www.projektpi.pl
www.projektpi.pl/forum.html
Dzisiaj znalazłem ciekawy projekt który może doskonale posłużyć celem uświadamiania i działania w Rządzie RP, zobaczcie sami, ze strony głównej:
Przyłącz się do największego projektu tworzonego przez internautów. Zostań posłem na Sejm.
Projekt pi to największe przedsięwzięcie tego typu w historii polskiego internetu, a może i nawet globalnego. Jest w całości tworzony przez internautów. Celem projektu jest utworzenie pełnoprawnej partii politycznej, wytypowanie spośród jej członków kandydatów na posłów, a następnie udział w wyborach do Sejmu w 2011 roku.
Myślisz, że to nierealne ? W Polsce w wyborach do sejmu stosuje się próg wyborczy zwany również klauzulą zaporową - minimalny procent poparcia wyborców uprawniający komitet wyborczy do uczestniczenia w rozdziale mandatów. Biorąc pod uwagę możliwości i potencjał internetu jest to jak najbardziej wykonalne !
W przypadku wejścia Partii Internetowej do Sejmu w 2011 roku szansę otrzymania mandatu posła ma każdy zarejestrowany uczestnik projektu, który osiągnie wiek 21 lat przed wyborami. Kandydaci na posłów będą wybierani przez użytkowników projektu w trybie głosowania na stronie www.projektpi.pl
Kariera polityka stoi przed Tobą otworem ! Nie czekaj, przyłącz się do projektu pi już teraz !
Myślę że jako apostołowie prawdy powinniśmy się zainteresować tym tematem.