|
Autor
|
Wiadomość |
Waldek
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 12:31, 04 Lut '09
Temat postu: The Big Picture (napisy PL) |
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Waldek
|
Wysłany: 12:58, 04 Lut '09
Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Veritatis
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Waldek
|
Wysłany: 13:07, 04 Lut '09
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
prostynick
|
Wysłany: 19:54, 04 Lut '09
|
|
Cytat: | rapidshare
This file is neither allocated to a Premium Account, or a Collector's Account, and can therefore only be downloaded 10 times.
This limit is reached.
To download this file, the uploader either needs to transfer this file into his/her Collector's Account, or upload the file again. The file can later be moved to a Collector's Account. The uploader just needs to click the delete link of the file to get further information. |
Jeśli wrzucacie coś na rapidshare to tylko jak macie tam konto (nawet to darmowe) bo jak się wrzuca bez zalogowania to ściągnie tylko 10 osób.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Waldek
|
Wysłany: 20:42, 04 Lut '09
|
|
Film jest rewelacyjny i trzeba szybko rozpocząć dystrybucję
Obowiązkowa pozycja na "płyty prawdy". Ja zaczynam rozdawać płyty tylko z tym filmem, bo ludzie nie maja czasu na oglądanie wielu różnych filmów z tej tematyki. Tutaj jest wszystko w pigułce i dotyczy tego co się dzieje właśnie TERAZ.
Film jest darmowy, można go rozpowszechniać. Może znacie jakiś serwis gdzie to można umieścić w dobrej jakości?
Napisy:
http://rapidshare.com/files/193935407/The_Big_Picture__PL_.rar
The Big Picture, download in Hi Definition:
http://thecrowhouse.com/vid/bigpic.wmv
(prawy klik, zapisz element docelowy jako...)
_________________ Waldek1984.info
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Ben
|
Wysłany: 21:07, 04 Lut '09
|
|
Genialny film.w koncuu zostal poruszony watek na temat podzialow wsrod przebudzonych.Waldek dzieki za wrzute i Maciek za tlumaczenie.Pozdrawiam.
_________________ Tylko skur..el chce wladzy nad innymi a sa tacy ktorzy maja wladze nad Twoja dusza.Wszystkich ich trzyma za morde pieniadz.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Aya Sophia
|
Wysłany: 21:56, 04 Lut '09
|
|
Przeznakomity...Prze!
Maciek - jestes wielki, Ty nie mniejszy Waldek!
To jedziemy z tym koxem...!
_________________ "W pozornie beznadziejnej walce, rozwiązanie tych problemów jest proste. Jedyną broń jaką mają przeciwko nam jest ukrywanie przed nami wiedzy. Musicie dużo czytać, by
poznać prawdę i dostrzec korzenie zła"
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
pepe
|
Wysłany: 22:40, 04 Lut '09
|
|
Dobry, ale będę marudny (sorki!) ... czy mógłby jakiś dobry człowiek acz fachowiec wkleić żółte napisy do filmu i wrzucić na serwer prawda.vole.pl, jeżeli brak miejsca to można podmienić filmy w folderach, które już "wiszą" 2 miesiące .. Taki film bardzo ułatwia oglądanie i przyswajanie treści. Potwierdza się to co pisałem, że nie ma sensu dyskutować przez miesiąc jakie filmy powinny się znaleźć na jakiej płytce bo życie jest dynamiczne i przynosi nam niespodzianki .. czasem nawet miłe, przybywa dobrych filmów i niech one będą dostępne pojedynczo, a każdy sam zdecyduje o zawartości płyty. Zbliża się już moment, gdy będzie można złożyć 5 tematycznych płyt.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Loko
|
Wysłany: 22:43, 04 Lut '09
|
|
No tak ten film znakomity, jako singiel na płyte, jak również na zakończenie płyt prawdy.
Nie wiem dlaczego, ale ten film kopnął mnie w tyłek. Jutro idę do supermarketu (nie, nie po fortunę "bez dosypywania cukru") a po jakiś większy komplecik płyt DVD.
_________________ Limit postów na żądanie - 1
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
kondrath
|
Wysłany: 23:29, 04 Lut '09
|
|
Świetny film!!!!!
Powinni go obejrzeć Ci z wątku nt. planety X (w szczególności jedna osoba - ta nakręcająca tamten temat:))
A poważnie to wszyscy bez wyjątku powinni go obejrzeć...ładnie wszystko zebrane w jedną całość...
Zastanawia mnie kwestia TV poruszona w filmie(fale alfa i te sprawy)...jak do tego wszystkiego mają się współczesne telewizory?(LCD, plazmy)bo to wszystko o czym jest mowa w tej części filmu dot. zwykłych CRT...które to lada dzień znikną całkowicie z naszych domów...chyba, ze czegoś nie wiem odnośnie LCD, plazm, OLEDów
Druga sprawa to część nr. 8....czy jest ona w całości? bo wygląda jakby była ucięta końcówka..zresztą bardzo ciekawa...rzekł bym najistotniejsza...to pytanie oczywiście do Waldka kieruję.
