Bimi, spodobało mi się to, co napisałeś wcześniej, ale ja homofobem?
Po prostu nie przekonuje mnie to co się stało z tą chorobą, czyli że grupa amerykańskich lekarzy wyłącznie jednej specjalności uległa naciskom (mówi się o przekupstwie) środowisk gejowskich i przegłosowała będącą akurat w mniejszości grupę amerykańskich rozsądnych lekarzy tejże samej specjalności co do tego, że dość poważnej choroby nie należy obowiązkowo leczyć dlatego, że pacjentom bardziej szkodzi leczenie, niż sama choroba (sprawa
Alana Turinga wiele tu wyjaśnia).
Odkryć naukowych nie dokonuje się w drodze głosowania, lecz badań, więc wyjaśnienie o przegłosowaniu trafia raczej do osób niedociekliwych - szczególnie, że wówczas nawet nie zapytano o zdanie choćby endokrynologów, a obecnie homofilia jest całkowicie uleczalna w niemal 30%... o czym nie każdy wie, bo w Polsce zabroniono ujawniania takich wyników na państwowych uczelniach.
Później WHO uznała, że członkowskie państwa w corocznych obowiązkowych sprawozdaniach dotyczących niebezpiecznych chorób nie muszą raportować chorych na homofilię, a co błędnie zinterpretowano jako wykreślenie tejże choroby w ogóle z listy chorób.
Nie odzywałbym się w temacie tych biednych ludzi (bo przecież nie wytykam innym, że nie dbają np. o higienę), ale środowiska gejowskie w bardzo agresywny sposób próbują sobie dostarczać nowych partnerów poprzez nakłanianie dzieci w wieku przedszkolnym do akceptacji dewiacyjnych zachowań seksualnych i społecznych.
W dodatku gdyby geje akceptowali swoją chorobę, to nie różniliby się w życiu publicznym od zdrowych ludzi (kto teraz zagląda sąsiadowi do łóżka?), ale oni tak bardzo próbują przekonywać, że są zupełnie zdrowi, że aż kupują dzieci, by je "wychowywać" w takich niepełnych rodzinach - co nie powinno być tolerowane nawet jeśliby kupowali dzieci z domów dziecka, czy zabierane alkoholikom.
Co do Palikota, to łatwo można sprawdzić, że jeszcze niedawno był mocno związany z Kościołem i wydawał religijną gazetkę na okładce której był "Zakaz pedałowania", więc nie wiadomo co mu jeszcze do głowy strzeli (
http://www.fronda.pl/news/czytaj/tytul/palikot_wstydzi_sie_za_ozon__16100 )