|
Autor
|
Wiadomość |
sonic3
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 21:29, 21 Paź '09
Temat postu: Święte Chwasty - Salvia Divinorum |
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
AndyPSV
|
Wysłany: 22:57, 21 Paź '09
Temat postu: |
|
|
Nielegalna w Polsce & UK.
Jaralem 3 razy. Bania w chuj ale krotka 5 minut, mimo ze kiedy tam jestes moze sie przeciagac. Za 3 razem bylem w disneylandzie, ogolnie silne jest.
Z tych wynalazkow jeszcze ciekawe sa zwiazki: 2-c*, ktore tez sa okrutne i to strasznie. Faza trwa znacznie dluzej (k. 10-12 godzin). Mialem przyjemnosc testowac jeden z nich. Kwas niezly
_________________ pl,Technologia.Niewolnictwa-opis.pdf
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Peacemaker
|
Wysłany: 07:57, 22 Paź '09
|
|
Nielegalna w UK? Byłem w Brighton jakies 2 m-ce temu i jest tam sklep "Smoker's Heven" - ogólnie przybory do jarania itd lecz nie tylko. Widziałem tam ekstrakty z szałwi 5x 10x 20x 50x i nie tylko szałwia. Suszone grzybki róznych gatunków (rozpoznałem muchomora czewonego) ale tez gotowe skręty nie wiem z czego.
_________________ Make love not war...
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Aya Sophia
|
Wysłany: 16:51, 23 Paź '09
|
|
Świetny materiał! Jeden z najlepszych dokumentów o ziołach jakie widziałem. Rzetelne przedstawienie!
A teraz zjebka : kto tak spartolił tłumaczenie? Dużo całych zdań pominiętych, niedokładności...i ta "fleksybilność" którą z powodzniem można zastąpić "elastycznością"
_________________ "W pozornie beznadziejnej walce, rozwiązanie tych problemów jest proste. Jedyną broń jaką mają przeciwko nam jest ukrywanie przed nami wiedzy. Musicie dużo czytać, by
poznać prawdę i dostrzec korzenie zła"
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
AQuatro
|
Wysłany: 18:01, 23 Paź '09
|
|
Znałem to już wcześniej, to jest z serii Sacred weeds, opisuje chyba 5 różnych roślin psychoaktywnych. W każdej części inną.
Dzięki za tłumaczenie, warto przetłumaczyć pozostałe.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
kosmo
|
Wysłany: 20:15, 23 Paź '09
|
|
Film obejrze jak bede mial chwile czasu, SD paliłem kilka razy (kiedy była jeszcze legalna) z czego 1 raz zrobiła mnie konkretnie, że nie byłem w stanie ruszać ciałem, wyjebała mnie w inny wymiar faza około 5 minut ale "w środku" wydaje się dłuższa (inne postrzeganie czasu) - głosy "z zewnątrz" były rozciągnięte. Mimo to wydaje mi się, że nie odkryłem jej pełnego potencjału i żałuje, że przez jebane "dopalacze" zdelegalizowali ją oraz dobrali się do Ajałaski. Ja pierwsze 10 gram suszu zamówiłem kiedy jeszcze nie było dopalaczy w planach. O jakich roślinach są nastepne części??
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
outlaw87
|
Wysłany: 17:31, 24 Paź '09
|
|
Szałwia ,troche o niej słyszałem ,miałem znajomych którzy kupowali to w UK,ale o pozawaniu innych wymiarów nic nie mówili ,napewno mocniejsze od weed'u ale bez przesady.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Naznaczony
|
Wysłany: 19:06, 24 Paź '09
|
|
trochę o niej słyszeć a użyć na samym sobie to różnica. "na pewno mocniejsze od weedu" ? ale "bez przesady" ?
Tych roślin nie można porównywać pod względem mocy, bo są nieporównywalne, zupełnie inne substancje, inny sposób działania. Wiem jedno, szałwia wypiernicza gdzieś wysoko, gdzie nie wiesz jak się nazywasz, otwiera dla podróznika świat zupełnie abstrakcyjny, który, założe się że istnieje na prawdę gdzieś ponad nami.
pozdrawiam wszystkich którzy z szacunkiem i w odpowiedzialny sposób korzystają z darów natury.
