|
Autor
|
Wiadomość |
King Crimson
Post zebrał 1000000 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 09:05, 25 Sty '12
Temat postu: |
|
|
Nie wiem czy ktoś wrzucał, ale jakby co na zapas.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1.....walem.html
"Dzisiaj rano dowiedziałem się, że głosowałem za ACTA. Serio. I nie mam zamiaru się tego wypierać. Czy wiedziałem, za czym głosuję? Nie. Czy zawsze wiem, za czym głosuję? Rzadko. Czy inni posłowie i europosłowie wiedzą więcej? Nie" - napisał na swoim blogu europoseł Marek Migalski..."
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
vkali
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 11:25, 25 Sty '12
|
|
Nie puścili poniższego komentarza na onecie, w temacie "Protestują przeciwko acta, bo boja się utraty tożsamości",
http://wiadomosci.onet.pl/kraj/protestuj.....omosc.html ,
więc daję tutaj, może ktoś skorzysta
"... protestują by żyć zgodnie z boskimi prawami, ..a nie pod dyktando oddanych demonom firm typu monsanto, ..które zawłaszczają sobie prawo do ogólnodostępnych ludziom boskich nasion i manipulują w nich genami, niszcząc m.in. w nich to, co w nich boskie i korzystne ludziom,.... następnie patentuja te demoniczne geny, którymi wpierw zakazili boskie nasiona,...i przystępują do zakażania demonicznymi genami wszystkich ziemskich upraw,... by następnie pod egidą praw autorskich zakazać siewów boskich czystych ziaren i pozamykać w pierdlu wszystkich tych , którzy chcieliby siać boskie oraz tych co preferują boskie nad demonicznym....
... czyli inaczej, protest przeciw acta to nie tylko protestem w obronie "wolności słowa", ..tak po prawdzie jest to przede wszystkim protest przeciwko skażeniu demonicznym zarówno nas samych jak i naszego życia oraz jest to protest ludzi przeciwko władzy demonów nad nami...przeciwko wypieraniu boskiego, humanistycznego przez demoniczne..."
…ciekawe czemu onet"owcy tego nie puścili ?
_________________ www.eterofizyka.pl
www.v-tao.eu
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
vkali
|
Wysłany: 11:29, 25 Sty '12
|
|
Cytat: | http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1.....walem.html
"Dzisiaj rano dowiedziałem się, że głosowałem za ACTA. Serio. I nie mam zamiaru się tego wypierać. Czy wiedziałem, za czym głosuję? Nie. Czy zawsze wiem, za czym głosuję? Rzadko. Czy inni posłowie i europosłowie wiedzą więcej? Nie" - napisał na swoim blogu europoseł Marek Migalski..." |
..cóż prostszego, jak złożyć wniosek do parlamentu ue o reasumcję głosowania... może być zbiorowy wszystkich z pis'u... tym bardziej jęzeli faktycznie europejskich posłoów wykiwano, czy oszukano to głosowanie i uchwała jest nieważna...
_________________ www.eterofizyka.pl
www.v-tao.eu
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
The Mike
|
Wysłany: 12:27, 25 Sty '12
|
|
Cytat: | protestują by żyć zgodnie z boskimi prawami, ..a nie pod dyktando oddanych demonom firm typu monsanto, ..które zawłaszczają sobie prawo do ogólnodostępnych ludziom boskich nasion i manipulują w nich genami, niszcząc m.in. w nich to, co w nich boskie i korzystne ludziom,.... |
To nie chodzi o to, że ktoś manipuluje genami, bo to akurat może być pozytywne i korzystne. Chodzi bardziej o to, że dzięki acta teoretycznie koncern będzie mógł sobie rościć prawa autorskie do zmodyfikowanego genetycznie ziarna. Ale bezprzesady! Po co mieszać tu jakieś pierdoły o boskich pierwiastkach? To może być tylko zniechęcające dla myślących ludzi i napędzające dla religijnych fanatyków.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 12:37, 25 Sty '12
|
|
King Crimson napisał: | "Czy zawsze wiem, za czym głosuję? Rzadko. Czy inni posłowie i europosłowie wiedzą więcej? Nie" - napisał na swoim blogu europoseł Marek Migalski..." |
Hehe - ale wyjebał
Reprezentant narodu, śmietanka polskiej inteligencji; bierze forsę żeby głosować, ale nie wie za czym głosuje...
