Film będzie wg zapewnień twórców bardziej naukowy wywiady z bilogami ,genetykami i tego typu sprawy.
Polecam
_________________ ...czasami po prostu lepsza od prawdy jest wiara w coś....
ludzie muszą zostać nagrodzeni za trwanie przy wierze inaczej rozlecą się w pył
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 14:25, 07 Sty '09
Temat postu:
Tam zresztą o ile mnie słuch nie myli występuje lektor z Zeitgeista.
No nic, poczekamy zobaczymy - zapowiada się jak zwykle interesująco
_________________ "W pozornie beznadziejnej walce, rozwiązanie tych problemów jest proste. Jedyną broń jaką mają przeciwko nam jest ukrywanie przed nami wiedzy. Musicie dużo czytać, by
poznać prawdę i dostrzec korzenie zła"
Wysłany: 15:58, 29 Sty '09
Temat postu:
Pamietamy.
_________________ ...czasami po prostu lepsza od prawdy jest wiara w coś....
ludzie muszą zostać nagrodzeni za trwanie przy wierze inaczej rozlecą się w pył
Wysłany: 21:17, 29 Sty '09
Temat postu:
Coraz bardziej wydaje mi sie, ze ten caly ruch opozycyjny z New Age'owskimi filmikami to nic innego tylko kontrolowana opozycja przemycajaca tresci NWO.. tylko spojrzmy na obrazki ze strony glownej http://www.talismanicidols.org/ (- a tak na marginesie: Talismanic Idols?? Co to wogule za nazwa..?!)
Ziemia
Slonce po nacisnieciu ktorego zostajemy przekierowani do filmu.. (dostepny od soboty) w tle jakis transkrypt napisany po arabsku? hebrajsku? (na zdjeciu z Ziemia rowniez jakis napis, ale juz nie tak wyrazny..)
a pomiedzy Sloncem i Ziemia jest to..
najlepsze zachowalam na koniec..
nawiazanie do Czlowieka Wirtuwianskiego Leonarda da Vinci?? niewiem jak wam, ale mi tu cos nie pasuje..
Wysłany: 17:23, 30 Sty '09
Temat postu:
Ależ Gerwazjanko, może Ci sie natualnie nie podobać symbolizm, i te nawiązania, ale NewAge wywodzi się wiesz skąd, a tam ludzie mówią o tym od wieków, o tej wiedzy, i spirytyźmie, o fizyce kwantowej w
mniej naukowy sposób, o okultyźmie etc...Od wieków ;]
Jeśli to miałoby być skrzydło NWO...to byłoby to podcinanie gałęzi na której się siedzi, wg mnie oczywiście Poczekamy, zobaczymy i zdecydujemy czy treść filmu jest warta podejrzliwości
Wysłany: 01:18, 01 Lut '09
Temat postu:
Aya Sophia- chyba lepiej jest byc sceptycznym w stosunku do tych filmow i innych materialow niz pozniej zawiesc sie lub co gorsza dac sie wplatac w jeszcze bardziej podejrzane dogmaty jak np. Projekt Venus.. z reszta macie swoje umysly- nie bede nikomu narzucala jak ma myslec, niech film sam sie wybroni.. wklejam go ponizej-prosze bardzo.. (wersja angielska)
pierwsze wrazenia nt. tego filmu nie sa zbyt pozytywne.. choc przyznaje- obejrzalam zaledwie poczatek.. doktryna, w ktorej mowa ze sami mamy w sobie jednostke Boga przypomina mi strasznie jedna pania http://en.wikipedia.org/wiki/Alice_Bailey poza tym- znowu bardzo negatywnie o kosciele i religiach.. bardzo wyraznie widac tez kult solarny i wielbienie matki Gai wrecz personifikowanie Ziemii jako zywego organizmu .. kolejne spostrzezenie- znow pojawia sie Czlowiek Wirtuwianski- chyba nie musze tlumaczyc kim byl Leonardo da Vinci i jakie znaczenie ma ten obraz dla iluminatow.. jesli sie myle- to z checia wyslucham argumentow, ale widac przeciez jak na dloni, ze to wszystko to na sile wciskanie nam poganskich tresci..musze przyznac, ze o ile na poczatku bylam entuzjastka Zeitgeistu to teraz coraz bardziej moje zaufanie do tego typu filmow topnieje..
acha jeszcze jedno: przypomina mi sie w tym momencie 1 czesc wywiadu z tym agentem KGB (jest gdzies na forum) ze wierzenia w medytacje, czakry i ogolne skupienie na sobie i swoim wnetrzu jest bardzo na reke wladzy..
Edit: Polecam za to kolejne czesci, zwlaszcza ta mowiaca o prawie.. Autorzy znow dopuscili sie znanej sobie techniki, czyli- zmieszaj prawde z klamstwem to wszyscy uwierza w calosc.. Czesc o prawie jeest naprawde ciekawa i warta obejrzenia!
Wysłany: 02:48, 01 Lut '09
Temat postu:
Uważam, że masz rację gerwazjana i twoje spostrzeżenia co do symboliki są jak najbardziej uzasadnione. Na 3 zdjęciu EWIDENTNIE stosują symbolikę Towarzystwa Teozoficznego, której członkinią była także Alice Bailey - założycielka LUCIFER TRUST PUBLISHING obecnie Lucis Trust publikującego wiele pozycji New Age i której jednym z głównych udziałowców jest sam DAVID ROCKEFFELLER.