_________________ nie ma żadnej prawdy, wszystko jest tym samym, wielu się załamie, wielu parsknie śmiechem, to wszystko jedno
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
czekan
|
Wysłany: 00:05, 25 Paź '09
|
|
Da się tą wspaniałą roślinę rozsadzic w Polsce? yerwa mate ,mam nadzieję też . No i jeszcze myślę o Ibogainie . Samo dobro . A peyotl .... jak ja się cieszę .że nareszcie ludzie zaczynają jeść chleb prawdziwy na zakwasie ziemii. houk
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
DarkRaven
|
Wysłany: 01:52, 25 Paź '09
|
|
outlaw87 napisał: | Szałwia ,troche o niej słyszałem ,miałem znajomych którzy kupowali to w UK,ale o pozawaniu innych wymiarów nic nie mówili ,napewno mocniejsze od weed'u ale bez przesady. |
Wlasnie przez podobne podejscie zostala zdelegalizowana. Stala sie popularna i dzieciaki dla zabawy zaczely sie tym "upalac". A to nie jest rozrywkowa roslinka.
SD ma bardzo specyficzne dzialanie - dziala w rozny sposob na roznych ludzi. Nawet jedna osoba moze miec zroznicowane pod wzgledem mocy/intensywnosci przezycia.
Nikt do konca nie wie jak to dziala (pomijam naukowe tlumaczenia dzialania salvinorinu-A - w tym jest cos wiecej niz czysta chemia ), ale wszyscy sa zgodni ze do SD trzeba z szacunkiem. Warto sie dowiedziec co nieco o tej roslinie i rytualach Mazatekow zanim sie po nia siegnie
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Toe Negro PhD
|
Wysłany: 08:21, 25 Paź '09
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
palpatine
|
Wysłany: 08:47, 25 Paź '09
|
|
Jako doświadczony użytkownik mogę powiedzieć tylko jedno.
Ktoś kto mówi że salvia to troche mocniejsze "weed" to ćwok.
Nie pisz człowieku o czymś o czym nie masz pojęcia .
pani salvia nauczy cię pokory jak jej sprubujesz.
do tego czasu milcz.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
palpatine
|
Wysłany: 08:51, 25 Paź '09
|
|
ps.andy pcv co to jest 2-c*?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
outlaw87
|
Wysłany: 11:04, 25 Paź '09
|
|
palpatine - pierdol sie frajerze, idz sobie zajaraj jak ci sie coś nie podoba. napisałem NAPEWNO MOCNIEJSZE OD WEEDU a nie że troche mocniejsze, tu ĆWOKU jebany. Wkurwa mnie jak jakiś kretyn wypowiada sie na forum ,który nie potrafi przeczytac 1,5 linijki tekstu.
Jaraj wiecej szałwi a napewno sie poprawi
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
kenboi
|
Wysłany: 11:21, 25 Paź '09
|
|
jak ktoś traktuje SD jako mocniejszy weed to jego problem, najwyżej za któryms razem Lady S da mu takiego kopa że się zesra w gacie ze strachu i nie wrócie więcej
Najgorsze sa te gnoje co się upalały SD i wrzucały na youtuba swoje tripy. Ale nie opisy swoich tripów tylko sceny jak chodzą zamotani po pokuju i krzyczą pomocy.
PS - Szałwie da się prosto rozsadzić (z łodygi nie nasion), tylko musisz znajeść kogoś zufanego kto ma
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
palpatine
|
Wysłany: 12:32, 25 Paź '09
|
|
outlaw87 napisał: | Szałwia ,troche o niej słyszałem ,miałem znajomych którzy kupowali to w UK,ale o pozawaniu innych wymiarów nic nie mówili ,napewno mocniejsze od weed'u ale bez przesady. |
3 ostatnie słowa cwelu sugerują zupełnie co innego a czytać nauczyłem sie jak miałem 4 lata.
