goral_ napisał: |
Koszta piszesz... We środę spalił się blok w najdroższej okolicy na świecie. Spalił się, bo założono na niego okładziny by lepiej wyglądał w tej okolicy. Nikt nie zadbał o bezpieczeństwo ludzi tylko o wygląd - o sztukę, by nie było ciemięrżne i ponure.
Za tą sztukę, życiem zapłaciło ok 500 osób, głównie rodziny z dziećmi.
|
A w systemie bez wiary , to biedota w czy mieszka . I nie mam zamiaru opowiadać o "hotelowcach" w dzielnicy w której się wychowałem .
Z tego co piszą i mówią to zginęło 58 osób , chyba że piszesz o czymś innym . Jeśli nie to skąd te 500 osób ?
Cytat: |
W wojnie Koreańskiej, ci miłujący sztukę i pokój oraz demokrację amerykanie, zabili ponad 3 mln ludzi, tylko po to by mieć kontrolę nad tym rejonem świata.
jakieś 15 lat później ci sami dobrzy kapitaliści, posłali do ziemi ok. 5 mnl Wietnamczyków, też w imię pokoju i wolności.
A ty piszesz, że to socjalizm zabija ludzi? |
Konia z rzędem

temu co znajdzie mój wpis z kilku ostatnich postów w temacie , gdzie piszę że
socjalizm zabijał . I nie o to mi chodziło . Postęp wymaga poświęcenia tego i owego

.
Oczywiście ze uważam USA za największego agresywnego pasożyta od początku swojego istnienia . Odpowiedzialnego za większość konfliktów na tym globie od 200 lat . W końcu to Amerykańscy Bankierzy obsadzili bezbożnego Lenina na Czerwonym Ruskim Tronie . Jeden z eksperymentów miał polegać na wyrugowaniu z ludzkiej myśli wiary/religii . A do tego trzeba coś dać ludziom w zamian . Nową idee . I jak ta Idea wytrzymała próbę czasu . Inaczej by było gdyby to była inicjatywa oddolna . Bez Boga , Bez Pana , po Hiszpańsku . To trzeba było szybko zakończyć .
Nigdzie też nie napisałem "dobrzy kapitaliści" , nie naciągaj @goral_
Korea wyprodukowała bombę samodzielnie, tak jak i rakiety. |
I myślisz jak napiszesz takie zdanie twierdzące to my tu na tym forum tobie uwierzymy na słowo

.
Zauważyłeś jak ten tzw "Zachód" USA straszy ludzi tą Koreą Północną . I że mają broń atomową , i te rakiety które osiągną LA

.
Ale to są bujdy i farmazony KP nie jest w stanie nikomu poważnie zagrozić . Wiesz czemu . Małe państwo posiadające broń jądrową się tak normalnie nie zachowuje . W ewentualnym konflikcie szanse mają tylko wielkie kraje jak Rosja , Chiny czy USA , gdzie jest szansa że jakiś region nie zostanie zniszczony bo broni nie starczy . Natomiast Korea Północna , w ewentualnym konflikcie zniknie z powierzchni Ziemi , a półwysep zamieni się w Wyspę .
Przy obecnym poziomie propagandy na świecie , w ogóle rozważyłby taką myśl , że KP nie posiada żadnej broni atomowej . Bo jakie mamy dowody na to że takową broń mają . Słowo Amerykanów , dane wywiadowcze CIA tak mówią

.
Jak by Chiny dały technologię Korei Północnej, to ta miała by już swoich kosmonautów. |
Ty naprawdę uważasz że KP jest suwerennym krajem ?
To co osiągnęła Kora Północna pokazuje, jak bardzo do przodu stał by świat jak by nie profit. |
Czyli co ?
Proch strzelniczy, to wynalazek chiński, tylko, że był on używany do pokazów, do sztuki. Zachód użył tego do zabijania. |
Oczywiście że Chiński , to dzieci w podstawówce wiedzą . I pewnie wymyślili go nie z myślą by zabijać tylko by zabawiać . Ale nie wmówisz nam że nie "odkryli" tego że można go używać do zabijania/prowadzenia wojen

.
Socjalizm nie jest religią - jest wspólną pracą. Ma tą różnicę do zachodu i kapitalizmu, że każdy jest jego beneficjentem, w kapitalizmie tylko kapitalista, a lud musi na nich pracować. |
A gdzie ja pisałem o Socjalizmie ? Socjalizm w teorii to fantastyczna ideologia , z tym że człowiek jest niedoskonały i potrafi wszystko wypaczyć .
Sztuka też rozwija się lepiej w socjalizmie, gdyż w kapitalizmie, muszą być na to pieniądze, więc o kierunku sztuki decydują ci co ją finansują - patrz kościół katolicki! |
A w Socjalizmie fundusze nie muszą być - no w sumie Zamki na Piasku nie wymagają dużych nakładów . W socjalizmie decyduje lud , przez swoich reprezentantów , a w praktyce wyglądało to jak wyglądało . Kaplice Sykstyńska jeszcze długo będzie cieszyła oko kiedy upadnie ostatni pomnik stworzony przez Państwo Ludu .
I jeszcze jedno . Myślisz @goral że ludzie tak łatwo porzucają starą Wiarę , na rzecz nowej . Że zapominają w przeciągu - np -jednego pokolenia swoich Bogów . Historia co innego mówi na ten temat .
Nie jesteśmy sobie Równi , ludzie mają różne lęki . I przez te lęki uciekają w swój świat fantazji . Ktoś kiedyś panicznie się bał tego co po śmierci i dał początek fantazjom które dziś leżą u stóp wielu religii .
A mnie to jebie co będzie po śmierci , bo liczy się życie . Tu i teraz jak i jutro