejaniu takich patentów, sposobów wybudowania.
Wysłany: 14:30, 09 Wrz '08
Temat postu:
ale jak wytworzyc ten prąd z np tego smigiełka na górze? kompletnie tego nie wiem : >
prosiłbym o dokładniejsze objasnienie : P -> zalozmy ze smigiełko sie kreci i co dalej?
-> mysle tez nad czyms takim (gdy to prostsze bedze dzialac):
a jeszcze po tym mam plan na duzo bardziej rozbudowane to co widac na rysunku wyzej... bo baterie mi sie rozładowywują w aparacie -> i chcialbym se je ładowac za free
Wysłany: 14:52, 09 Wrz '08
Temat postu:
nooo i to jest perpetuum mobile - 400letnie.
jaki ja mam żal do "góry" ze lecą za pieniądzem (władzą) , a moglibyśmy mieć raj na ziemi. wystarczyło by tylko pójść w tym kierunku
Wysłany: 10:51, 08 Kwi '09
Temat postu:
@wyspa: Ja też lubie coś czasem poeksperymentować w "garażu". Jestem ciekaw jak ci poszło z tą budową generatora free energy? Pochwal się. Mam nadzieję, że coś z tego wyszło.
_________________ www.demokracjabezposrednia.pl
Wysłany: 16:28, 11 Kwi '09
Temat postu:
jordii: nic z tego nie wyszło... zbudowałem pewną konstrukcje z klocków lego tak na próbe i kolega zamówił magnesy ale kontrukcje trzeba było przebudowywać i była zbyt mało wytrzymała i ogólnie klapa... i jakoś nam się odechciało w pewnym sensie... : p Zostawie to innym ludziom ja mam jak na razie inne zajęcia -> każdy musi robić swoje
Wysłany: 13:38, 27 Mar '10
Temat postu:
Kręciołków z magnesami zbudowałem cztery szt , w różnych wariantach i kombinacjach, z różnymi ustawieniami magnesów i co? Ano nic ! Nie działają.
_________________ Ja w cuda nie wierzę, ja na nich polegam .
Wysłany: 21:54, 27 Mar '10
Temat postu:
Ale to urządzenie na filmie jest na prąd, widać doprowadzone kable, które zasilają prawdopodobnie elektromagnes, który napędza ramię aby się nie zatrzymało.
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Strona: 1, 2 »
Strona 1 z 2