Przy okazji dzięki wielkie za ten film
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Waldek
|
Wysłany: 23:54, 04 Lut '09
|
|
kondrath napisał: | Druga sprawa to część nr. 8....czy jest ona w całości? bo wygląda jakby była ucięta końcówka..zresztą bardzo ciekawa...rzekł bym najistotniejsza...to pytanie oczywiście do Waldka kieruję. |
Pytanie raczej do Maćka, ja oglądałem wersje "Hi Definition"
Robię teraz konwersję pod płyty dvd, wrzucę też na jakiś serwis, może uda się lepszą jakość osiągnąć.
btw mobilizujący film...
_________________ Waldek1984.info
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
rafaelo
|
Wysłany: 00:45, 05 Lut '09
|
|
dzieki wielkie za udostepnienie i przetlumaczenie materialu, jestem pelen podziwu!!!
Zaraz znow sproobuje subskyrbcje zaaprobowac waldek!
pjona!!!!!!!!!!
duzo mocy zycze!
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
gerwazjana
|
Wysłany: 03:18, 05 Lut '09
|
|
Choruje na glos tego lektora mimo, ze zazwyczaj to za australijskim akcentem nie przepadam..choruje w pozytywnym znaczeniu oczywiscie jak on sie nazywa jeszcze raz Waldek? wiem jedynie ze to on zrobil Esoteric Agenda i Zwalczaj Nowy Porządek Świata.. mysle, ze robi on bardzo dobre filmy- lepsze niz Zeitgeist i produkcje Alexa Jonesa.. obecny film rowniez bardzo mi sie podobal-5/5
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Waldek
|
Wysłany: 08:52, 05 Lut '09
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Tańcząca
|
Wysłany: 13:54, 05 Lut '09
|
|
Film jest dobry bo mobilizujący:)
Przez pierwsze 2 części co prawda przysypiałam...to już później ciśnienie mi zaczęło skakać
Największy problem jaki mamy my sami i inni ludzie to ignorancja!
Tę ignorancję widać dosłownie wszędzie od forów internetowych zajmującymi się pierdołami po przez użytkowników wykop ( jest ich tam 72 000) , a nawet w oglądalności tego filmu- z każdą kolejną częścią coraz mniej osób obejrzało ten film.
I tak jak jest powiedziane w filmie '' dopóki tego nie zmienimy będziemy wpadać i obijać się o siebie''!!!
I to jest to co dokładnie robimy skupiamy się na szczegółach... całe wątki 9/11 ludzie kłócą się o szczegóły (choć jest takie powiedzenie,że diabeł tkwi w szczegółach )
to wydaje mi się ,że za bardzo skupiamy tą energię na argumenty potwierdzające własną wizję, aniżeli na sedno problemu, a sedno jest takie ,że wiemy kto miał interes w projekcie 9/11 i to trzeba przekazywać dalej...pokazywać kto dzięki wydarzeniom z 9/11 uzyskał najwięcej profitów!
Oni dobierają się do Nas w dosłownym tego słowa znaczeniu i niedługo nie będzie nigdzie ucieczki bo kontrolwać będą to co masz na talerzu więc w dosłownym znaczeniu będą w środku Twojego organizmu...będą w środku po przez chip...będą w środku dzięki nowoczesnej technologii kontrolującej umysły.
Teraz jeszcze mamy trochę wolności ponieważ możemy kontrolować i selekcjonować to co
konsumujemy...nie mamy chipa...więc nie jesteśmy na smyczy w dosłownym tego słowa znaczeniu...technologie jeszcze nie są ,aż tak rozpropagowane związku z tym nie jesteśmy chodzącymi jeszcze cyborgami.
Ale czy tak samo będziesz mógł powiedzieć o swoim dziecku lub wnuku...?
P.S
Jeśli tłumaczycie film dlaczego nie dajecie adresów do portali dzięki którym ludzie mogą dowiedzieć się czegoś więcej...niestety po przez takie postępowanie kontynuujecie proces obijania się o siebie! zamiast tego na końcu filmu dostałam informację od maćka w postaci słowa''powodzenia''... no sorry... wtf!?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Spaczony
|
Wysłany: 19:57, 05 Lut '09
|
|
szacun za tłumaczenie
_________________ "...mam swoje prawa, nikt nie zabroni mi sie zastanawiać..."
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
housecat
|
Wysłany: 23:00, 05 Lut '09
|
|
Witam Serdecznie!
Zgadzam się z przedmówczynią Tańczącą z wilkami !
