Aqualinespirit napisał: |
lol biometanol...
hehe, co ja mogę na swoją obronę - no późno juz było, a i pewnie głodnemu chleb na myśli - jakby tak z gówna ludzkiego bioetanol robić, O!!! Laughing Laughing
Wyrażenie kac kupa nabrałoby nowego wymiaru Mr. Green |
Z bioetanolem byłby spory problem, nieźle trzeba by rozpić społeczeństwo
.
DarkTech napisał: |
Zastanawia mnie jednak brak reakcji monopolistów przemysłu naftowego. |
No to chyba proste. Po pierwsze, kloce mają być używane do napędu tylko transportu publicznego i przynajmniej póki co tylko w Oslo. Poza tym trudno potraktować poważnie zapowiedzi napędzania autobusów kupą, jednak należy pamiętać, że niektórzy wybitni odkrywcy nie byli traktowani poważnie a czasami byli traktowani jak szaleńcy
.
Jak wchodziło CNG to koncerny naftowe też się nie pruły, bo jest to paliwo używane głównie do napędzania autobusów.
Czyżby to lobby odchodziło do lamusa? |
Wierzysz w cuda?
choć nadal napęd będzie funkcjonować w oparciu o proces spalania, a ten jest niestety mało wydajny. |
Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma
.
Może doczekamy się kiedyś pojazdów napędzanych sprężonym powietrzem |
Niebezpieczeństwo wybuchu zwłaszcza przy uderzeniu i to wybuchu takiego, że niewiele by zostało.
Cytat: |
lub w 100% elektrycznych |
Pobór prądu z sieci, chyba że...
Cytat: |
gdzie stacje "tankujące" będą same wytwarzały potrzebne nam medium (prąd, sprężone powietrze) za pomocą np. lokalnego odwiertu geotermalnego, zespołu wiatrowego, paneli fotoelektrycznych lub elektrowni pływowej... |
co zaś jest średnio realne
.
W kupie siła
.