Wiadomo: kto by się przejmował tym za czym głosuje? Chyba tylko jakiś frajer. Najważniejsze że płacą...
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
NWOPL
|
Wysłany: 19:50, 25 Sty '12
|
|
_________________ THE REVOLUTION IS NOW
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Janek.K
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Matanjah
|
Wysłany: 20:36, 25 Sty '12
|
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Janiekowalsk
|
Wysłany: 21:23, 25 Sty '12
|
|
http://www.rmf24.pl/raport-koniec-wolneg.....nId,431086
Z profilu kancelarii premiera na Facebooku usunięto wczoraj około 5 tysięcy wpisów osób, sprzeciwiających się podpisaniu przez Polskę umowy ACTA - potwierdza Centrum Informacyjne Rządu. O sprawie poinformował nas jeden z internautów. Autorom krytycznych wpisów zablokowano też możliwość komentowania jakichkolwiek treści na facebookowej stronie KPRM. Internauci pytają więc, czy to jeszcze wolność słowa, czy już cenzura.
_________________ Gaza Strefa śmierci
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Bimi Site Admin
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
xXx
|
Wysłany: 22:46, 25 Sty '12
|
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Janiekowalsk
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Janek.K
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Janek.K
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
InfamousKing
|
Wysłany: 01:44, 26 Sty '12
|
|
Kurwom jeszcze mało.
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1.....anie_.html
Cytat: | Kontrolerzy NIK będą mogli zbierać informacje nt. preferencji seksualnych, poglądów politycznych, wyznania, a nawet informacji genetycznej - podaje "Polityka". - To rzecz przerażająca - komentuje była szefowa GIODO dr Ewa Kulesza |
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
beezle
|
Wysłany: 19:05, 26 Sty '12
|
|
Janek.K napisał: | Mam pytanie .
Czy ACTA może dotyczyc np części samochodowych
np linka hamulca ręcznego orginalna do audi 390 zł
rzemieślnicza 120 zł
czy zakład rzemieślniczy łamie ACTA
PO MOJEMU ZDECYDOWANIE TAK  |
Tak, o to w tym wszystkim chodzi. Na skutek ACTA np. Merc czy Volvo czy BMW moze zazadac zamkniecia takiego sklepu, bo z punktu widzenia ACTA to jest podrobka. Czyli nie pytamy, zamykamy, likwidujemy drobnych przedsiebiorcow. A potem sie dziwimy, ze firmy upadaja, ze brak wolnosci gospodarczej. Ciekaw jestem jakie bedzie odwzorowanie na IT. Taki np OpenOffice czy wlasciwie kazdy darmowy zamiennik do komercyjnego oprogramowania moze byc wskazany jako podrobka (wskazany, nie uznany, ale chodzi o to, ze zgodnie z regulami ACTA nie trzeba sluchac drugiej strony... tzn mozna, ale nie trzeba). Czyli likwidujemy co sie da. Ja pierdole, po prostu mi rece opadaja, jak sobie uswiadamiam, co nasi tepi urzednicy z takim narzedziem zaczna wyczyniac. Banda tepakow rzuci sie, aby sie wykazac. Szkoda gadac.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
pps
|
Wysłany: 19:39, 26 Sty '12
|
|
myślisz że tępi urzędnicy? a ja twierdze ze dokładnie i inteligentnie wypełniający wolę mocodawców
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Choone
|
Wysłany: 19:40, 26 Sty '12
|
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
beezle
|
Wysłany: 20:14, 26 Sty '12
|
|
pps napisał: | myślisz że tępi urzędnicy? a ja twierdze ze dokładnie i inteligentnie wypełniający wolę mocodawców |
Częściowo tak. Z racji wykonywanego zawodu i zainteresowań nieraz mam kontakt z tymi ludźmi. To są tacy sami ludzie, jak wszędzie indziej. W szkole ściągali, bo sobie nie radzili. Teraz nie pamiętają zapisów konkretnych ustaw, ale "stosują paragrafy", gdzie im przyjdzie ochota i wobec własnego widzimisię nieraz decydują o być albo niebyć przedsiębiorcy czy zwykłego człowieka.