Za dużo nas dzieli, a choć łączy również dużo czasem brak nam chociaż większej chęci, aby tylko trochę popchnąć się dalej, poza pewną linię, linię pomiędzy biernością a działaniem.
Każdy podczas swego dnia spotyka ludzi, wyobraźcie sobie, ile informacji, bądź bodźców do pozyskiwania tych informacji można przekazać! Jeśli prawie każdy zapytany odpowie że coś jest nie tak z tym światem, dodając po chwili "..ale tak już musi być.." - nic nie "musi" życie to kwestia wyborów, jakość zależy od tych podjętych, nie tych w głowie.
Wielkie dzięki za "działanie" dla Macka i Waldka którzy bardzo skutecznie rozbudzają kolejne świadomości nie pozwólmy być im samym w tym. Pozdrawiam Serdecznie i życzę dużo siły do działania, mam wielką nadzieję, że wszyscy spotkamy się pewnego dnia i pogratulujemy sobie, owocnych wyborów.
Łukasz.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
sonic3
|
Wysłany: 23:15, 05 Lut '09
|
|
Koleś robi naprawdę nieziemsko sensowne filmy. Po prostu świetny przedstawiony materiał, to musi trafić do większej liczby odbiorców. Napisy trza trochę do synchronizować spoko zajmę się tym
_________________ http://zakazaneowoce.pl/imgs/banery/baner-zakazaneowoce-350x20.jpg
Zdolność do dziwienia się jest początkiem do mądrości
Prawa jednego człowieka kończą się tam, gdzie zaczynają się prawa drugiej osoby.
W jedności siła nie w budowanych murach!!!
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
hoo
|
Wysłany: 23:19, 05 Lut '09
|
|
Czy ktoś ma ten sam problem , próbując ten film(http://thecrowhouse.com/vid/bigpic.wmv) odtworzyć na stacjonarnym odtwarzaczu dvd, że nie odtwarza napisów?
Próbowałem .srt, .ssa i skonwertowałem nawet na .txt, w ogóle nie odtwarza u mnie napisów , film jest w formacie WMV 9.
sonic3 napisał: | nie próbowałem ale za kilka dni będzie dostępny w DivX z wklejonymi poprawionymi napisami i ważący o połowę mniej |
w sumie do tego czasu sam sobie przekonwertuje ;', ale wiadomo jeżeli będzie 2x mniejsza waga to 2x gorsza jakość i w sumie dziwne nie zauważyłem, że ten film jest w jakości HD czyli(720x480), a mimo to mój odtwarzacz go odtwarza(który nie ma opcji, do odtwarzania filmów HD), ale niestety w ogóle napisów nie widać.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
sonic3
|
Wysłany: 23:27, 05 Lut '09
|
|
nie próbowałem ale za kilka dni będzie dostępny w DivX z wklejonymi poprawionymi napisami i ważący o połowę mniej
_________________ http://zakazaneowoce.pl/imgs/banery/baner-zakazaneowoce-350x20.jpg
Zdolność do dziwienia się jest początkiem do mądrości
Prawa jednego człowieka kończą się tam, gdzie zaczynają się prawa drugiej osoby.
W jedności siła nie w budowanych murach!!!
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
prostynick
|
Wysłany: 00:34, 06 Lut '09
|
|
hoo napisał: | w sumie do tego czasu sam sobie przekonwertuje ;', ale wiadomo jeżeli będzie 2x mniejsza waga to 2x gorsza jakość i w sumie dziwne nie zauważyłem, że ten film jest w jakości HD czyli(720x480), a mimo to mój odtwarzacz go odtwarza(który nie ma opcji, do odtwarzania filmów HD), ale niestety w ogóle napisów nie widać. |
To nie jest rozdzielczość HD. Mimo iż skrót HD po angielsku oznacza "wyższą rozdzielczość" i można tu przyjąć wiele rozdzielczości to do standardów przyjęły się te dwie: 720p czyli 1280×720 pikseli i 1080i / 1080p czyli 1920×1080 pikseli. Rozdzielczość tego filmu to 720x480 czyli podchodzi pod standard NTSC. Tu jest porównanie standardów: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/co.....ds.svg.png
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
shepherd
|
Wysłany: 01:46, 06 Lut '09
|
|
film pierwsza klasa! dziekuje osobie tlumaczacej ten film, swietna robota, juz zaczynam rozsylac linki do filmu po ludziach!!!
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Fred
|
Wysłany: 14:55, 06 Lut '09
|
|
Bardzo dobry film - dzięki za tłumaczenie.
Film, który skupia się na rzeczach najważniejszych czyli na sprawie wolności i żywności. Bardzo ładnie demaskuje dezinformacje, które mają być tematami zastępczymi odciągającymi ludzi szukających prawdy od meritum.
Szacunek dla autorów i tłumaczy.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
shinobi
|
Wysłany: 14:08, 07 Lut '09