W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Muzyka i trans  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Odsłon: 1849
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
simonwron

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:41, 09 Sty '08   Temat postu: Muzyka i trans Odpowiedz z cytatem

http://www.pardon.pl/artykul/3330/telewizja_rydzyka_tropi_zlo_w_muzyce_techno

bardzo dobry film w 3 częściach, temat rzetelnie przedstawiony polecam.

przy okazji uważam że komentarz do tego filmu doskonale mówi jak "rzetelną" stroną jest pardon!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
gnosis

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:41, 09 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tekieli taa.Znamy.Katolicka propaganda.
Dla niego buddyści hinduisci ludzie bioracy homeopatie irydolodzy i inni sa opętani.
Szkoda czasu.
przebudzony

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:53, 09 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rydzyk kopiuje tu stare pomysły. Walczono tak samo z muzyką Rockową w USA lat osiemdziesiątych.

Sam jestem zwolennikiem Gotyckiego Metalu (zwanego też symfonicznym), oraz rocka, nie jestem dewiantem, z rodziną mam dobre stosunki, nie biorę narkotyków.

Co do techniawy to ludzie tam biorą różne rzeczy i świrują, ale ta innych imprezach też jest.
Dla mnie Rydzyk straszy żeby Mohery słuchały jego a nie innych stacji bo tam szatan nadaje.
Jak mówił gnosis "szkoda czasu"

Co do samego radia radze posłuchać tego:

Nie sprzeczaj się z Bimim. Nie krytykuj tego tego co mówi Bimi. Zawsze zgadzaj się z tym co mówi Bimi. Kochaj gejów tak jak Bimi. Nie krytykuj gejów. Inaczej dostaniesz 1 post na dzień. To się nazywa wolność słowa w rozumieniu Bimiego.
Powrót do góry
ogrodnik

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:34, 09 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Współczesna pop-muzyka jest złem,które nazywa się "regres".
Europejczycy,dzieci cywilizacji która wydała Bacha,Mazarta,Bethowena
słuchają zafrykanizowanych rytmów.Jest nad czym boleć.
Europejską muzykę zabiły tam-tamy.
Powrót do góry
mandarck

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 00:07, 10 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja sam lubię mocne brzmienia wszelakiego rodzaju rocka. Moim zdaniem(tylko moim, taka teoria) ludzie którzy słuchają rocka za młodu z wiekiem przerzucają się muzykę poważną, klasyczną. Wg. mnie rock kształci i rozwija Very Happy
pozdrawiam ; - )
Powrót do góry
simonwron

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:07, 10 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

pooglądał byś zamiast głupio komentować. jak widzisz etykiete "radio maryja" to odpowiedz masz gotową?

widać już łyknąłeś za dużo propagandowej sraczki.
Powrót do góry
the end

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:12, 10 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Techno jest znakomitą muzą do manipulowania ludźmi. W połączeniu z konsumpcyjnym stylem życia, oraz brakiem rozwoju osobowości, może prowadzić do tworzenia żywego trupa. Co nie udało się komunizmowi terrorem, uda się drogą pokojową dla twórców NWO. Pustą bezmyślną masą steruje się łatwo.

mandarck - polecam tekst o rock & rollu, który zamieściłem.

viewtopic.php?t=1446
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Jokkr

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:17, 10 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

simonwron napisał:
pooglądał byś zamiast głupio komentować. jak widzisz etykiete "radio maryja" to odpowiedz masz gotową?

widać już łyknąłeś za dużo propagandowej sraczki.

dokładnie, ten film ma w sobie wiele prawdy i szczerze go wszystkim polecam.
Powrót do góry
Sikorski

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:23, 10 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ci, którzy z góry krytykują rydzyczyznę są po prostu zmanipulowani przez media. Media tępią rydzyczyznę, która jest jednak ich częścią. Rydzyczyzna w sumie też chce zmanipulować swych odbiorców (babcie rydzykowe), ale ta manipulacja ma inny temat. Chodzi o wpojenie maniakalności katolickiej. Uważam, że modlitwa nie jest wcale potrzebna. Przynajmniej jeżeli nic z niej nie wychodzi, bo jeżeli to że ktoś się modli zmieni tą osobę na lepsze to nie mam nic przeciwko, jednak jeżeli ma to być klepanina to uważam to za głupotę totalną. Gadaniem do obrazu nic się nie zmieni. Jednak faktem jest, że media tępią Rydzyka, bo jest antysyjonistyczny i antymasoński, a to już uważam prawie za niejako "rozgrzeszenie" z manipulowania babciami. W sumie mówi dobrze i mówi źle, ale osobiście uważam, że więcej z tego dobrego niż złego.
Powrót do góry
Kacper

