Chciałbym was zapytać gdzie i jak uczyiliście się języków obcych i na jakim poziomie je poznaliście ??
Mile widziane rady odnosnie nauczania lub ciekawe programy, ksiazki czy plyty cd.
Czy jest na forum ktos kto korzystal z popularnych na znanym portalu aukcyjnym programow szybkiego nauczania w stylu "500 slowek w 50minut" czy tez "ucz sie z zamknietymi oczami" lub jeszcze jakies inne cuda. Czy to dziala czy zwykla bujda?
Czy poprostu zeby sie nauczyc trzeba siasc do ksiazek , poznac podstawy a pozniej poprostu korzystac z jezyka , douczac sie slowek i ciezka praca poznawac jego zakamarki.
Bardzo chetnie przeczytam co ma do powiedzenia Rivera.
Moj angielski jest na poziomie komunikatywnym , ale z dużym deficytem na slowka. Gramatyka tez nienajlepsza. Z kontekstu zdań mogę rozszyfrowac o co chodzi ale nie zawsze. Angielski wynioslem ze szkoly i studiow ktory utrwalilem przy komputerze i w pracy. Teraz chcialbym sie jeszcze bardziej zaglebic w ten jezyk, ale nie wiem jak zaczac.
Kursy jezykowe sa drogie i pochlaniaja czas. Pozatym mam kilku znajomych ktorzy chodza i efektow nie widac. Prosze o zdanie.
P.S. ankieta dotyczy jezyka angielskiego ? pozostali nie czujcie sie dyskryminowani