Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 15:50, 09 Mar '22
Temat postu:
RuskaOnuca napisał:
Mój wujaszek z rodziną wziął na chatę dwie kobiety z dwójką dzieci, zdam relację
LOL .... teraz ciekawe kiedy (I JAK) się ich p o z b ę d z i e _________________ Kobiety mniej gwałcą bo są słabsze fizycznie.
# demokracja to komunizm w powijakach #
to jak wbijać do księgowości przynajmniej dużo roboty jest a nie 3 ogłoszenia na krzyż 11 stron na olx
w sumie nawet mnie zaciekawiło jak odczytywać sprawozdania finansowe
kupiłam sobie kurs i to nie wydaje się aż tak nudne jak wszyscy twierdzą...
zalety:
- nie trzeba być przebojowym
- w biurach rachunkowych nie mają zjebów z HR i 4 stopniowej rekrutacji
- raczej nie ma tylu toksycznych ludzi co w innych pracach
- mniej więcej 50% facetów, 50% kobiet a w biurach rachunkowych w zasadzie same kobiety więc brak seksizmu
- dużo pracy w księgowości
- dużo innych prac powiązanych z księgowością jak wdrożeniowiec, pracownik w dziale kontrolingu, audytor, analityk finansowy nie trzeba być księgowym do końca życia można potem wybrać coś innego
wady:
- nuda
- brak kreatywności
- długie godziny pracy i ostry zapieprz w niektórych miesiącach
- ciągła zmiana przepisów trzeba być na bieżąco
- chaos i zapierz w związku z Polskim Ładem
Z zalet jeszcze zazwyczaj normalna pensja zwłaszcza po paru latach i można pracować do emerytury
A i jeszcze można iść po prostu w podatki, zostać doradcą podatkowym itd. mnóstwo ścieżek kariery
Taki programista JavaScript to ma ścieżki kariery: młodszy programista, starszy programista, Project Manager i tyle
Jak do 45 lat nie dostanie się do managementu to raczej go wypierdolą albo sam się zwolni bo będzie wypalony ilu jest 50 letnich programistów
Powiedzmy ktoś wyjebie 52 letnią kobietę wykładowcę z uczelni z jakiejś biologii czy chemii bo redukcja etapów albo przedmiotu nie będzie
To co ona konkretnie może robić potem co najwyżej inne miasto inna uczelnia albo może albo przebranżowić się na kogoś innego ? No tak ale to nie w Polsce zobaczą CV że była wykładowcą i nie jest młoda dynamiczna to niech spada
a w księgowości sobie pracujesz do emeryturki na spokojnie a jak cię wyjebią to pójdziesz gdzie indziej do podobnej pracy
No w takim biurze rachunkowym na początku tak i pewnie tam zacznę, ale jest mnóstwo prac w korpo typu analityk finansowy, kontroler itd. i aż takich gigantycznych wymagań nie mają jakieś 2 lata w księgowości i znajomość programów i tak z 5-6 tysi już będzie na początek
Jest nawet coś takiego jak wdrożeniowiec wdrażanie programów księgowych połączenie księgowości z bazą danych co by było spoko jak dla mnie w sumie najlepsze. Główną księgową raczej nie chociaż się zobaczy może to nawet polubię.
Ja raczej chcę sobie analizować i dłubać w liczbach a nie dzwonić po ludziach żeby przynieśli faktury
Księgowość tylko jako środek do celu do innej ale powiązanej pracy właśnie w kontrolingu czy jako analityk finansowy albo połączenie księgowości z IT
Wolałabym pracować w sklepie za minimalną niż babrać się w czystej księgowości do końca życia
Trzeba być sado-maso chyba no ja nie mam tych cech osobowości typu super skrupulatność, mega zorganizowanie, babranie się w papierkach można się uwstecznić robić stale to samo przez parę-paręnaście-parędziesiąt lat w mało rozwijającej ale nużącej pracy
Dobra sama się przekonałam wbijam do księgowości nie ma co wybrzydzać
..... a co źle ci bez tej księgowości ?
No jest tak że nigdzie nie ma pracy dla początkujących prócz księgowości, jakieś magazyno-sklepy i inne badziewia wiec z tego najlepsza jest niby księgowość co nie.
Wysyłałam CV jakoś w październiku tak żeby sprawdzić i na 10 CV aż 2 osoby się odezwały z księgowości, a jak wysyłam do takiego korpo to wszyscy mnie jebali mogę wysłać ponad 100 CV i nikt nie odpisuje a jak zapraszają to i tak wybierają kogoś innego, pracy w IT dla początkujących też kuźwa nie ma bez studiów dlatego bym poszła rok do biura a potem coś bardziej ciekawego
Wysłany: 22:06, 09 Mar '22
Temat postu:
Cytat:
No jest tak że nigdzie nie ma pracy dla początkujących prócz księgowości, jakieś magazyno-sklepy i inne badziewia wiec z tego najlepsza jest niby księgowość co nie.
.. Nie rozumiem... źle ci do tej pory tak jak jest? Po co chcesz to zmieniać??
_________________ błogosławieni wkurwieni , albowiem oni spokoju doznawać będą
Wysłany: 22:16, 09 Mar '22
Temat postu:
Ach, ta ciągła pogoń pojebów za czymś NOWYM - za nowymi "doznaniami" ... rozwijają sfoiom łosobofość , rozwój osobisty .. te sprawy --- a potem kończy taki delikwent zdewastowany zupełnie będąc w ciągu tzw. "rozwoju duchowego" ... w tworkach
_________________ Kobiety mniej gwałcą bo są słabsze fizycznie.
# demokracja to komunizm w powijakach #
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Strona: « 1, 2
Strona 2 z 2