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:28, 10 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

the end napisał:
mandarck - polecam tekst o rock & rollu, który zamieściłem.

viewtopic.php?t=1446

Na każdy temat można się w ten sposób rozpisać. Wszystko względnie jest złe, wystarczy ugryźć z odpowiedniej strony i być specyficznie nastawionym do tego co się chce skomentować. Tym bardziej jeśli będziesz się skupiał wyłącznie na tym by oczernić jakiś rodzaj muzyki.

W tekście jaki podałeś w linku należy dokonać pewnych wzmianek, a mianowicie "rock & roll", "rock", "hardrock" itp. zamienić na "muzyka", a "ludzie" (będącymi "ofiarami" tegoż szatańskiego narzędzia) na "głupi ludzie".
Powrót do góry
Papekk27

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:48, 10 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ano, cóś w tym jest Very Happy

Można się pobawić ale gdy ogarnia twoje życie to jest już mały problem.
Są to z reguły ludzie zafascynowani postępem technologicznym dla których wszystko co elektro jest cool. Można by powiedzieć że gdy jadę samochodem i słucham czasami tekno Smile to aż wciskam pedał gazu do dechy z radości.Jest to tak samo niebezpieczne co długie granie w NeedForSpeed'a Wink
Muzyka ogłupia tworząc z ludzi bezmyślne masy wymalowanych ćpunów.Dodać do tego klimaty typu sextasy mamy niezłą Sodomię i Gomorię(jak to mawia jedna znajoma).
Taka ucieczka od rzeczywistości.Co za dużo to nie zdrowo.Jak tak oglądałem te filmiki z tv trwam to postrzegam tych ludzi jak zwierzęta.No sorry jeśli kogos urażę ale jak "świnki w chlewiku"
"BŁOGOSŁAWIONA CISZA"!!! (za dużo metalu)
Powrót do góry
Papekk27

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:56, 10 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Laughing Laughing Laughing
matko boska "chcom spalić matke boską częstochowską i matkę boską różańcową "

Laughing Laughing Laughing prond im wyłączyć !!!

ale mnie to rozbawiłoVery Happy
Powrót do góry
banghole

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:31, 10 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

co za bzdura...słucham tej muzy od dziesieciu lat...zaczynałem od prodigy potem chemical westbam itp. a teraz moja ewolucja muzyczna zatrzymała się na podziemiu i róznych gatunkach muzyki elektronicznej od schranzu asz po ambient (chyba wiecie o czym mówie)...i gdy chodze na imprezy elektroniczne w moim klimacie to nie spotykam sie z kolorowymi ludzmi w obcisłych różowych koszulkach czy też rekawiczkach i gwizdkach...jest kulturka i wspólny cel..MUZYKA zabawa...kurde musze słuchać krawczyka lub bayerfull bo inaczej bede złem, cpunem itp...a to ze dragi najlepiej działaja przy muzyce"techno" rocku hip hop ogólnie alternatywnej niekomercyjnej to nie moja wina...chyba ze ktos bierze na koncertach brytney czy arka noego ale raczej nie...jest to muzyka dla małej garstki ludzi a nie dla motłochu który słucha byle gówna bo najwazniejsza jest twarz artysta sława pieniadze a nie MUZYKA mozna o tym mówic troche...
Powrót do góry
Papekk27

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:59, 10 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tutaj raczej chodzi o samodyscyplinę i wyznaczanie sobie samemu pewnych granic. Rozluźnienie moralne.Tu jest haczyk. Muzyka sama w sobie jest jak nieuzbrojona głowica atomowa.Nie ma większego znaczenia czy słuchasz techno,disco polo, hip-hopu, soulu czy jazzu. Ważne jaki to ma na ciebie wpływ.Jeśli rzeczywiście dopatrywać się przekazów podprogowych itp. to pojęcie bpm(bits per minutes) prawdopodobnie ma wpływ na ludzki organizm podobnie jak działanie stroboskopu.W przeciwnym wypadku nie umieszczano by(kiedyś było nie wiem czy obecnie sie zamieszcza) ostrzeżenia na każdej oryginalnej grze komputerowej o możliwości wystąpienia apopleksji przy długotrwałym korzystaniu. Wszystko z dystansem.
Ale jedno trzeba do tego zaznaczyć jeśli chodzi o muzykę "zażywasz-przegrywasz".
I piszesz:
"jest to muzyka dla małej garstki ludzi a nie dla motłochu który słucha byle gówna bo najwazniejsza jest twarz artysta sława pieniadze a nie MUZYKA..."
dobry dowcip, uważasz sie za wyjątkowego???z małej garstki ludzi?
Zaczynasz od piguły i kończysz na podziemiu;) znam takich osobiście undergroundowych aktywistów sceny techno
Powrót do góry
banghole

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:24, 10 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

a skąd wiesz ze zaczynam od piguły?? co ty wiesz o mnie?? dlatego ze słucham takiej muzy mam uwazać siebie za wyjatkowego co ty pieprzysz?? a gdyby podziemia słuchałoby miliony ludzi to wtedy ci co by słuchali britnay byli by wyjatkowi?? uważam że muzyka niekomercyjna nie koniecznie "techno" ale inne gatunki są bardziej twórcze gdyż nie są robione pod publikę i na chama promowane i uważam ze muza jest WYJATKOWA a nie ludzie co ją słuchają..."znam takich osobiście undergroundowych aktywistów sceny techno" chyba z manieczek:)
Powrót do góry
Papekk27

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:46, 10 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Laughing Laughing Laughing
nawet nie zrozumiałeś co napisałem a się burzysz.
Nie wiesz co to forma pytająca???
"Zaczynasz od piguły..."-hipoteza jeśli wiesz co to znaczy. Ale skoro się tak splułeś to może trafiłem w sedno(?) Sory, jeśli cię to uraziło.
Nazwę to stymulacją instynktów Laughing
Powrót do góry
banghole

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 19:56, 10 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie niestety nie trafiłeś w sedno Smile a twoja hipoteza mnie spluła ponieważ wrzuca wszystkich do jednego wora Smile
Powrót do góry
Voltar

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:49, 10 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
mandarck

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:18, 10 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Laughing Bardzo zabawny temat, typowo komercyjna przepychanka subkultur muzycznych, że tak pozwolę sobie to nazwać. Szczerze pierdoli mnie kto czego słucha, co bierze i czy traktuje słuchaną przez siebie muzykę jako rozrywkę czy też kult. Każdy jest inny, mnie nikt nie przekona że rock jest z otchłani szatana a techno to dźwięk bębenka bezlebuba bo to zależy jak przyjmie to człowiek a nie jak to brzmi. Ave : )

"mandarck - polecam tekst o rock & rollu, który zamieściłem.

viewtopic.php?t=1446"
...do dupy Rolling Eyes
Powrót do góry
otelodreiP

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:29, 11 Sty '08   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tez zabiore glos w dyskusji bo nie podoba mi sie wrzucanie gatunkow muzycznych do jednego wora. Muzyka w dzialaniu podobna jest do dragow-tak jak to opisalem w tamtym watku.Biore (slucham) w okreslonym celu anie bezmyslnie "zeby tylko cos brzdekalo za uchem"- jak to mowi np moj znajomy.A wiec krotkie zostosowanie tego leku w moim przypadku -
Mam ochote powspominac i posluchac geniusza wlaczam Qeena, gdy jade samochodem lubie cos szybszego(pomaga sie to skupic na wykonywanej czynnosci-ogolnie dobrze mi sie przy niej pracuj) z gatunku psychotrance(astral projection, hallucinogen, infected muchrooms itp), gdy jestem wkurwiony i lubie popsioczyc wlaczam Hiphop:-), gdy dopada mnie melancholia pasuje sie rozczulic przy chilloucie, na imprezie preferuje House i jego odmiany, gdy zasypiam lub chce sie skupic i lub wzbudzic wyobraznie niezly jest do tego Ambient,Space.
Sa jeszcze inne gatunki ktore lubie i slucham tylko w okreslonym towarzystwie- w samotnoisci sie nie nadaja Smile
Natomiast musze sie przyznac "ciezka melodia" do mnie nie trafia kompletnie ale ludzie czyli "metale" sa zajebisci Smile

Podsumowujac wszystko w okreslenom celu - stymulacji umyslowej.
A tylko od nas zalezy ktora czesc kory mozgowej chcemy polaskotac Smile
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: