Bimi napisał: |
jak już mam szorować te pierdolone zęby coby mi nie powypadały to wolę pastą która mi wzmocni szkliwo, zamiast jakieś mydło z kredą rodem ze spichlerza mojej babci. jakoś ten fluor z rana przeżyję - nie takie trucizny pakuję w siebie w ciągu dnia |
Bimi w jaki sposób można od zewnątrz pastą wzmocnić szkliwo ?
Proces budowy szkliwa podlega analogicznym procesom co proces budowy kości w 99 % odpowiada za to wapń ...Ale tak samo jak nie można dołożyć wapnia do kości od dupy strony aby je wzmocnić tak samo nie można wbudować wapnia do szkliwa od strony paszczy..Jedyny sposób aby wzmocnić szkliwo "pastą" to pasta z produktów zawierających przyswajalny wapń zjedzona na kanapce a na pewno nie pasta w tubce która myjesz zęby...Nie ulegaj masowej prawdzie
Wpisałem w google "wzmacnia szkliwo" wyskoczyło to
--------------------------------------------------------------------------------
http://www.doz.pl/apteka/p48731-Sensodyne_Pronamel_pasta_wzmacnia_szkliwo_75_ml
Sensodyne Pronamel, pasta wzmacnia szkliwo, 75 ml
Sensodyne Pronamel została opracowana specjalnie dla osób z wrażliwymi zębami, aby chronić zęby przed działaniem kwasów. Dodatkowo, dzięki zawartości fluorku Sensodyne Pronamel oferuje korzyści pasty do codziennego stosowania.
Program lojalnościowy
Punkty za produkt:
+3pkt
Dołącz do programu | Katalog nagród
Producent:
GLAXOSMITHKLINE CONSUMER HEALTHCARE
Typ preparatu:
bez recepty
Przechowywanie:
Temperatura pokojowa
Refundowany:
Nie
Skład
Aqua, Sorbitol, Hydrated Silica, Glycerin, Potassium Nitrate, PEG-6, Cocamidopropyl Betaine, Aroma, Xanthan Gum, Sodium Saccharin, Sodium Fluoride, Titanium Dioxide, Sodium Hydroxide, Limonene, Anise Alcohol. Zawiera fluorek sodu (1450 ppm fluorku), azotan potasu 5% w/w.
Działanie
Sensodyne Pronamel:
Pomaga chronić zęby przed działaniem kwasów Bzdura organizm który zdrowo się odżywia sam reguluje PH do wartości idealnej
Pomaga wzmacniać szkliwo Bzdura ale tak powszechne że przyjęta za prawdę
Zawiera fluorek chroniący zęby przed próchnicą
Formuła opracowana specjalnie dla osób z wrażliwymi zębami
Miętowy smak zapewnia uczucie świeżości i czystości
Dawkowanie
Stosować 2-4 razy dziennie. U dzieci poniżej sześciu lat stosować ilość pasty wielkości ziarnka grochu pod kontrolą dorosłych, aby zminimalizować ryzyko połknięcia. Przy przyjmowaniu fluoru z innych źródeł należy skonsultować się z lekarzem.
Uwagi:
Wrażliwość zębów może byc oznaką poważniejszych problemów, które wymagają konsultacji z lekarzem dentystą.
Opakowanie zaklejone. Nie używać, jeśli opakowanie jest otwarte.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Stwierdzono że pomaga wzmacniać szkliwo i huj ..Pewnie któryś z tych składników ma ta magiczna moc
Aqua, Sorbitol, Hydrated Silica, Glycerin, Potassium Nitrate, PEG-6, Cocamidopropyl Betaine, Aroma, Xanthan Gum, Sodium Saccharin, Sodium Fluoride, Titanium Dioxide, Sodium Hydroxide, Limonene, Anise Alcohol. Zawiera fluorek sodu (1450 ppm fluorku), azotan potasu 5% w/w.