Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 23:38, 17 Wrz '11
Temat postu:
A kogo to obchodzi? Jak siedzę w domu i walę gaz, to na prawdę muszę o tym głosić całemu światu? Zgłoś się, jak zaplanujesz coś zrobić. Jest mnóstwo palantów, którzy doskonale planują nie robić nic.
_________________ "Bądźmy realistami, żądajmy niemożliwego"
Wysłany: 14:56, 18 Wrz '11
Temat postu:
Wybory i tak już są nieważne...niepotrzebnie chuje marnują publiczną kasę i przelewają ją na konta swoich znajomków, mafii, rodzin. A ludzie siedzą w domu i oglądają tych chujów na kongresach partii, spotkaniach przedwyborczych, konferencjach... Tfu! Stop magdalenkowym pomiotom!
Wysłany: 09:56, 19 Wrz '11
Temat postu:
Zastanówmy sie, co to są wybory?
Raz na 4 lata oddajemy głos na bliżej nieokreśloną substancję nami rządzącą, nie wypowiadamy się na temat jakiejś konkretnej sprawy, teorii, czy tzw. programu. Pamiętam jakiś czas temu gdzieś na wybrzeżu gorliwy PO-plecznik podał do sądu Platformę o to, że nie wypełnia obietnic wyborczych. Wiecie, jakie był werdykt sądu - Partia nie musi wypełniać obietnic i są one niewiążące.
Myślę, że wybory powinny być raczej traktowane, jako zbieranie punktów, kto więcej nazbiera ten przejdzie, temat nie dotyczy obywateli, ale startujących.
Jednakże punkty mogą zapewnić obywatele, więc trzeba im wmawiać że taki przejaw demokracji jest ich obowiązkiem. Wciąga się masy w plebiscyty, tworzy drużyny, są mecze i mają strony swoje koszulki i okrzyki bojowe. Jak plebiscyt się zakończy to skończy się wrzawa i będzie jak dawniej.
_________________ Prędzej dogadasz się z gościem na kacu, niż bluzgającym flustratem.
Wysłany: 10:45, 19 Wrz '11
Temat postu:
wybory to pozory wolności.
taka wolność to niewola.
wybory to pozory posiadania możliwości przeprowadzania zmian (mam na myśli zmiany korzystne dla wyborców)
wybory to ułuda i hipnoza, gra na czas, sugestia że nastąpią jakoweś korzystne dla wyborców zmiany które z założenia nie następują nigdy
karty już zostały rozdane i kurs został obrany
to kurs na globalizację w każdej sferze życia i żaden głos nawet masowy niczego nie zmieni. kurs na masową i wszechobecną kontrolę i poddanie. Bez prawa głosu krytyki bez prawa sprzeciwu. To widać nawet w kłamliwych mediach.
Możecie się jeszcze łudzić i czekać ale to o czym mówię to pewnik i każdy może to zaobserwować. Czas gra na niekorzyść naszej wolności. Bo ona się już kończy.
System globalny otacza nas zewsząd i otacza nas coraz szczelniej. Polska jest objęta umowami i konsekwencjami które trzeba będzie płacić w razie wycofania się kolejnych rządów z wcześniejszych ustaleń.
Dlatego najbardziej odpowiedzialną postawą i uniknięcie moralnego ciężaru przyszłych i niewiadomych zmian jest NIE WZIĘCIE W TYM GÓWNIE UDZIAŁU.
I nie słuchajcie bzdur o rzekomym obywatelskim obowiązku czy umywania rąk.
Nikt swoich obowiązków wobec uczciwości i sprawiedliwości nie zdejmuje i nikt nie umywa rąk od spraw narodowych. Nie wzięcie udziału w wyborach jest tego POTWIERDZENIEM.
Jesteśmy świadomi o obowiązkach przekazania tego co dostaliśmy w stanie jak najlepszym dlatego wyborom trzeba powiedzieć NIE.
Globalizacja prowadzi do wyzysku, potem oporu kwestia czasu kiedy się połapią że międzynarodowego i ostatecznej konfrontacji. Tego można być pewnym.
Nie jesteśmy pewnymi kiedy to nastąpi i jakie ofiary przyniesie.
Ale tego, że globalizacja nie może istnieć bez bezwolnych wykonywaczy formowanej przyszłości też jesteśmy pewni czyli można być pewnymi zwycięstwa i ciągłego posiadania formy kontroli jaką jest przestawienie naszego umysłu z odbioru telewizyjnego i konsumpcji na pracę nad sobą i doskonalenie się.
I to na tym trzeba się skupić a nie na obietnicach i kandydatach.
Wysłany: 14:26, 21 Wrz '11
Temat postu:
Wacham się czy być konsekwentnym i jak zawsze nie brać udziału w wyborach czy dla odmiany iść i w ramach rozładowania złości na "Elity" sukcesywnie rozkradające dorobek naszych przodków napisać na kartce od wyborów jak bardzo mam ich w dupie. Może nawet jak sklecę jakiś zgrabny postulat wymieszając kilka gróźb przy okazji powołując się na Breivika to pokażą go w TV i kilku z tych pierdzących w stołek nierobów się nawet lekko wystraszy... to byłby prawdziwy sukces...
Eh, marzyciel ze mnie...
Wysłany: 18:33, 21 Wrz '11
Temat postu:
Już kilkakrotnie mówiłem wam, że wasze wypociny na karcie wyborczej zobaczy góra 2-3 osoby. Chyba, że będzie bardzo śmiesznie, to pokażą całej komisji wyborczej, czyli ok 10 osób. I to wszystko. Nikt inny już nie zobaczy tej karty wyborczej.
