Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 20:14, 20 Wrz '09
Temat postu:
bujda na resorach
_________________ "każdy samolot ma skrzydła więc jest też szybowcem"
"Do protestujących dołanczają się też wszelkiego rodzaju organizacje..."
~Bimi
Wysłany: 20:25, 20 Wrz '09
Temat postu:
@balgatron. Czy wiesz może co to magnetron? Dla wyjaśnienia podpowiem Tobie, iż twórcy tego filmiku przedstawili krok po kroku sposób wykonania sztuczki z pop-corn'em. To co tutaj wkleiłeś, jest tylko końcówką tamtego pokazu.
_________________ Prawda nieraz jest bardzo trudna do ustalenia, ale nigdy nie jest tak niedostępna jak wówczas kiedy jest niewygodna.
Wysłany: 20:32, 20 Wrz '09
Temat postu:
Z tego co pamiętam to po prostu popcorn praży się o kilka sekund krócej niż normalnie , tak że część ziaren nie pęka ale jest już mocno naprężona.
Potem to wibracje telefonu , a nie promieniowanie powoduje pęknięcie skórki.
Poszukaj czy jest filmik gdzie robią to bez wibracji...
_________________ Moja odpowiedź na zaczepki TROLL-i.
Wysłany: 22:08, 20 Wrz '09
Temat postu:
Cytat:
Dwa aparaty GSM przez godzinę znajdowały się bardzo blisko kurzego jajka. Rzecz jasna oba telefony cały czas były włączone dokładnie tak, jak wtedy, kiedy prowadzi się rozm owę. Według autorów eksperym entu pierwsze rezultaty były widoczne już po 15 m nutach, kiedy jajko zaczęło się powoli stawać ciepłe. Po 40 m inutach było już gorące, a po godzinie zostało ugotowane na twardo! I ch zdaniem prom ieniowanie em itowane przez kom órki przypom ina to, które jest wysyłane przez zwykłe kuchenki mikrofalowe i działa bardzo podobnie – ścina białko!
o szkodliwym działaniu komórek słyszałam już kilka lat temu, że bezpieczny czas do rozmów to ok 10min, a najwieksza szkodliwość występuje gdy następuje łączenie wtedy wysyłana jest największa emisja promieniowania.
_________________ nie konwersuje z babochłopami.
*miarą twojej wiedzy jest zasięg twojej intuicji* astrit
Wysłany: 13:42, 21 Wrz '09
Temat postu:
A czy ktos pomyslal, ze chlopaki mogli wykrecic czesc z mikrofali i zamontowac ja pod stolem ? Pewnie nie =]
_________________ Prawdę swą głoś spokojnie i jasno, słuchaj też tego co mówią inni, nawet głupcy i ignoranci, oni też mają swoją opowieść.
Wysłany: 22:54, 21 Wrz '09
Temat postu:
Tak czy inaczej "bonusowe funkcje" telefonów będziemy przeklinac lub chwalic po latach. Na razie szczęśliwi posiadacze "komórek"robią za króliki doświadczalne.
Wysłany: 02:01, 22 Wrz '09
Temat postu:
...
wiecie że napisałem właściwą odpowiedź...?
to stronce HOW-TO cośtam to było kiedyś
rożne sztuczki można tam znaleźć
Wysłany: 21:23, 22 Wrz '09
Temat postu:
buja bujda i jeszcze raz bujda. Gdzies juz pisalem: Ludzki mozg rozgrzewa sie conajwyzej o 1st celcjusza i rozgrzewa sie tak nawet podczas nauki. Na szczescie mamy system chlodzacy organizm wiec akurat ten argument jest obalony juz na starcie
_________________ Nikt nie ma monopolu na prawdę
www.chomikuj.pl/Filmyprawdy
Wysłany: 19:54, 24 Wrz '09
Temat postu:
oj czym to video to fake zrobiony w adobe after effects lub innym podobnym programie. Kiedyś czytałem jeszcze jeden artykuł jakoby fale tel. komórkowego mogły ugotować jajko, ewidentna bzdura.
Faktem oczywistym jest, że fale GSM są szkodliwe i przez bardzo długotrwałe użytkowanie można dostać raka mózgu, czytałem takie info gdzieś opublikowane w jakimś niemieckim instytucie, nie pamiętam linku.
Ale, były też wskazówki jak temu zapobiec, np. telefon z antenką, sprawia, że fale generowane są wyżej co nie powoduje szkodliwości.
A używanie telefonu w trybie głośnomówiącym, to już w ogóle nie jest ani trochę szkodliwe, Ja zawsze tak używam telefonu.
_________________ Prawda jest jak tlen, otrzymasz zbyt wiele i się rozchorujesz.
Wysłany: 20:11, 24 Wrz '09
Temat postu:
kiedyś też przez chwilę uwierzyłem, ale teraz jak się zastanawiam... to nie może działać nawet podchodząc do kwestii na chłopski rozum.
jaką baterię ma taki telefon?
popcorn trzeba smażyć w kilkuset watowej mikrofalówce przez kilkadziesiąt sekund żeby popękał. jakby spróbować pobrać z baterii takiego telefonu choćby sto wat to by się zesrała. a na perpetum mobile to mi to nie wygląda.
Wysłany: 21:05, 24 Wrz '09
Temat postu:
Na poważnie...
Czy mnie kurna już w ingnore macie ?
Ziarenka są krócej prażone.
Bierzesz te co nie pękły.
A wibracje telefonu pomagają rozprężającej się zawartości rozerwać skórkę...
Cała filozofia naprawdę...
Ehh...
Wysłany: 21:32, 24 Wrz '09
Temat postu:
DarkTech napisał:
@balgatron. Czy wiesz może co to magnetron? Dla wyjaśnienia podpowiem Tobie, iż twórcy tego filmiku przedstawili krok po kroku sposób wykonania sztuczki z pop-corn'em. To co tutaj wkleiłeś, jest tylko końcówką tamtego pokazu.
Trzeba jednak zastosować obrazki...
_________________ Prawda nieraz jest bardzo trudna do ustalenia, ale nigdy nie jest tak niedostępna jak wówczas kiedy jest niewygodna.