Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 09:21, 18 Cze '09
Temat postu:
Bimi,
a daloby sie dorzucic filtr zeby wyszukiwac watki wg 2 kryteriow - np najwyzsza ocena oraz data ostatniej odpowiedzi?
Samo sortowanie po ocenie daje liste zamierzchlych watkow ktore nie koniecznie chcialoby sie odkurzac.
Natomiast wyszukanie zywych i wartosciowych watkow mysle ze mialoby sens
Wysłany: 19:09, 27 Sie '09
Temat postu:
zapomniałem napisać że od jakiegoś czasu wgląd w wyniki głosowania mają także osoby niezalogowane. mam nadzieje że to nikomu nie przeszkadza.
oczywiście sumaryczny wynik jest inny niż średnia arytmetyczna, z uwagi na to że liczony jest podle moich wag.
przy okazji raz jeszcze zachęcam wszystkich zalogowanych do oceniania wątków - to bardzo ulepsza stronę, ułatwia wszystkim odnalezienie się w całym tym forumowym śmietniku. innymi słowy: jeśli nie chcesz pomóc ulepszyć tej strony - nie oceniaj!
Wysłany: 19:31, 27 Sie '09
Temat postu:
moje zdanie jest takie,ocenianie to ocena tylko i wyłącznie oceniających .Ja akurat wstrzymuję się od oceniania.Jeżeli dany temat lub wątek mnie interesuje to tam zaglądam.Niezalogowani mają swoje własne zdanie co do treści ,i sugerowanie im co mają czytać według mnie jest chybione.Na tej stronie jest bardzo dużo wartościowych treści .Nic się nie martw Bimi,niech martwi się martwią.
Wysłany: 19:44, 27 Sie '09
Temat postu:
widać masz dość czasu aby przeglądać wszystkie tematy.
niektórzy wchodzą ty tylko na kilka minut, do tego raz na kilka dni - na pewno oceny im się przydają.
rzadko zdarza się naprawdę ciekawy temat który nie byłby dobrze oceniony.
Wysłany: 22:35, 27 Sie '09
Temat postu:
ja mam problem z ocenianiem, dlatego raczej tego nie robie. no bo jesli temat jest ciekawy a w srodku mnostwo glupot przeplatanych czyms interesujacym to jak mam ocenic? a moze macie jakies pytanie, ktore sobie zadajecie i to pomaga wystawic ocene?
_________________ www.varia.pinger.pl
Prawda jest dziwniejsza od fikcji, a to dlatego, że fikcja musi być prawdopodobna. Prawda - nie.
— Mark Twain
Wysłany: 08:30, 28 Sie '09
Temat postu:
neira napisał:
a moze macie jakies pytanie, ktore sobie zadajecie i to pomaga wystawic ocene?
pytanie to może: jak wiele byś straciła gdyby ten wątek umknął ci w całym tym śmietniku?
kiedyś zdefiniowałem to sobie tak:
Kod:
1 (ndst) - same bzdury niewarte czytania
2 (dop) - dla mnie wątek jest nieciekawy, ale może kogoś zainteresuje
3 (dst) - z nudów można przeczytać
4 (db) - ciekawy wątek, warto go przejrzeć
5 (bdb) - straciłbym dość cenne informacje gdybym go ominął
ocena jest oczywiście w pełni subiektywna i taka właśnie ma być.
Wysłany: 18:17, 23 Lis '09
Temat postu:
czy można cofnąć ocenę? pytam, ponieważ przy jednym z tematów, które założyłem odkryłem ostatnio, że sam sobie wystawiłem ocenę (i to tę najwyższą ), a w ogóle sobie nie przypominam, żebym świadomie to wykonał; być może zrobiłem to jakoś jak chciałem zobaczyć ludzi, którzy oceniali wątek, czy w ogóle jakoś przypadkowo kliknąłem w czasie, kiedy jeszcze, przez swoje ciężkie roztargnienie, nawet nie dostrzegałem opcji pt. "ocenianie";
mimo, że postrzeganie mnie jako megalomana czy ciężkiego cwaniaka, kombinatora, nie będzie dla mnie jakimś dramatem życiowym, to jednak wolałbym tego uniknąć;
można się ze mną nie zgadzać w wielu kwestiach, ale jestem uczciwym człowiekiem i nie chcę nikogo oszukiwać, ani sztucznie stawiać siebie w jakimś tam niby korzystniejszym świetle...
może lepiej by było zablokować jakoś możliwość oceniania swoich własnych wątków;
Wysłany: 18:51, 23 Lis '09
Temat postu:
dziękuję
aczkolwiek akurat w tym wątku gdzie ma miejsce taka sytuacja, nie mogę tego zrobić
znak zapytania w ogóle się tam nie wyświetla a z ocenianiem jako takim mam obecnie kłopot;
trochę to wygląda jakby mi Bimi wyłączył tę funkcję w ramach kary za to, że "manipuluję" ocenami
a nie, przepraszam, sprawdziłem na tym wątku, ocenianie mi działa; nie mogę usunąć swojej oceny, swojego tematu;
pewnie jest jakiś limit czasowy na zmianę zdania (ale przyznam szczerze, że zgaduję, bo nie szukałem takiej informacji i, co prawda poczytałem sobie o kwestiach technicznych, ale dość mało uważnie)
Wysłany: 14:43, 20 Sty '12
Temat postu:
odświeżam temat, żeby namówic do głosowania w tematach, mając jednoczesnie jedno pytanie:
Cytat:
5. Niezalogowani użytkownicy widzą statystyki policzone przy użyciu mojej osobistej formuły.
zdradź nam coś o tej formule.
