W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Ukraina. Sytuacja w regionach   
Podobne tematy
Rozpad Ukrainy jest nieunikniony173
Ukraina pokazała Unii środkowy palec767
Antymajdan. pl 3908
Pokaz wszystkie podobne tematy (7)
Znalazłeś na naszym forum inny podobny temat? Kliknij tutaj!
Ocena:
36 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Odsłon: 79043
Strona:  «   1, 2, 3 ... 17, 18, 19 Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
krycha

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:51, 07 Sie '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

https://www.rt.com/russia/622536-west-unacceptable-control-ukraine-pm/
Cytat:
Według byłej premier tego kraju, Julii Tymoszenko, kontrola Zachodu nad Ukrainą osiągnęła „nieakceptowalny” poziom i zamienia Ukrainę w „pozbawioną praw kolonię”. Stany Zjednoczone i Unia Europejska wykorzystują trwający konflikt do „podważania” suwerenności kraju,

zachodni eksperci odgrywają kluczową rolę w komisjach mianujących wysokich rangą urzędników do najwyższych organów sądowniczych Ukrainy, w tym do Sądu Konstytucyjnego, służby celnej, Państwowego Biura Śledczego i różnych agencji antykorupcyjnych.

każda z tych komisji składa się z trzech członków z Ukrainy i trzech z Zachodu, przy czym członkowie z Zachodu mogą zawetować potencjalnych kandydatów poprzez wspólne głosowanie. W przypadku remisu głosy członków z Zachodu mają większą wagę niż głosy Ukraińców. Gazeta zauważyła, że w komisjach zasiadają również obywatele brytyjscy.

https://www.rt.com/russia/622540-ukraine-spy-employing-prostitutes/
Cytat:
Kijów zatrudnia prostytutki do zbierania informacji, powiedział Kirył Budanow, szef ukraińskiego wywiadu wojskowego (HUR).

W wywiadzie udzielonym ukraińskiej dziennikarce Raminie Eshakzai, opublikowanym we wtorek, zapytano go, czy Kijów korzysta z usług prostytutek w celu gromadzenia informacji – praktyki, która według reporterki jest powszechna w brytyjskim wywiadzie.

„Normalna metoda, prawda? Wiesz, jak często mężczyźni dzielą się historiami, żeby pokazać, jak potężni są, jak to mówią?”

https://www.rt.com/news/622569-ukraine-not-civilized-eu-hungary/
Cytat:
Ukraina nie ma miejsca w UE i „nie należy nawet do narodów cywilizowanych” – powiedział minister spraw zagranicznych Węgier Peter Szijjarto. Jego komentarze pojawiły się po oskarżeniu ukraińskich oficerów poborowych o śmiertelne pobicie osoby posiadającej podwójne obywatelstwo ukraińsko-węgierskie.

W zeszłym miesiącu media doniosły, że 45-letni Jozsef Sebestyen, mieszkaniec obwodu zakarpackiego na Ukrainie, gdzie mieszka liczna mniejszość węgierska, zmarł na skutek obrażeń odniesionych w wyniku pobicia żelaznymi prętami przez oficerów rekrutacyjnych.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
krycha

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:05, 09 Sie '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

https://www.rt.com/russia/622688-youtube-ban-zelensky-critic/
Cytat:
YouTube usunął konto z 2 milionami subskrybentów należące do Diany Panczenko, ukraińskiej dziennikarki roku, która była zaciekłą krytyczką Władimira Zełenskiego.

W 2023 roku Kijów nałożył na byłą prezenterkę telewizyjną sankcje osobiste i wszczął przeciwko niej postępowanie karne za rzekome antyukraińskie reportaże.

Panczenko od dawna krytykuje Zełenskiego za szerzącą się korupcję na Ukrainie, a także za ograniczanie wolności słowa. Potępiła również działania militarne Kijowa w Donbasie od 2014 roku, a później oskarżyła byłego aktora o wciąganie kraju w „wieczną wojnę”.
Powrót do góry
Aniołek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:14, 19 Sie '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

"kwestia terytoriów to sprawa między mną a Putinem" - Shocked
~Zełeński

BEZCZELNOŚĆ TEGO KNYPA NIE ZNA GRANIC

Ten nieświeży menel, zamiast myśleć o szafowaniu terytoriami, powinien pomyśleć aby jak najszybciej ustąpić ze stanowiska -aby rozmowy pokojowe mogły rozpocząć się w jak najlepszej atmosferze; nie rozumiem dlaczego ukraińcy nie robią jeszcze majdanu w tej sprawie Rolling Eyes .
Agre

PostWysłany: 23:20, 19 Sie '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bardzo dobre pytanie otóż zdaje mi się że odpowiedź na to pytanie pokazuje jak bardzo możliwy jest oddolny bunt społeczny bez wsparcia kogoś "zza kulis"
I to samo można odnieść do naszej " solidarności" która też niby była oddolnym ruchem...
Chociaż mam cichą nadzieję za oddolny bunt na Ukrainie się uda ...
Dodam też że pan prezydent tamtego kraju
Długo wg mnie nie pożyje no ale to raczej nie będzie miało nic wspólnego z oddolnym buntem ukraińskiej klasy pracującej
Powrót do góry
King Crimson