Potem przychodzę ja i wytykam błędy, kieruje pisma do różnych innych organów (począwszy od sądu administracyjnego, kończąc na inspektoracie nadzoru budowlanego). Takich interwencji z mojej inicjatywy było już kilka. Żadnej nie "przegrałem". Zawsze okazywało się, że ze strony urzędnika było niedopatrzenie, błędna interpretacja itp. Dowodu przedstawić nie mogę, więc nikogo nie przekonam, zresztą każdy i tak wierzy w to, co chce. Z definicji jednak dla mnie - człowiek zawsze popełnia błędy, kimkolwiek by nie był, a często nawet nie wie ile ich jest, bo przepisów jest taka ilość, a często stoją ze sobą w sprzeczności.
To, że często wypełniają wolę mocodawców, to prawda. Ale będąc kumatym / sprytnym, możnaby wiele rzeczy wywrócić do góry nogami czy obnażyć bezsens przepisów i coś wskórać. Czy choćby pomóc też przeciętnemu obywatelowi przebrnąć przez masę wniosków,podań i innego gówna. Niestety nieraz obserwuję problem z tym, bo nawet urzędnik nieraz nie jest do końca pewien, co odpowiedzieć na pytanie petenta i odsyła gdzie się da.
Sprawdźcie sobie definicję działalności gospodarczej - reszta (przepisów) jest nieraz równie durna, jak to.
Cytat: | działalność zawodowa, wykonywana w sposób zorganizowany i ciągły. |
Czyli jak nie jest zorganizowana, to już nie jest działalność gospodarcza (spójnik "i" w postaci przecinka), podobnie jak będzie przerwa dwa miesiące na poszukiwanie klienta lub odpoczynek... wiem, głupi przykład, ale nie mogłem się powstrzymać.
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
pps
|
Wysłany: 20:57, 26 Sty '12
Temat postu: dobre lubię takich ludzi |
|
|
widzę jak w Polsce pisane jest prawo i że tak naprawde nie masz do niczego prawa możesz się co najwyżej ubiegać o zgodę JAŚNIE WIELMOŻNEGO URZĘDU. Niestety obywatel uczy sie bycia traktowanym jak niewolnik i tak się potem czuje
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
livenberg
|
Wysłany: 21:10, 26 Sty '12
|
|
Swoją drogą, nie macie wrażenia, że ACTA może być tylko przykrywką? Chodzi mi np. o bieżącą sprawę danych, do jakich dostęp będzie miał NIK. Moim zdaniem rząd RP na razie sprawdza, jak daleko może się posunąć z ignorowaniem protestów i niezadowolenia społecznego - dopiero minęły 3 miesiące od wyborów, a już dobitnie pokazali, gdzie mają swoich wyborców. 2012 może być przełomowy - abstrahując od wszystkich metafizycznych mądrości, polityka zmierza w nieciekawym kierunku...
_________________ "Skurwysyny będą zawsze"
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 22:53, 26 Sty '12
|
|
Cytat: | Przewodniczący Rady Informatyzacji zrezygnował z funkcji
Prof. dr hab. inż. Mieczysław Muraszkiewicz wysłał dziś do członków RI następującą informację: "Szanowni Członkowie Rady Informatyzacji IV Kadencji, niniejszym uprzejmie Państwa informuje, że w dn. 26 stycznia 2012 r. złożyłem na ręce Pana Ministra Michała Boniego rezygnację z funkcji Przewodniczącego Rady Informatyzacji IV Kadencji oraz członkostwa w tej Radzie. Rezygnacja jest reakcją na podpisanie przez Pana Premiera Rządu RP upoważnienie dla polskiej ambasador w Japonii do przyjęcia umowy ACTA oraz podpisanie tej umowy przez Panią Ambasador w dn. 26 stycznia, 2012 r. w Japonii. Łączę najlepsze pozdrowienia."
reszta: http://prawo.vagla.pl/node/9643 |
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 00:13, 27 Sty '12
|
|
Kuźniar: jestem przekonany, że protesty to była manipulacja
Prof. Roman Kuźniar, prezydencki doradca ds. międzynarodowych, który był gościem TVP Info, stwierdził, że za masowymi demonstracjami przeciw ACTA stoją "nieczyste interesy". - Jestem przekonany, że protesty to była manipulacja - dodał.
Prezydencki doradca dodał, że nie rozumie, dlaczego w Polsce młodzi ludzie protestują przeciwko ACTA, skoro ta umowa wcale nie zagraża ich swobodom, ale "bezkarnemu korzystaniu z cudzej własności intelektualnej".
