Wielu osobom znana jest technika zmiany rzeczywistości:
Problem - Reakcja - Rozwiązanie, o której często mówi David Icke.
Mam propozycję, aby chętne osoby gromadziły w tym wątku wydarzenia, które Waszym zdaniem mogą być ilustracją stosowania tej techniki, która ma prowadzić do NWO. Nie chodzi o to, aby trafić w dziesiątkę (choć może się komuś uda), ale o to, by rozjaśnić tę logikę na konkretnych przykładach z życia.
Podam przykład z dzisiaj:
Problem (wydarzenie):
Izrael zbombardował główną siedzibę ONZ dla palestyńskich uchodźców w Strefie Gazy - poinformowała agencja AFP. Rannych zostało trzech pracowników agendy pomocowej ONZ - UNRWA, która zawiesiła działalność w Gazie. Izraelskie czołgi wjechały do południowo-zachodniej części Gazy. Pociski spadły na szpital i wieżowiec, w którym mieszczą się biura agencji prasowych, w tym agencji Reuters. W momencie ataku w budynku znajdowało się kilkaset osób, które uciekły z domów i szukały schronienia.
Minister obrony Izraela Ehud Barak przeprosił ONZ za ostrzelanie siedziby organizacji i nazwał to "poważną pomyłką".
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,I.....caid=1753f
Reakcja:
Trzeba coś z tym zrobić. To są już nie tylko zamachy na Palestyńczyków, ale wręcz jawne prowokowanie ONZ. Izrael gwałci normy międzynarodowe.
Zobaczcie na reakcje ludzi na naszym forum:
viewtopic.php?t=5440
Rozwiązanie.
Oburzenie na akcje Izraela ma miejsce w wielu krajach świata. Dochodzi do aktów nienawiści wobec Izraela w różnych krajach. Problem ma zasięg globalny. Sam konflikt w Gazie ma charakter globalny.
Jego rozwiązanie wymaga globalnych rozwiązań. Do Gazy powinny wkroczyć siły pokojowe ONZ. A i sama ONZ powinna mieć większe uprawnienia w podejmowaniu decyzji dotyczących wspólnoty międzynarodowej.
Tak po prostu przyszło mi do głowy.
Można oczywiście ograniczyć się do wskazania wydarzenia i sensu wydarzenia w kategoriach budowania Nowego Porządku Świata. Z drugiej strony, ktoś może mi zarzucić, że całe forum to jeden wielki przykład. CHodzi jednak tylko o tą technikę. :)
Pozdrawiam.