|
Autor
|
Wiadomość |
simonwron
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 14:35, 09 Lut '08
Temat postu: Baner |
|
|
bimi co to za baner jest ? może nie jest to ważna sprawa ale czepie sie, a co. hasło " niewielu ośmiela się to robić" i po kolei te kwadraciki są beznadziejne!
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Wyspa
|
Wysłany: 15:00, 09 Lut '08
Temat postu: |
|
|
mi sie podobaja tylko dwa pierwsze obrazki jakby co : P, rozumiem ze 3ci jest przeciwko religi ale no nie wiem czuje jakby to było przeciwko Jezusowi nawet : P ten z maryśką to nc : p a hwdp to na jakims meczu jestesmy czy cos?
moze znaczek czarnego bloku niszczenia mienia by sie przydal (nie wiem czy jaki jest ale mozliwe) : P (nadprodukacja)
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
AQuatro
|
Wysłany: 15:04, 09 Lut '08
|
|
To jakieś dziwne gusta macie, bo mnie się podoba głównie trzeci i czwarty kwadracik.
Cytat: | czuje jakby to było przeciwko Jezusowi nawet : P |
Może to znaczyć również Zakaz wędkowania!
Ale tak na serio, to nie wiem co oznaczają drugi i piąty.
Drugi kojarzy mi się z zespołami rockowymi, hard metal itp. Natomiast ostatni, z graffiti na ścianie. Można zrobić by w sumie swego rodzaju legendę.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Wyspa
|
Wysłany: 15:23, 09 Lut '08
|
|
2gi to PEACE (symbol pokoju) tak zwana pacyfka a piąty to H*J w dupe policji ; p
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
AQuatro
|
Wysłany: 15:36, 09 Lut '08
|
|
Acha...
Nie wiedziałem.
Osobiście, nie lubię policji. Ale należy pamiętać, że policja jest tylko narzędziem grupy rządzącej. Ale narzędziem, do wykonywania brudnej, że tak powiem, roboty.
Jeżeli policjant wsadza mnie np. tylko dlatego, że posiałem sobie maku przed domem. To nie winię policji, lecz polityków, którzy ustalili to prawo.
Z drugiej strony jednak, policjant, czy żołnierz, decydując się na swój zawód. Deklaruje się, że wykona wszelkie rozkazy, które wymyślą przełożeni. To czyni dla mnie tych ludzi mniej wartościowych niż resztę !
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Kacper
|
Wysłany: 15:36, 09 Lut '08
|
|
ostatni odnosi się do prawda/policja.html
3 oznacza brak wiedzy
A tak na poważnie to każdy tłumaczy to sobie jak chce, bo mi do tego forum znaczek "peace" jakoś nie pasuje, chyba, że w jakiejś zamkniętej grupie userów, hehe
4 chyba w hołdzie dla kraju, w którym gości forumodawca
hehe, nie no, jednak nie da się tego na poważnie skomentować
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
mandarck
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Wyspa
|
|
Powrót do góry
|
|
|
mandarck
|
Wysłany: 16:22, 09 Lut '08
|
|
Obok HWDP powinien być jeszcze łeb Kononowicza w kwadracie, ażeby nie było niczego!
EDIT
HWDP wynika z niechęci do policjantów naszego admina. Chociaż rzeczywiście nie wygląda to za interesująco ; ]
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
simonwron
|
Wysłany: 16:22, 09 Lut '08
|
|
mnie osobiście razi 3 i 5.
przekreślona ryba (domyślam się ) że intencja tego to krytyka doktryny chrześcijańskiej, a poprzez samą symbolikę krytyka Jezusa. jak to się ma do hasła? - jak dla mnie w dzisiejszych czasach to raczej nie wielu potrafi się przyznać do swojej bliskości z Jezusem żeby nie zostać przez społeczeństwo utożsamionym z stereotypem "katola" i wyśmianym za zabobonność. skończyły się czasy gdzie jeśli chciałeś być hardcorowym buntownikiem przybierałeś postawę jakkolwiek sprzeczną z chrześcijaństwem.
hwdp - jest dla mnie tożsame z 16 latkiem, lub dorosłym kolesiem który jeszcze kilka lat temu w jakiś sposób identyfikował się z ruchem kibicowskim.
prostackie i nie wiele mające wspólnego z tematyką forum, no chyba że poprzez to hwdp daleko w domyśle mamy struktury rządzące.
ale chodzi mi o powiązanie tego hasła do tak naciąganych symboli. tyle fajnych cytatów można znaleźć w temacie, lub filmach tutaj umieszczonych, tak dobrze pasujących i identyfikujących się z tym forum, a zamiast tego dałeś takie coś.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Wyspa
|
|
Powrót do góry
|
|
|
AQuatro
|
|
Powrót do góry
|
|
|
XTC88
|
|
Powrót do góry
|
|
|
ogrodnik
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Kacper
|
Wysłany: 19:14, 09 Lut '08
|
|
AQuatro napisał: | wyspa napisał: | A jezeli ktos sie wstydzi przyznac przed ludzmi do Jezusa to Jezus i jego bedzie sie wstydzic po smierci |
Ponoć Jezus nie był wstydliwy ?
Pozatym lubi wybaczać, więc nie wiadomo. |
Skąd taki wniosek, że Jezus nie był wstydliwy? Jeśli z Biblii, to tam też pisze, że czas wybaczania jest za życia, po śmierci nie ma "przebacz".
Kto zaprze się Jezusa, tego zaprze się sam Jezus (jeśli wcześniej tego nie odkręcisz. "Wcześniej" = za życia).
Mateusza 10,32-33
"Do każdego więc, który się przyzna do Mnie przed ludźmi, przyznam się i Ja przed moim Ojcem, który jest w niebie. 33 Lecz kto się Mnie zaprze przed ludźmi, tego zaprę się i Ja przed moim Ojcem, który jest w niebie."
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Wyspa
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Mijak
|
Wysłany: 20:53, 09 Lut '08
|
|
Ja jednego nie rozumiem - czemu ten temat jest w dziale "religie"???
_________________ Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko nielogiczne i mało prawdopodobne.
GG 7434411
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
AQuatro
|
Wysłany: 21:11, 09 Lut '08
|
|
Wyspa napisał: | AQuatro: Kacper dał świetny cytat |
Jak można się przyznać do kogoś, kto jest bajką, legendą i nie wiadomo, czy w ogóle istniał.
Mogę się przyznać do mojego sąsiada zza płota bo go znam.
Do Jezusa się nie będę przyznawał, bo to tak samo jakbym przyznawał się do krasnali i sierotki Marysi.
Jeżeli będzie się zapierał, w niebie to jego problem Najwyżej wyjdzie z tego duże zaparcie.
Zawsze pozostaje mi jeszcze ciepłe piekło i kąpiel w jednym kotle z nagimi grzesznicami A rogaty diabeł będzie tylko dokładał do ognia, żeby woda nie stygła. Kusząca propozycja.
A tak na serio. To ciemny mój ty ludu, owczarnio - wyjdźcież z tej ciemnoty w końcu...i bez urazy...
W Polsce z roku na rok maleje ilość katolików ? Co będzie za lat 30 ?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Wyspa
|
Wysłany: 21:27, 09 Lut '08
|
|
AQuatro: lepiej skasuj film zeitgeist z dysku bo zrobił Ci wielką krzywde. Myslisz ze jestes mądry ale chyba to wynika tylko z duzej ilosci przeczytanych książek oraz za duzo kodu Da Vinci. Nawet nie zauwazyles ze Jezus nauczał mądrosci ktora jest univeralna do granic mozliwosci. Przemawia do kazdego, a ze ty uwierzyles ze On nie istnieje to znaczy ze daleko Ci do Boga. Moze On tez nie istnieje? eh szkoda gadac... a moze szatan tez nie istnieje? on by chciał abys w niego nie wierzył to mu na ręke...
i tu nie chodzi o religie czy kosciół tylko o nauki Jezusa i jego głębokie przesłanie do kazdego z nas!
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
simonwron
|
Wysłany: 21:42, 09 Lut '08
|
|
Mijak napisał: | Ja jednego nie rozumiem - czemu ten temat jest w dziale "religie"??? |
to poczucie humoru admina, nawet mi sie podoba wiec nie krytykuje.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Voltar
|
Wysłany: 21:59, 09 Lut '08
Temat postu: Re: Baner |
|
|
simonwron napisał: | bimi co to za baner jest ? może nie jest to ważna sprawa ale czepie sie, a co. hasło " niewielu ośmiela się to robić" |
kolejny inteligent umieszczający posty w niewłaściwym dziale
a hasło donosi się do robienia loda na przystanku autobusowym
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
AQuatro
|
Wysłany: 22:15, 09 Lut '08
|
|
Wyspa napisał: | AQuatro: lepiej skasuj film zeitgeist z dysku bo zrobił Ci wielką krzywde. |
Nie mam takowego.
Cytat: | Nawet nie zauwazyles ze Jezus nauczał mądrosci ktora jest univeralna do granic mozliwosci. |
Mahomet i Budda również.
Cytat: | a ze ty uwierzyles ze On nie istnieje to znaczy ze daleko Ci do Boga. |
Fakt.
Cytat: | Moze On tez nie istnieje? |
Też.
Cytat: | a moze szatan tez nie istnieje? |
No, w końcu zacząłeś myśleć.
Powiec mi jedno chłopie, co bys zrobił jak byś zobaczył, na ulicy rogatą postać usmarowaną sadzą z ogonem:
a) pomyślał byś: o jejku szatan, co się ze mną stanie !?
b) pomyślał byś: jakiś idiota robi z siebie debila ...
Diabełkiem można straszyć małe dzieci. Chociaż nie uważam tego za świetną metodę edukacji i wychowania.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
mooniek
|
Wysłany: 23:28, 09 Lut '08
|
|
AQuatro napisał: |
co bys zrobił jak byś zobaczył, na ulicy rogatą postać usmarowaną sadzą z ogonem:
a) pomyślał byś: o jejku szatan, co się ze mną stanie !?
b) pomyślał byś: jakiś idiota robi z siebie debila ...
|
Wybrał bym opcję - b. Ale co to ma wspólnego z szatanem? Skoro takie masz o nim wyobrażenie, to współczuję.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
mandarck
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Wyspa
|
Wysłany: 12:19, 10 Lut '08
|
|
moja ostatni post w ciagu 24h buu a btw. szkoda gadac bo widze ze macno brniesz w zaparte i nikt nikogo tu nie przekona tak czy siak good luck ;P
a nie wierząc w Boga ani szatana usprawiedliwiasz swoje złe postępowanie itd itp nawet swietych bił szatan (Ojciec Pio, Marta Robin) i to fizycznie, Jezus wypędzał demony i w ogole...
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|