- Ludzi teraz łatwo wyprowadzić na ulice, ale za tym stoją nieczyste interesy - stwierdził porównując obecną sytuację do wydarzeń sprzed trzech lat, kiedy światowe media informowały o pandemii grypy A/H1N1. - Pamiętam, jak próbowano napuścić polską opinię publiczną na rząd, kiedy ten nie chciał wydać gigantycznych pieniędzy na zakup szczepionek przeciw grypie - przypominał. Dodał też, że nie ma wątpliwości, że "protesty w sprawie ACTA to była manipulacja".
http://wiadomosci.onet.pl/raporty/protes.....omosc.html
Wniosek z tego taki, że ktokolwiek z was protestował w jakikolwiek sposób przeciw ACTA - został zmanipulowany przez nieczyste interesy. Doradca samego prezydenta, profesor Kuźniar wam to mówi! To chyba coś znaczy?
To jak ze szczepionką na świńską grypę - nie wiecie?
Zmanipulowali was wszystkich żebyście ją chcieli - ale na szczęście rząd Tuska was uratował i jej nie kupił.
A tutaj was uratował - i podpisał umowę; też żeby nie wydać gigantycznych pieniędzy (tych co wziął w łapę).
Każdy głupi widzi że to to samo - nie trzeba nawet być profesorem
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
memorandum
|
Wysłany: 00:32, 27 Sty '12
|
|
Art. 90.
1. Rzeczpospolita Polska może na podstawie umowy międzynarodowej przekazać organizacji międzynarodowej lub organowi międzynarodowemu kompetencje organów władzy państwowej w niektórych sprawach.
2. Ustawa wyrażająca zgodę na ratyfikację umowy międzynarodowej, o której mowa w ust. 1, jest uchwalana przez Sejm większością 2/3 głosów w obecności co najmniej połowy ustawowej liczby posłów oraz przez Senat większością 2/3 głosów w obecności co najmniej połowy ustawowej liczby senatorów.
3. Wyrażenie zgody na ratyfikację takiej umowy może być uchwalone w referendum ogólnokrajowym zgodnie z przepisem art. 125.
4. Uchwałę w sprawie wyboru trybu wyrażenia zgody na ratyfikację podejmuje Sejm bezwzględną większością głosów w obecności co najmniej połowy ustawowej liczby posłów.
Art. 91.
1. Ratyfikowana umowa międzynarodowa, po jej ogłoszeniu w Dzienniku Ustaw Rzeczypospolitej Polskiej, stanowi część krajowego porządku prawnego i jest bezpośrednio stosowana, chyba że jej stosowanie jest uzależnione od wydania ustawy.
2. Umowa międzynarodowa ratyfikowana za uprzednią zgodą wyrażoną w ustawie ma pierwszeństwo przed ustawą, jeżeli ustawy tej nie da się pogodzić z umową.
3. Jeżeli wynika to z ratyfikowanej przez Rzeczpospolitą Polską umowy konstytuującej organizację międzynarodową, prawo przez nią stanowione jest stosowane bezpośrednio, mając pierwszeństwo w przypadku kolizji z ustawami.
Mysle ze te dwa artykuly Konstytucji powinny co niektorym otworzyc oczy na to co nam nasi wielmozni panowie z nierzadu chca zgotowac. Taki piekny przejaw demokracji bezposredniej jak referendum w najwazniejszych kwestiach dla bezpieczenstwa i funkcjonowania obywatela w ramach struktury panstwowej jest nagminnie pomijany przez zawsze lepiej wiedzacych i poinformowanych przedstawicieli rezimu Tusk, Boni, Schetyna i wielu wielu innych, ktorzy jak juz wiemy w 90% nie maja zielonego pojecia za czym glosuja i o czym jest mowa. Tak wiem to tyczylo sie Parlamentu Europejskiego jednak poziom kompetencji ludzi rzadzacych Polska od dwudziestu kilku lat jest zenujacy, co stwierdzam tylko i wylacznie na podstawie efektow pracy wyzej wymienionych.
Czas sie obudzic, bo Ci co zyli w latach trzydziestych poprzedniego wieku nie roznili sie niczym od nas.
_________________ "Uważajcie na ludzi, którzy się nie śmieją.
Są niebezpieczni"
G. J. Cezar
|
|
|
Powrót do góry
 |
|
|
Bimi Site Admin
|