|
Autor
|
Wiadomość |
Ordel
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 11:02, 22 Kwi '17
Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
manhattanman
|
Wysłany: 22:47, 22 Kwi '17
|
|
de93ial napisał: | YHVH to Tetragrammaton czyli jeden z Archontów/Elohim o których mowa w ST czy pismach gnostyckich. Między nimi - Elohim - doszło do wojny (co opisuje ST m.in.) ale ST to już wersja przystosowana do wygranej, opowiadająca historię z punktu widzenia zwycięzcy, taki pamflet poskładany z wielu różnych starszych pism, pocięty i dopasowany na potrzeby propagandy. Wojnę wygrał właśnie ten i on uzurpuje sobie prawo do bycia "tym jedynym" a nie jest. Ot zwykły bożek, zabójca swych sióstr/braci, do tego upajający się smrodem palonego mięsa i lubujący się w torturach, męczarniach, a także uosabiający "niskie" prawo i struktury wymuszone siłą. To także Saturn, dlatego jego symbolem jest sześcian.
Ojciec o którym mówił JCH jest inną istotą, "wyższą" nad YHVH, ale wpływ konkretnej grupy interesów doprowadził do manipulacji - przynajmniej w Kościele Rzymsko-Katolickim i u jehoywch - polegającej na podpięciu, że niby "ojcem" jest tetragrammaton.
A samo słowo "jehova" pochodzi od czytania YHVH po hebrajsku. |
debial pałą jest.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Azyren
|
Wysłany: 10:03, 23 Kwi '17
|
|
de93ial napisał: | YHVH to Tetragrammaton czyli jeden z Archontów/Elohim o których mowa w ST czy pismach gnostyckich. Między nimi - Elohim - doszło do wojny (co opisuje ST m.in.) ale ST to już wersja przystosowana do wygranej, opowiadająca historię z punktu widzenia zwycięzcy, taki pamflet poskładany z wielu różnych starszych pism, pocięty i dopasowany na potrzeby propagandy. Wojnę wygrał właśnie ten i on uzurpuje sobie prawo do bycia "tym jedynym" a nie jest. Ot zwykły bożek, zabójca swych sióstr/braci, do tego upajający się smrodem palonego mięsa i lubujący się w torturach, męczarniach, a także uosabiający "niskie" prawo i struktury wymuszone siłą. To także Saturn, dlatego jego symbolem jest sześcian.
Ojciec o którym mówił JCH jest inną istotą, "wyższą" nad YHVH, ale wpływ konkretnej grupy interesów doprowadził do manipulacji - przynajmniej w Kościele Rzymsko-Katolickim i u jehoywch - polegającej na podpięciu, że niby "ojcem" jest tetragrammaton.
A samo słowo "jehova" pochodzi od czytania YHVH po hebrajsku. |
A kim według ciebie są ci Elohim wzięci przez ludzi nieopatrznie za Bogów? Zwalczającymi się nawzajem kosmitami jak w serialu i filmie Star Gate? Ubóstwionymi z czasem ludzie? Czymś po środku (mieszańcami)?
_________________ Stagflacja to połączenie inflacji i hiperinflacji ~ specjalista od ekonomii, filantrop, debil, @one1
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
de93ial
|
Wysłany: 10:49, 23 Kwi '17
|
|
Właściwie to nie wiemy czym dokładnie. Wiadomo tylko, że:
1. Nie są przedstawicielami najwyższego Źródła istnienia, nie z nich istnienie bierze swój początek.
2. Są na tyle potężni, że dla nas, ludzi mogli objawić się jako "bogowie". Nie zostali za nich "wzięci nieopatrznie" - sami się tak zaprezentowali. To tak jakbyś Ty, nauczył się języka mrówek i poszedł do nich mówiąc "patrzcie macie mi służyć albo was zniszczę bo jestem bogiem".
3. Gnostycy uczą, że są pewnego rodzaju siłami mającymi - oryginalnie - pomóc nam wzrastać w Świadomości (każdy reprezentował sobą aspekt, które dla wzrastające Świadomości jest pomocą, a dla Świadomości nierozwijającej się jest zgubą - vide tzw. grzechy główne). Tymczasem z jakiegoś powodu postanowili "objawić" się nam jako "bogowie". Każdy wybrał sobie jakiś lud (jest o tym mowa w ST) a potem zaczęli toczyć wojny między sobą (to też jest w ST).
4. Poprzez te działania stracili mandat zaufania tej siły, z której wszystko bierze swe istnienie, także oni, dlatego idą zmiany.
Ale czym dokładnie są? Nie wiem i nie podejmuję się zgadywać. W sumie nie ma to znaczenia w obecnej sytuacji.
@maniek
Dobrze, że ty nie jesteś.
_________________ http://www.triviumeducation.com/
Punkt startowy dla wszystkich.
http://trivium.wybudzeni.com/trivium/
Wersja PL
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Goska
|
Wysłany: 13:03, 23 Kwi '17
|
|
Wazne jest, kto stawi czola islamowi !?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Azyren
|
Wysłany: 16:44, 26 Kwi '17
|
|
de93ial napisał: | Właściwie to nie wiemy czym dokładnie. Wiadomo tylko, że:
1. Nie są przedstawicielami najwyższego Źródła istnienia, nie z nich istnienie bierze swój początek.
2. Są na tyle potężni, że dla nas, ludzi mogli objawić się jako "bogowie". Nie zostali za nich "wzięci nieopatrznie" - sami się tak zaprezentowali. To tak jakbyś Ty, nauczył się języka mrówek i poszedł do nich mówiąc "patrzcie macie mi służyć albo was zniszczę bo jestem bogiem".
3. Gnostycy uczą, że są pewnego rodzaju siłami mającymi - oryginalnie - pomóc nam wzrastać w Świadomości (każdy reprezentował sobą aspekt, które dla wzrastające Świadomości jest pomocą, a dla Świadomości nierozwijającej się jest zgubą - vide tzw. grzechy główne). Tymczasem z jakiegoś powodu postanowili "objawić" się nam jako "bogowie". Każdy wybrał sobie jakiś lud (jest o tym mowa w ST) a potem zaczęli toczyć wojny między sobą (to też jest w ST).
4. Poprzez te działania stracili mandat zaufania tej siły, z której wszystko bierze swe istnienie, także oni, dlatego idą zmiany.
Ale czym dokładnie są? Nie wiem i nie podejmuję się zgadywać. W sumie nie ma to znaczenia w obecnej sytuacji.
@maniek
Dobrze, że ty nie jesteś. |
Naoglądałeś się Gwiezdnych Wrót i podobnych filmów/seriali sci-fi, aczkolwiek chwali ci się że przynajmniej próbujesz samodzielnie szukać i kontestować zastaną rzeczywistość, a czy dochodzisz przy tym do trafnych wniosków, to już inna kwestia.
Ja jestem bardziej umiarkowany w tej kwestii i skłaniam się raczej ku teorii euhemeryzmu, czyli genezy Bogów (większości) w wyniku apoteozy wybitnych ludzi. Skoro Jezus w przeciągu ledwo 2 tyś lat z człek stał się Bogiem, Ali ibn Abu-talib w przeciągu 1200 lat stał się Bogiem w wykładni heretyckich odłamów szyizmu, a Shōkō Asahara dla niektórych wyznawców stał się Bogiem w mniej niż 20 lat, to czemu w przeciągu 5-10 tyś lat Bogiem nie mógł stać się Jehowah o którego człowieczeństwie przez tyle lat zapomniano do tego stopnia, że niemal nikt dzisiaj nie jest w stanie sobie wyobrazić Biblijnego Boga Izraela jako ubóstwionego człowieka, tak jak wyobrażają sobie Jezusa?
_________________ Stagflacja to połączenie inflacji i hiperinflacji ~ specjalista od ekonomii, filantrop, debil, @one1
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
de93ial
|
Wysłany: 20:15, 26 Kwi '17
|
|
Ja z kolei myślę, że Twoja wyobraźnia została ograniczona, a przez to zostałeś odcięty od kontaktu z Kronikami Akaszy i masz zero kontaktu z Prawdą. Do tego własne urojenia bierzesz właśnie za Prawdę i innym próbujesz to narzucić.
W każda stronę się da
No to teraz na poważnie - chuja wiesz co oglądałem czy czytałem. A jednak twierdzisz, że wiesz. A nie zaraz, użyłeś sformułowania, że "myślisz". No to powiem Ci coś - dokładnie, myślisz coś i uznajesz to za fakt. Ale co to ma wspólnego z faktem? Może z tzw. medialnym, który z prawdziwym faktem ma tyle wspólnego co tabloid o tej nazwie z faktami prawdziwymi. Ot czyjeś urojenia projektowane ku uciesze gawiedzi.
Ty zacznij czytać, przestań myśleć.
Wersja PL
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 20:18, 26 Kwi '17
|
|
A ja myślę, że wy obaj jesteście za młodzi do tego typu rozmów.
I jeśli już chcecie się lansować na forach, to powinniście się przynajmniej postarać napisać coś interesującego.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
czekan
|
Wysłany: 20:47, 26 Kwi '17
|
|
Bimi napisał: | A ja myślę, że wy obaj jesteście za młodzi do tego typu rozmów.
I jeśli już chcecie się lansować na forach, to powinniście się przynajmniej postarać napisać coś interesującego. | pajacu ,a tobie nie wstyd wyjebać w bagno ponoć własne FORUM?
_________________ bankierska lichwa - nowoczesne niewolnictwo -złudzenia na raty /
NIE WIERZĘ POLITYKOM -NIE . / bo to sprzedajne marionetki i cyniczni psychopaci /
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 21:06, 26 Kwi '17
|
|
a tobie nie wstyd, że handlowałeś poniemieckiemu cegłami?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Azyren
|
Wysłany: 19:05, 27 Kwi '17
|
|
de93ial napisał: | Ja z kolei myślę, że Twoja wyobraźnia została ograniczona, a przez to zostałeś odcięty od kontaktu z Kronikami Akaszy i masz zero kontaktu z Prawdą. Do tego własne urojenia bierzesz właśnie za Prawdę i innym próbujesz to narzucić.
W każda stronę się da
No to teraz na poważnie - chuja wiesz co oglądałem czy czytałem. A jednak twierdzisz, że wiesz. A nie zaraz, użyłeś sformułowania, że "myślisz". No to powiem Ci coś - dokładnie, myślisz coś i uznajesz to za fakt. Ale co to ma wspólnego z faktem? Może z tzw. medialnym, który z prawdziwym faktem ma tyle wspólnego co tabloid o tej nazwie z faktami prawdziwymi. Ot czyjeś urojenia projektowane ku uciesze gawiedzi.
Ty zacznij czytać, przestań myśleć. |
Jezu ale sraczki dostałeś. Aż ci piana wybiła z ust. Delikatnie i w humorystyczny sposób zasugerował że się z tobą nie zgadzam, i w sumie byłem bardzo miły, ale skoro zareagowałeś taką agresją to zmieniamy reguły gry.
Dlatego powiem wprost, czego z czystej grzeczności nie pisałem wcześniej, że te wszystkie księgi Akaszy, Uranti, wszystkie te Ambery i inne duszki, aniołki, istoty duchowe, egregory i chuj wie co jeszcze tak katastrofalnie siadły ci na mózg, że nie da się ciebie słuchać. Stary, brzmisz jak ktoś obłąkany i otumaniony, jak ofiara sekty po 10 latach indoktrynacji, jak narkoman po eterze dietylowym, jak amator po grzybkach który żarzył za dużo psylocybiny jak na pierwszy raz. Koło prawdy i koło faktów to ty nawet nie stałeś (no może w kiosku ), prawdy i faktów to ty nawet na oczy nie widziałeś, nawet ich nie posmakowałeś, i nawet nie jesteś w stanie sobie ich wyobrazić. Wszystko to o czym ty mówisz szumnie nazywając to prawdą jakoby której rzekomo dostąpiłeś w toku studiowania nauk tajeeemnych (uhuhu!), to tak na prawdę jedynie refrakcje twojego głęboko spaczonego mózgu który już od dawna nie odróżnia rzeczywistości od własnych urojeń, schizów, i projekcji.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
de93ial
|
Wysłany: 19:18, 27 Kwi '17
|
|
Bimi napisał: | A ja myślę, że wy obaj jesteście za młodzi do tego typu rozmów.
I jeśli już chcecie się lansować na forach, to powinniście się przynajmniej postarać napisać coś interesującego. |
Strasznie masz wysokie mniemanie o tym swoim kurwidołku. "Lansować"? Tutaj? Jakbym się chciał "lansować" to bym, przykładowo, bloga na wolnemedia.niet założył. Tutaj? Przy tej aktywności? Kpina nie miejsce do "lansu".
Chyba tylko o sobie masz większe mniemanie, ale to w sumie nie dziwne, z takim ego to inaczej się nie da.
Wersja PL
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|