|
Autor
|
Wiadomość |
adgolek
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 10:34, 18 Maj '09
Temat postu: |
|
|
Maurycy Hawranek napisał: | Jeżeli nie robiłbyś programów stricte katolickich (tzn. propagujących wiarę) to nie widzę problemu. Myślę, że można by dać ci na próbę jakąś godzinę, czy pół. |
Nie jestem katolikiem. Jeżeli chodzi o moją wiarę, to odwołuję się do Biblii i do osobistego doświadczenia z Bogiem. Nikomu nic nie wciskam. To tyle. Co do tej próby, to jeszcze się zgadamy, ale już na priv.
Maurycy Hawranek napisał: | Przez "wyjście w eter" miałem na myśli fale FM i nadajniki. (...) |
Rozumiem.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Maurycy Hawranek
|
Wysłany: 07:26, 20 Maj '09
|
|
Mamy środę. Rozesłałem sporo zaproszeń do organizacji walczących z Codex Alimentarius, z GMO, o wolną palestynę, itd. I ZERO reakcji. ZERO zainteresowania udziałem w programie. Mamy środę rano, jak tak dalej pójdzie w niedzielę nie będzie żadnej audycji, bo nie ma z kim jej zrobić. Mam na myśli "7 dni z WM" (ew. nowy program w jego miejsce).
Program trzeba nagrać najpóźniej do piątku, bo w weekend mnie nie ma, a nikt inny go nie zrealizuje bo wszyscy mają egzaminy. Jeśli jest tu ktoś, kto chciałby poopowiadać o WTC, NWO, etc. niech się ze mną skontaktuje na adres Redakcji. Wymagany dobry sprzęt słuchawkowo-mikrofonowy (mikrofon min. 50dB), ma czas do piątku i chciałby ponawijać na antenie niech skontaktuje się ze mną na adres: redakcja (małpa) wolnemedia.net.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
fifi
|
Wysłany: 07:21, 23 Maj '09
|
|
Zapraszam dzisiaj o 19.00 na audycje z udziałem Jordana Cibury, Lecha Barańskiego, Dunkelheita i Bimiego. Tematem godzinnej rozmowy będzie demokracja bezpośrednia.
_________________ Można być pewnym tylko tego, że niczego nie można być pewnym
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Maurycy Hawranek
|
Wysłany: 13:29, 23 Maj '09
|
|
SOBOTA
19:00 - Gdzie leży prawda?
Program Filipa Czarneckiego. Debata z udziałem 4 gości - przeciwników i zwolenników demokracji bezpośredniej.
20:00 - 4 do brydża
Program o polityce międzynarodowej (Radio Niepoprawni)
Dybatują: Jaku (kcmatrix.blogspot.com), Piotr Wołejko (dyplomacjafm.blox.pl), Patryk Gorgol (patrykgorgol.pl), DoktorNo (doktorno.boo.pl)
21:00 - Muzyka non-stop
NIEDZIELA
00:01 - Muzyka non-stop
19:00 - Maurycy Hawranek dziwi się światu
Program Maurycego Hawranka z udziałem gościa na temat organizmów i żywności GMO.
20:00 - Muzyczna uczta
Premiery muzyczne w Radiu Wolne Media. Sporo klasycznych ballad z Meksyku a także piosenki z Gwatemali, Azerbejdżanu i nie tylko.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
fifi
|
Wysłany: 17:52, 23 Maj '09
|
|
Są pewne problemy z serwerem www wolnych mediów, więc gdyby ktoś nie mógł się dostać na strone radia to podaje bezpośredni link do słuchania: http://sc1.24cast.pl:8132/listen.pls
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Maurycy Hawranek
|
Wysłany: 18:18, 23 Maj '09
|
|
Problemy z ładowaniem Wolnych Mediów zostały po interwencji u admina naprawione w mig. Ale za to Fifiego wywaliłoz sieci i nie ma audycji. Program myślę, że uda się wyemitowac o 20.00. Dziś Fifiego wywaliło z sieci ok. 18.00 i wrócił na chwilę przed 19.00, a teraz znów. Generalnie od rana są ciągle jakieś problemy z internetem.
Jeżeli o 20.00 nie uda się wyemitować programu, zrobimy to jutro.
Myślę, że od następnego razu trzeba będzie wgrywać programy bezpośrednio na serwer radia, a potem odpalać, a nie emitować bezposrednio ze studia domowego. Wtedy w razie czego sam je odpalę. Albo pomyśleć o back-upie.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Maurycy Hawranek
|
Wysłany: 18:47, 23 Maj '09
|
|
Fifi wrócił do sieci. Emisja od 20.00. Miejmy nadzieję, że nic się już nie zepsuje.
Z powodu awarii musieliśmy zmienić ramówkę (jutro damy powtórkę programu sobotniego).
NIEDZIELA
18:00 - Gdzie leży prawda?
POWTÓRKA programu Filipa Czarneckiego z soboty. Debata z udziałem 4 gości - przeciwników i zwolenników demokracji bezpośredniej.
19:10 - Maurycy Hawranek dziwi się światu
Program Maurycego Hawranka z udziałem gościa na temat organizmów i żywności GMO.
20:10 - Muzyczna uczta
Premiery muzyczne w Radiu Wolne Media. Sporo klasycznych ballad z Meksyku a także piosenki z Gwatemali, Azerbejdżanu i nie tylko.
21:00 - Muzyka non-stop
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
fifi
|
Wysłany: 20:53, 24 Maj '09
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
zderzak
|
Wysłany: 21:03, 24 Maj '09
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
ya
|
Wysłany: 19:41, 25 Maj '09
|
|
Maurycy Hawranek - komentuje ale nie wiedziałem czy rozpoczynać dyskusje tutaj, czy na głównym wątku demokracjibezpośredniej,
co knujecie na ten tydzień?
_________________ Kiedy wyeliminuje się wszytko co niemożliwe, cokolwiek pozostanie, choćby nie wiem jak nieprawdopodobne, musi być prawdą."
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Maurycy Hawranek
|
Wysłany: 17:02, 30 Maj '09
|
|
Są poprawki programu na dzisiejszą sobotę i jutro.
SOBOTA
19:00 - Plakat wyborczy - Marek Stremecki rozmawia z autorem plakatu wyborczego sprzed dwudziestu lat - plastykiem Tomaszem Sarneckim.
19:20 - 7 mostów głównych - Reportaż o miłośniczce mostów.
19.35 - Koncert Pawła Szymańskiego - Piosenki bluesowe.
ok. 21:00 (po koncercie) - Muzyka non-stop
NIEDZIELA
19:00 - Krótko i na temat - Program “na luzie” Maurycego Hawranka i Janusza Korczyńskiego. M.in. o latających szczepionkach Billa Gatesa, soku malinowym z aronii, gigantycznych warzywach z Chin oraz mydłach i szamponach.
19:35 - Koncert Andrzeja Lejborka - Poezja śpiewana, w repertuarze piosenki Władimira Wysockiego. Koncert nagrano w klubie Meskal w Poznaniu dla Vombat Radia.
21:20 - Muzyka non-stop
Prosiłbym moderatora o usunięcie poprzedniego wpisu!
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Maurycy Hawranek
|
Wysłany: 07:23, 03 Cze '09
|
|
CO BĘDZIE W WEEKEND
W najbliższą sobotę o 19.00 w audycji "Gdzie leży prawda?" rozmowa o Codex Alimentarius, czyli kodeksie żywnościowym z autorem strony "Naturalne Nielegalne". Potem damy debatę o polityce zagranicznej "4 do brydża". Na niedzielę nie mamy jeszcze planów. Jeżeli nic nie wymyślimy, to damy powtórkę.
APEL
Szukamy ludzi, którzy chcieliby robić autorskie programy dla radia i podsyłać gotowce do emisji. Mamy sporo czasu antenowego i trzeba go zapełnić czymś interesującym. Tematyka dowolna (oprócz agitek i programów religijnych w których biorą udział tylko osoby wierzące). Jeżeli ktoś z Was chce spróbować zostać polskim Alexem Jonesem, jest ku temu okazja. Wcześniej należy nawiązac z Redakcją kontakt w celu uzyskania informacji stricte technicznych. Audycje potem zostaną upublicznione do odsłuchu.
Kontakty:
Filip: radio (małpa) wolnemedia.net
Maurycy Hawranek: redakcja (małpa) wolnemedia.net
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
fifi
|
Wysłany: 21:13, 05 Cze '09
|
|
Audycja o codexie została przełożona na następny tydzień. W tym (jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem) nadamy pierwszą audycje na żywo. Tematem będą chemtrails. Tak wiec zapraszam jutro o 19.00 na "Gdzie leży prawda?"
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
goral_
|
Wysłany: 23:18, 05 Cze '09
|
|
fifi napisał: | Audycja o codexie została przełożona na następny tydzień. W tym (jeżeli wszystko pójdzie zgodnie z planem) nadamy pierwszą audycje na żywo. Tematem będą chemtrails. Tak wiec zapraszam jutro o 19.00 na "Gdzie leży prawda?" |
Dodaj czasu Polskiego:)
Chętnie posłucham. Raczej z ciekawości audycji na żywca niż samego tematu, bo chemitarails to dla mnie bzdury.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Maurycy Hawranek
|
Wysłany: 08:00, 06 Cze '09
|
|
Oto oficjalna poprawka programu RWM na weekend.
SOBOTA
O godz. 19.00 po raz pierwszy w Radiu Wolne Media audycja na żywo. Filip Czarnecki poprowadzi program o chemtralis, czyli smugach chemicznych rozsiewanych przez samoloty. Takich, jak ten na zdjęciu obok (uważasz goral_, że to coś na zdjęciu to bzdura, zwykła smuga kondensacyjna? Myślę inaczej. W USA podczas zimnej wojny rozsiewali pierwiastki radioaktywne nad wielkimi miastami w celach eksperymentalnych i myślę, że robią to dalej, ale z innymi substancjami.).
Zaraz potem, o 20.00 (lub później, jeśli audycja na żywo potrwa dłużej) program “4 do brydża”, czyli debata o polityce międzynarodowej z Radia Niepoprawni.
NIEDZIELA
Ciekawie zapowiada się również program niedzielny.
O 19.00 nowy program Maurycego Hawranka “Rozmowy w deszczu” poświęcony podatkom. Czy są konieczne i czy da się bez nich żyć? Podkładem dźwiękowym programu będzie odgłos deszczu z piorunami. (Sam jestem ciekaw, jak to wyjdzie, jeśli wyjdzie OK, to będę się tego trzymać w przyszłości, choć wolałbym żeby radio robili inni, bo ja nie mam za bardzo na to czasu.).
Po 40-minutowej audycji, od 19.40, wyemitujemy najnowsze utwory muzyczne z różnych stron świata dodane do playlisty radia.
O godz. 20.20 wyemitujemy powtórkę ubiegłotygodniowego, eksperymentalnego programu na luzie Maurycego Hawranka i Janusza Korczyńskiego z odrobiną humoru. (Dla tych co przegapili, jak na razie Fifi nie udostępnił mp3).
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Maurycy Hawranek
|
Wysłany: 09:55, 08 Cze '09
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
jordii
|
Wysłany: 08:05, 14 Cze '09
|
|
1. Mnie osobiście program na żywo bardzo się podobał. Chętnie posłuchałbym więcej takich programów.
2. ARCHIWALNE AUDYCJE. Super! Cieszę się, że powstał dział i że można odsłuchać w wybranym przez siebie czasem.
+ przyjemny i łatwy player. gratuluję (mam na myśli np to: http://wolnemedia.net/?p=15388)
- przydałby się jeszcze link do mp3, aby móc sobie to ściągnąć i słuchać na odtwarzaczu mp3
- dodałbym obok każdej audycji (na liście archiwalnych nagrań) jakąś ikonkę symbolizującą, że można to odsłuchać (przez przypadek najeżdżając myszką na link odkryłem, że audycje są do odsłuchania)
_________________ www.demokracjabezposrednia.pl
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Maurycy Hawranek
|
Wysłany: 15:49, 21 Cze '09
|
|
Program radia na dziś. Wczoraj audycji nie było, bo Fifi nie miał neta na osiedlu. Dziś będę jego wsparciem na wypadek, gdyby go wywaliło, bo mnie podszkolił.
NIEDZIELA – 21.06.2009
18:00 - Muzyczna uczta (1)
Nowości muzyczne w Radiu Wolne Media (różni wykonawcy, polscy i zagraniczni)
18:40 - Teorie o EVP – przekazie podprogowym
Audycja Paranormalium
19:02 - Rok 2012
Audycja Grupy Infra zrealizowana dla Radia Wolne Media
19:46 - Rozmowy w deszczu
Relacja z wczorajszego Festiwalu Filmów Kontrowersyjnych w Zabrzu
20:00 - Muzyczna uczta (2)
Nowości muzyczne w Radiu Wolne Media (piosenki indyjskie w języku hindi różnych wykonawców)
21:10 - Muzyka non-stop
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Maurycy Hawranek
|
Wysłany: 06:02, 22 Cze '09
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Maurycy Hawranek
|
Wysłany: 12:33, 27 Cze '09
|
|
Program radia na dziś i jutro:
SOBOTA – 27.06.2009
18:25 - Muzyczna uczta
Piosenki Ryczących Dwudziestek z płyty “Rejs na Czystą Wyspę”
19:00 - Tajemnice piramid
Program Michała Kuśnierza z Grupy Infra z udziałem Grzegorza Tarczyńskiego i Marcina Popka zrealizowany dla Radia Wolne Media.
19:35 - Gdzie leży prawda?
Program Filipa Czarneckiego NA ŻYWO! (Nie wiadomo, jak długo program potrwa. Z zapowiedzi wynika, że będzie trwać długo. Jeśli gość nie wypali, puścimy coś innego lub zrobimy spotkanie z redakcją na żywo.)
PO PROGRAMIE - Muzyka non-stop
NIEDZIELA – 28.06.2009
19:00 - Rozmowy w deszczu – Autorytety i ideologie kontra swoboda myśli
Program Maurycego Hawranka z udziałem Marii Sobolewskiej – znanej blogerki.
20:05 - Muzyczna uczta
Piosenki polskiego zespołu rockowego Babilon
PO PROGRAMIE - Muzyka non-stop
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
shepherd
|
Wysłany: 08:46, 28 Cze '09
|
|
Mam pytanie, czy ktos z was juz probowal zaprosic JKM do radia ? Niech chlop nam poopowiada o legalizacji broni czy zydach, polityce w polsce ten Pan moze mowic i mowic
Co wy na to?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Maurycy Hawranek
|
Wysłany: 12:27, 28 Cze '09
|
|
Pomysł dobry. Wysłałem przed chwilą mu zapytanie. Zobaczymy, czy odpowie. Dziś zapraszam o 19.00 na "Rozmowy z deszczem" z udziałem Marii Sobolewskiej. Ta też ma nieźle gadane i będzie nieźle nawijać o tym, jak "autorytety" piorą ludziom mózgi. W każdym razie nudno nie będzie.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Maurycy Hawranek
|
Wysłany: 11:40, 12 Lip '09
|
|
Wczoraj w radiu leciał program o UFO (można odsłuchać w radiowym archiwum). Dzisiaj o 19.00 planujemy spotkanie na żywo z Redakcją portalu. Jeśli macie jakieś pytania, możecie zadawać tutaj: http://wolnemedia.net/?p=16075 ...a także na żywo na czacie podczas programu. Planujemy godzinne spotkanie, ale równie dobrze może być krótsze (przy braku pytań) lub dłuższe (przy nadmiarze).
Wszystkich zapraszamy!
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Maurycy Hawranek
|
Wysłany: 17:49, 18 Lip '09
|
|
Jutro w niedzielę w Radiu Wolne Media audycja "7 dni z Wolnymi Mediami", a w niej rozmowy:
1. o raporcie nt. szkodliwej działalności Nestle
2. o szczepieniu Wielkiej Brytanii szczepionkami przeciwko świńskiej grypie
3. o nowej walucie światowej pokazanej na szczycie G8
Po programie 10-minutowe wystąpienie nt. planowanego ludobójstwa ludzkości za pomocą przymusowych szczepień przeciwko świńskiej grypie.
Dzisiaj w sobotę, zapis konferencji prasowej z Joanną i Andrzejem Gwiazdami, której Wolne Media potronowały medialnie.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Maurycy Hawranek
|
Wysłany: 17:52, 18 Lip '09
|
|
PS. Fajnie by było, Bimi, gdyby od czasu do czasu usuwać stare zapowiedzi programowe radia (i ten wpis).
_________________ Administrator portalu WolneMedia.net
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|