Znacznie lepiej zrobicie, jak to co macie do powiedzenia przykleicie na murze na lokalu wyborczym.
_________________ Zobacz też tutaj
Wysłany: 23:07, 21 Wrz '11
Temat postu:
Aqua napisał:
czy dla odmiany iść i w ramach rozładowania złości na "Elity" sukcesywnie rozkradające dorobek naszych przodków napisać na kartce od wyborów jak bardzo mam ich w dupie. Może nawet jak sklecę jakiś zgrabny postulat wymieszając kilka gróźb przy okazji powołując się na Breivika to pokażą go w TV i kilku z tych pierdzących w stołek nierobów się nawet lekko wystraszy... to byłby prawdziwy sukces...
Eh, marzyciel ze mnie...
Właśnie krąży po kraju takie coś i jest okazja rozładować te złości na POjeBUS-ach już wcześniej.
Wysłany: 23:15, 21 Wrz '11
Temat postu:
Oddanie nieważnego głosu lub nie oddanie wcale (zabrana karta wyborcza) jest głosem na zwycięzce! pamiętajcie o tym.
Sam udział w wyborach się liczy. Czy naprawdę sądzicie, że im zależy byście oddali głos na PiS czy PO? Im zależy byście poszli, wzięli udział, podpisali się pod wyborem władzy - tego tylko chcą.
Najbardziej się boją sytuacji, ze naród do wyborów nie pójdzie! To ich przeraża i tego tylko się boją. Nie tam rysunków czy notek, jak już AQuatro powiedział, maksymalnie 10 osób to zobaczy a może nawet nikt, bo jak ktoś zobaczy kartę pomazana to pewnie nawet jej nie weźmie by przeczytać kto coś nabazgrał, tylko odhaczy: głos nieważny.
Jeśli nie macie na kogo glosować to po kiego chcecie iść?
Wysłany: 15:07, 23 Wrz '11
Temat postu:
goral_ napisał:
Oddanie nieważnego głosu lub nie oddanie wcale (zabrana karta wyborcza) jest głosem na zwycięzce! pamiętajcie o tym.
Sam udział w wyborach się liczy.
A ja chciałem pójść i zagłosować na Pinokia . W sumie racja , frekwencje bym podbił . Dzięki @goral , że mnie uświadomiłeś
Zawsze można puścić soczystego pawia przed budynkiem w którym pies odda głos
A jak ktoś powie ci że jesteś chamski , to ty mu odpowiedz - może jestem chamski ale nie jestem głupi , i chlust mu pawia w twarz
_________________ https://www.youtube.com/watch?v=0K4J90s1A2M
Już od dłuższego czasu śledzę z uwagą Wasze forum jako jedno z niewielu miejsc skupiających młodych (w większości chyba) ludzi, którzy nie dają sobie robić wody z mózgu środkom masowej debilizacji.
W ostatnich dniach moją szczególną uwagę zwrócił wątek viewtopic.php?t=17950 ("Nie idę na wybory").
Ponieważ zgadzam się z większością wypowiedzi i staram się jak mogę przekonywać swoich znajomych do bojkotu, postanowiłem rozpowszechnić idee zawarte w postach. A że większość wypowiedzi uważam za trafiające w samo sedno - pozwoliłem sobie bez wiedzy ich autorów (za co serdecznie przepraszam i liczę na wyrozumiałość, gdyż cel jest szczytny) zrobić ich kompilację w formie dokumentu, z którym zapoznać można się tu:
https://docs.google.com/viewer?a=v&p.....&hl=pl
W komentarzu do dokumentu zaznaczyłem że jest to kompilacja i podałem źródło.
W przypadku jakichkolwiek zastrzeżen czy pretensji dokument (pomyślany jako ulotka) zostanie usunięty i nie będzie rozpowszechniany.
Gorąco pozdrawiam
Tomasz
_________________ Powyższa wiadomość została nadesłana mailem na adres redakcji.
redakcja@prawda2.info
Wysłany: 10:54, 26 Wrz '11
Temat postu:
Qub@ napisał:
Bardzo złożone padły tu wypowiedzi a można to skwitować zdecydowanie prościej:
Gdyby wybory miały coś zmienić, już dawno byłyby zakazane.
XTC88 napisał:
a ja pojde na wybory i namaluje na karcie wyborczej obrzezanego penisa bo zydzi takie lubia
Podsunąłeś mi bardzo dobry pomysł
Już to było wałkowane a ty dalej swoje - IM CHODZI O TO ŻEBYŚ POSZEDŁ _ A CO TAM NAPISZESZ To ich nie obchodzi - nie którzy maja problemy z czytaniem - nie myślałem, że na tym forum też. Czasami jakbym czytał komentarze mainstrem-owych portali.
_________________ Ludzie są gotowi uwierzyć we wszystko, tylko nie w prawdę.
— Carlos Ruíz Zafón
Cień wiatru
Wysłany: 12:57, 26 Wrz '11
Temat postu:
Jeżeli iść "na wybory" to chyba tylko po to by głośno na tej sali zaprotestować.
NIE ZGADZAM SIĘ na to co wyprawiacie i nie przyłożę do tego ręki.
Może coś drgnie w tych obłąkańcach, którzy lezą i głosują rok za rokiem dekada za dekadą.
Bo jeżeli ono czują to samo co i my widzą to co i my i nadal lezą i robią to samo co wcześniej to muszą być obłąkani, nie ma już innego wytłumaczenia.
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Strona: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 »
Strona 1 z 7