Ewidentnie ruch Anty NWO jest infiltrowany przez New Age'owców.
Wysłany: 00:55, 13 Lut '09
Temat postu:
To mój pierwszy post tutaj, więc przy tej okazji dziękuję za przyjęcie do elyty
Gerwazjana - wyglądasz cool!
Nnno!
To na dobry początek chciałbym zwrócić Wam uwagę, że w niepokojących Was obrazkach w Kymatica nie ma tak naprawdę niczego brzydkiego. Tzn. "mrocznego", związanego z okultyzmem (pojmowanym współcześnie - jako emanacja złego), lucyferycznego, etc...
Porównywanie obrazka z Kymatica do pieczęci Towarzystwa Teozoficznego, to nadużycie, albo co gorsza - brak wiedzy. Albo uprzedzenie.
Otóż Gerwazjana, proszę przyjrzyj się bliżej - to nie jest Człowiek Wirtuwiański Leonarda. Człowiek Wirtuwiański Wpisany jest w koło i kwadrat ( i jest trochę "ładniejszy" ). Ten zaś symbol to tzw. Człowiek Agrippy i jest wpisany w pentagram. Agrippa urodził się troszeczkę poźniej niż Leonardo. W swoich czasach uznany był w świecie ówczesnej nauki (renesans) za "mistrza i guru". Również za maga i alchemika (taki ówczesny Steven Hawking). Symbol ten ma znaczenie jak najbardziej pozytywne i "niewinne". Oznacza nierozerwalny związek człowieka z naturalną doskonałością wszechświata (zupełnie jak u Icke'a ).
RaaQ, jak już napisałem wcześniej - to nie jest heksagram, tylko pentagram, a różnica jest zasadnicza w warstwie symbolicznej. Heksagram wiąże się tu zawsze z materią nieożywioną, a pentagram zawsze odnosi się do aspektów żywych. Ponadto ów wąż to Uroboros, wąż pożerający własny ogon, symbol gnostycki, bardzo popularny przez wsze czasy (tak jak np symbol jin-jang) odnoszący się do struktury wszechświata i czasu. Obecnie mamy fraktale do opisania subtelnych właściwości wszechświata, a dawno temu używano takich właśnie symboli. To taki właśnie odpowiednik fraktala z dawnych czasów.
Jako że to mój pierwszy post, będę grzeczny i dlatego bez sarkazmu zwrócę wam uwagę, że w ogóle cała Kymatica odnosi się do wiedzy i tradycji Hermetyzmu, który wcale nie musi mieć podłoża lucyferycznego i okultystycznego. To są pojęcia być może podobne, styczne, ale niepokrywające się. Proszę o nie demonizowanie wszystkiego co się "kojarzy" z Illuminati, "mroczną" a posępną symboliką i często wręcz paranoidalnymi urojeniami i uprzedzeniami (wynikającymi z ignorancji) np. Chrisa Everarda.
Słowem: ideologicznie Kymatica jest czysta i niewinna.
Wysłany: 16:53, 13 Lut '09
Temat postu:
Gerwazjana to dla Ciebie ... Cmok ...
_________________ 13:13 13.09.1979 Caulbearer
Unos nacen con estrella y otros nacen estrellados
******* Ad astra per aspera ******
.............! Semper paratus !.............
Wysłany: 17:37, 13 Lut '09
Temat postu:
Należy mieć na uwadze, że nie wszyscy utożsamiają NWO z jakimkolwiek okultyzmem, Lucyferem, New Age. Ja na przykład uważam to za bzdurę i widzę w NWO raczej ruch finansistów, bankierów, polityków, przywódców korporacji.
Filmik zaraz obejrzę, choć z tego co czytam to znów będę miał zastrzeżenia. W Zeitgeiście nie podobał mi się atak na religijność w ogóle podczas gdy sami serwowali religijność tylko panteistyczną, która zresztą mi jako pananteiście jest bliska.
_________________ Jam jest Hunahpu!
Jak można twierdzić, że "BÓG" nie istnieje i twierdzić, że samemu się jest?
Wysłany: 20:08, 13 Lut '09
Temat postu:
tańcząca, nie wiem jak inni ale ja byłbym niezmiernie wdzięczny gdybyś nie wypowiadała się nigdy więcej w moim imieniu.
inaczej mówiąc: kiedy piszesz "my" upewnij się że odbiorca rozumie kogo zawierasz w tej waszej grupie
Wysłany: 23:16, 13 Lut '09
Temat postu:
Ten link co Gerwazjana podała jakiś trefny jest. Gdzieś na czterdziestej minucie ostro się coś pierdoli. No i Kymatica nie trwa niecałą godzinę tylko dużo więcej.
Wysłany: 12:32, 14 Lut '09
Temat postu:
Ten link co wkleiłem na GVideo jest Ok. Już przetestowałem. Film jest jeszcze lepszy niż EA - co w sumie było do przewidzenia. Co tu dużo gadać - Ben trafił w sedno problemu. Każdy musi go obejrzeć.
_________________ Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne.
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Strona: 1, 2 »
Strona 1 z 2