Więc popaprańcu jebany naucz się czytać teksty ze zrozumieniem a potem naskakuj na innych.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
AQuatro
|
Wysłany: 12:44, 25 Paź '09
|
|
Kolejne filmy z serii sacred weeds dotyczą o ile pamiętam:
Amanita muscaria - Muchomor czerwony
Nymphaea caerulea - Niebieska lilia wodna,
Niebieska lilia wodna też już jest w Polsce nielegalna, Muchomor póki co legalny.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
palpatine
|
Wysłany: 12:57, 25 Paź '09
|
|
Niebieska lilia wodna niestety dzięki dopalaczom jest nielegalna.Była dodawana do różnych mieszanek ziołowych udających MJ
A Amanita muscaria hmm.jak byłem młody i goopi pomyliłem ją z amanita pantherina....
ale miałem sraczke
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Sikorski
|
|
Powrót do góry
|
|
|
outlaw87
|
Wysłany: 13:39, 25 Paź '09
|
|
palpatine napisał: |
3 ostatnie słowa cwelu sugerują zupełnie co innego a czytać nauczyłem sie jak miałem 4 lata.
Więc popaprańcu jebany naucz się czytać teksty ze zrozumieniem a potem naskakuj na innych. |
mocniejsze od weedu ,ale bez przesady , nie mówi że TROCHE mocniejsze. Bez przesady dodałem ,bo sam tego nie paliłem a mam paru znajomych którzy jarali szałvie 20 czy 30. Nie wiem o co chodzi z tymi numerami.
Tak czy siak mówili że jest po tym ostro ale o żadnych tripach i innych takich nic nie słyszałem.
Także przestań już ciągną ten wątek głąbie. Idź zajaraj z bonia i przestn sie tak spuszczac nad tą szałwią . Ludzie mają tripy ,dobra ok niech mają. Ja tego nie paliłem ,a moją wypowiedz opieram tylko na tym co mi moi znajomi powiedzieli, także lepiej ochłoń troche.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
kenboi
|
Wysłany: 18:27, 25 Paź '09
|
|
cwelu,frajerze,ćwoku... co to onet? panowie kulturki torche
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
kosmo
|
Wysłany: 18:49, 25 Paź '09
|
|
jebać kulture, ja sie nie wtrącam od siebie dodam że stwierdzenie "mocniejsze od weedu ale bez przesady" jest niejednoznaczne. Rzeczywiście jest od weedu mocniejsze, bo bania, trip jest zupełnie inny i ciezko go "ogarnac", natomiast jeśli porównać ją do ajałaski lub ibogainy (ktorych niestety nie probowalem) mysle ze stwierdzenie "ale bez przesady" jest zupelnie na miejscu.
Rzeczywiście do SD trzeba podejść z szacunkiem, tej rosliny nie pali sie codziennie jak papierosy czy MJ, przynajmniej ja nie uważam tego za dobry pomysł, absolutnie nie uzaleznia, po mojej przygodzie zostalo mi sporo suszu i troche ekstraktu i dlugo opieralem sie przed nastepnym podejsciem, niestety 2 podejscie bylo spalone w wyniku obecnosci nieodpowiedniej osoby.
Jesli ktos chce ja zasadzic potrzebne sa sadzonki czyli szczepy od innej rosliny, nie ma nasion. Mozna trzymac ja na parapecie albo na biurku pod lampka (swietlowka).
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
slidexman
|
Wysłany: 18:55, 25 Paź '09
|
|
palpatine napisał: | Niebieska lilia wodna niestety dzięki dopalaczom jest nielegalna. |
cooo?
raczej dzieki naszemu rzadowi
_________________ Otwarte Piramidy Finansowe
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Ordel
|
Wysłany: 19:01, 25 Paź '09
|
|
czy ktos wiej jak w polsce mozna zorganizować sobie SD , i nie koniecznie interesują mnie legalne drogi - info na priva poprosze ( jeśli oficjalne przedstawienie sprawy to problem )
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=0K4J90s1A2M
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
slidexman
|
Wysłany: 19:18, 25 Paź '09