- dlaczego o tym piszę ?
dlatego, że uwazam ze to troche niesprawiedliwe, np. taki Zup ocenił parę tematów i ma wage 3, inni ocenili kilkaset tematów i mają wagę 1.
(żeby było jasne nie mam nic do kolegi Zup )
Ja np. uważam, że powinno być tak samo jak przy ocenianiu podań - im dłużej i więcej sie ocenia
tym wiekszą wage ma głos.
pozdrawiam
Wysłany: 08:45, 02 Maj '12
Temat postu:
Proponuję, aby do napisu Ciekawy temat? dodać informację, że chodzi o ciekawość a nie zbieżność poglądów oceniającego z tematem. Wtedy oceny będą bardziej wiarygodne.
Tomkiewicz napisał:
Wątków w ogóle jest za dużo.
Mam wrażenie, że powiela się ten sam temat w różnych wariacjach, aby po prostu być autorem kolejnego wątku o tym samym. A przecież można wepchnąć posta w odpowiedni istniejący już wątek - i co z tego, że np. sprzed roku czy dwóch.
Byle jaki news z GW lub z onetu staje się świeżym wątkiem. Większość z nich można zebrać pod wspólnym , rozległym treściowo szyldem - INFO i trzymać się tego. Nabijanie w pośpiechu tematów powoduje chaos, tym bardziej, że ostatnio niezwykle poszerzyły się ramy formalne. I tak, mamy już prawie że forum paranormalne, to po co jeszcze rozbijać ten sam temat na wiele wątków ? Lepiej odświeżyć stare.
Prawie się zgadzam, ale uważam, że powielanie wątków czy tam tematów związane jest po prostu z ich ilością i faktem, że nie każdy chce szukać podobnego już istniejącego tematu, tym bardziej, że nazwa tego tematu może być przez kogoś nie przewidziana (wiadomo, synonimów jest dużo ). W rezultacie rośnie ilość różnie nazwanych wątków o tym samym.
Kiedyś zaproponowałem dodanie tagów, aby można było znaleźć interesujący temat. Więcej tu:
viewtopic.php?t=8274 _________________ Jeśli coś jest zbyt skomplikowane, to najprawdopodobniej jest nieprawdziwe lub złe.
Wysłany: 09:26, 02 Maj '12
Temat postu:
Cytat:
Ja np. uważam, że powinno być tak samo jak przy ocenianiu podań - im dłużej i więcej sie ocenia
tym wiekszą wage ma głos.
Wagi przy głosach ogólnych (czyli widziane przez niezalogowanych) to totalna bzdura. Nie ma człowieka który miał by większe znaczenie lub trafniej ocenił by co podoba się innym. To tylko subiektywna ocena a więc nie może być racjonalnie wykazane, że jedna ocena jest 3 razy trafniejsza od innej.
CO innego wagi indywidualne dla zalogowanych użytkowników. Tam każdy ma prawo sobie wybierać czyj eoceny mu się podobają bo to informacja dla niego i tylko dla niego i sam ponosi konsekwencje ustawiania wag.
Wysłany: 14:53, 02 Maj '12
Temat postu:
rozważamy szczegóły..znaczy sprawy techniczne -> jak ulepszyć forum: to forum.
Wg mnie nie ulepszać: to forum samo wymrze bo rośnie świadomość wśród ludzi.
Statystyka:
średnia nowych użytkowników w miesiącu za cały czas istnienia forum wynosi 18.
Średnia z ostatnich miesięcy (spadająca) niecałe 10...
_________________ "Podobało Mu się narodzić w ubóstwie, przyjąć na siebie słabość dziecięcego wieku, a w obrzezaniu piętno grzesznika" - Historya Młodości Jezusa (1825r)
Wysłany: 16:26, 06 Lut '13
Temat postu:
ej norbi, czy to nie ty przypadkiem obiecałeś nam kiedyś, że dasz przykład i odejdziesz z forum?
widać słowo takiej dupy jak ty, jest warte tyle co i jej mądrości..
system oceniania podań ma też niestety i wady - największa z nich jest taka, że zbyt często wpuszcza na forum oszołomów pokroju norbiego, którzy nie dość że nie mają na nim nic mądrego do powiedzenia, to jeszcze na nim bezwstydnie srają swą głupotą.
Wysłany: 22:47, 08 Lut '13
Temat postu:
Bimi napisał:
ej norbi, czy to nie ty przypadkiem obiecałeś nam kiedyś, że dasz przykład i odejdziesz z forum?
widać słowo takiej dupy jak ty, jest warte tyle co i jej mądrości..
system oceniania podań ma też niestety i wady - największa z nich jest taka, że zbyt często wpuszcza na forum oszołomów pokroju norbiego, którzy nie dość że nie mają na nim nic mądrego do powiedzenia, to jeszcze na nim bezwstydnie srają swą głupotą.
Skąd w Tobie tyle niepotrzebnej złości, Bimi?
Zrelaksuj się. Poproś swojego partnera by rozmasował Ci kark.
Kiedyś było co oceniać! Po dziesięć podań dziennie, a teraz dziesięć miesięcznie (z tego połowa moich).
Wysłany: 23:06, 08 Lut '13
Temat postu:
norbi gdzie masz oczy i ryja, oddychasz zwieraczem, widzę tylko twoją dupe na twarzy, nowy gatunek sie wyewoluował samodupiec z cb. relax panie facedupa
PS. to porazka mieć taką twarz jak dokładnie jak własna dupa/cipa
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Strona: « 1, 2, 3 »
Strona 2 z 3