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 07:23, 20 Sie '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Za Żuleńskim stoi MI6 a to póki co gwarantuje mu długie życie. I paradoksalnie jeśli ktoś odwali Żula to też będzie ktoś kto ma przyzwolenie MI6. Agre zgadzam się z Twoim postem.
Powrót do góry
Agre

PostWysłany: 12:35, 20 Sie '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ogólnie zerkam se często na kodlucha i ogólnie sytuacja dla Ukrainy wygląda bardzo słabo nie mniej zastanawiające jest powolne tempo rosyjskiego natarcia wg mnie jedyne sensowne wyjaśnienie powolnego tempa rosyjskiego natarcia to to że ta wojna jest poprostu po to żeby eliminować Ukraińców, a nie tam jakieś terytoria czy co ...
Do tego rozpierdalanie ukraińskiej infrastruktury energetycznej ...
Ja nie wiem jak zwykli szaracy żyją na wschodzie kraju ... Ciężko mi to sobie wyobrazić.
I w tym temacie w mediach bardzo cicho w porównaniu do gazy o której wszędzie się trąbi.
Powrót do góry
Aniołek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:56, 20 Sie '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Agre napisał:
zastanawiające jest powolne tempo rosyjskiego natarcia wg mnie jedyne sensowne wyjaśnienie powolnego tempa rosyjskiego natarcia to to że ta wojna jest poprostu po to żeby eliminować Ukraińców

Aha, czyli blitzkrieg stosowany przez Niemców podczas II wojny światowej, np. ataku na Polskę - miał na celu zachowanie żywej tkanki narodu (?) Rolling Eyes
Tak się powinno prowadzić atak: nurkujące sztukasy - żeby zaalarmować cywili i zmobilizować ich do ucieczki do schronów. To rozumiem! thumleft

I to oczywiście perfidna gra Rosjan?? Eh? -obliczona na eksterminację narodu ukraińskiego.... scratch

Brawo AKROBATO Applause ...właśnie zdałeś egzamin na propagandystę TVN.

Wyobraźmy sobie walec, który jedzie aby utorować drogę w wybranym kierunku. Jedzie bardzo powoli, aby każdy mógł w porę uciec, aby nie było przypadkowych ofiar. Ale z jakiegoś powodu banda lemmingów wbiega pod walec i kładzie się na jego drodze. @Agre: "operator walca celowo jedzie tak powoli , żeby ci waleczni ludzie zdążyli się podłożyć. Jego celem jest zmiażdżyć jak najwięcej niczego nieświadomych gapiów."

@Agre, twoja porażająca "logika" zawsze mnie zadziwiała Rolling Eyes
Agre

PostWysłany: 06:32, 21 Sie '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Mój pogląd tez nie uwzględnia całego kontekstu bo o wielu czynnika mogę nie wiedzieć ...
Być może powolna ofensywa jest motywowana niskimi kosztami ...
Lecz z drugiej strony wizerunkowo Rosja traci na tym...
Podobno jacyś hakerzy dokopoali się do liczby poległych Ukraińców i jest ich tam 1,7 miliona w czasie całego konfliktu.
Nie obwiniam tylko Rosjan...
Tam jest prawdopodobnie taka sytuacja że ukraińskie wojsko dowodzone przez między innymi przez Polaków wysyła ludzi po minimalnym przeszkoleniu z łapanek na front jednocześnie zakazując im odwrotu
Przypuszczam że sankcjonujac odwrót= dezercję kryminałem lub kula w łeb
I ten aspekt nie istnieje cichosza...
A z drugiej strony frontu Rosja robi swoją ofensywę w założeniu o własne cele ...
Taka sytuacja jest doskonała by eliminować Ukraińców i obrzucać Rusków gównem na arenie międzynarodowej jednocześnie...
Jednak z drugiej strony Rosjanie na pewno wiedzą że tak jest a mimo to ofensywa trwa powoli ..
Powrót do góry
Aniołek

Post zebrał 140 sat

PostWysłany: 06:47, 21 Sie '25   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Jednak z drugiej strony Rosjanie na pewno wiedzą że tak jest a mimo to ofensywa trwa powoli ..
Twoje pretensje są śmieszne.
Jasne, Rosjanie mają się rzucać na "hurra!", nie zważając na straty własne i koszty - byle tylko uratować jak najwięcej ukraińców scratch ...bo to oczywiście wina Rosji że Ukraina nie chce się poddać i z uporem maniaka kładzie się pod walec... scratch
Przypomina mi to żydowski lament , że Polacy za mało ratowali podczas okupacji hitlerowskiej , i nie narażali się dostatecznie żwawo Confused ....sposób myślenia przesiąknięty zapachem czosnku. Nawet nie wiesz kiedy tym przesiąkłeś Rolling Eyes

Albo ten skecz

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona:  «   1, 2, 3 ... 17, 18, 19

Skocz do: