Nie no, 6 stron spuszczania się nad bitą śmietaną
Czy w ogóle jacyś rodzice tych dzieci się skarżą? Widocznie ich ojcowie zlizywali śmietanę z kolan księdza, ich dziadowie i pradziadowie również, a i wnuki zapewne będą, więc wasze gorzkie żale na forum nie przerwą tej nowej świeckiej(?) tradycji.
Martwcie się raczej o swoje dzieci, bo tym widać smakowała bita śmietana, z włosami z kolana.
PS Może księża nie posiadają stref erogennych na kolanach?
Post zebrał 0.000 mBTC Podarowałeś BTC
Wysłany: 07:40, 27 Wrz '12
Temat postu:
Tutaj się nikt nie spuszcza nad bitą śmietaną. Tak naprawdę ten wątek toczy się miedzy zwolennikami kościoła , a jego przeciwnikami.
Adwokat
Cytat:
więc wasze gorzkie żale na forum nie przerwą tej nowej świeckiej(?) tradycji.
Ja natomiast widzę ,że Ty nadal łudzisz się, iż gorzkie żale wylewane przez forumowiczów na forum w innych wątkach poprawią sytuacje przeciętnego zjadacza chleba na świecie.
Nie widzę, żeby Tańcząca była zaślepiona gniewem, natomiast widzę, że Ty jesteś zajęty bagatelizowaniem sprawy. To stara tradycja, jeszcze z poczatkow katolitnictwa, taka ekstradycja.
Cytat:
O co wam ludzie chodzi, przecież my tylko sprowadzamy samochody bez cła, my tylko bezkarnie gwałcimy dzieci, my tylko nie płacimy podatków, my tylko sobie prare skromnych miliardzików wykombinowaliśmy z budżetu, przecież to nic w porównaniu z (tu wstaw dowolne inne krestwo), my tylko jesteśmy małym skromnym drugim po skarbie państwa największym posiadaczkiem ziemskim w tym kraju, my tylko trzymamy łapę na tym kraju! Zajmijcie się swoimi spawami, bo my tylko...
Wysłany: 13:16, 27 Wrz '12
Temat postu:
Widzę Aqua ,że przeszliśmy na język angielski.
Ok już Ci odpowiadam
Była kiedyś taka akcja na forum propagowana przez tego Brytyjczyka pt. Everything is ok.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A tymczasem o salezjanach sprawa sprzed 6 lat:
10 księży, dwóch biznesmenów i byłego dyrektora legnickiego Kredyt Banku oskarżyła wrocławska prokuratura w sprawie tzw. afery salezjańskiej. Odpowiedzą oni za udział w grupie przestępczej, wyłudzenie ponad 418 mln zł i pranie "brudnych pieniędzy". Grozi im do 10 lat więzienia.
Do legnickiego sądu trafił już akt oskarżenia w tej sprawie. Prokuratura Okręgowa we Wrocławiu w środę ujawniła szczegóły tej, jednej z największych w ostatnich latach, afery finansowej. Oskarżeni nie przyznają się do winy.
Głównym oskarżonym jest były szef Fundacji Salezjańskiej z Lubina, ks. Ryszard M., który po ujawnieniu sprawy został "zawieszony w wykonywaniu obowiązków kapłańskich". Ponadto na ławie oskarżonych zasiądzie też ks. Franciszek K., były inspektor Inspektorii Towarzystwa Salezjańskiego we Wrocławiu.
Według prokuratury księża salezjanie i dwaj biznesmeni w latach 1999-2001 wyłudzili z banków 65 pożyczek lombardowych na łączną kwotę ponad 418 mln zł. Z tego 132 mln nie spłacono. "Zabezpieczeniem dla kredytów lombardowych były sfałszowane dokumenty o lokatach pieniężnych w innych bankach, które w rzeczywistości nie istniały" - powiedział PAP rzecznik prasowy prokuratury Leszek Karpina.
Jak wynika z aktu oskarżenia, pożyczek tych udzielał Tadeusz H., były dyrektor banku, który zapewnił sobie "wyłączność" podejmowania decyzji dotyczących przyznawania salezjanom kredytów. Zabronił też swoim pracownikom weryfikacji dokumentów ponad stu prywatnych osób, głównie wiernych parafii salezjańskiej w Lubinie, którzy na prośbę księży zaciągnęli jeszcze w sumie blisko 16 mln zł pożyczek. W banku wierni przedstawiali również sfałszowane zaświadczenia o zatrudnieniu i osiąganych dochodach. Niektóre dokumenty wprawiły w zdumienie wrocławskich prokuratorów. Wynikało z nich m.in., że sprzątaczka z Lubina zarabiała miesięcznie ponad 6 tys. zł. "Fabryka fałszywych zaświadczeń" mieściła się w parafii w Lubinie.
Kredyty miały wesprzeć budowę kościoła oraz działalność gimnazjum prowadzonego przez salezjanów. Pożyczki mieli spłacić księża, ale po pewnym czasie przestali wpłacać raty.
Z ustaleń prokuratury wynika, że część pieniędzy z pożyczek lombardowych była zainwestowana w budowę kościoła, ale pozostałą kwotę oskarżeni biznesmeni zainwestowali na giełdzie w kraju i za granicą. Mieli w ten sposób pomnożyć majątek salezjan.
Ponadto - jak wynika z aktu oskarżenia - ponad 2 mln zł przeznaczono na spłatę kredytu zaciągniętego przez byłego posła AWS Marka K., skazanego nieprawomocnie na 9 lat więzienia m.in. za wyłudzenia pieniędzy. Ten wątek sprawy prowadzi Prokuratura Okręgowa w Katowicach. Były polityk odmówił złożenia wyjaśnień w tej sprawie. Kolejne kwoty, w tym 30 tys. dol., trafiły do nieżyjącego gangstera Jeremiasza B. pseud. Baranina. Tego wątku również nie udało się wyjaśnić.
Wrocławska prokuratura od 2001 r. bada sprawę nieprawidłowości przy udzielaniu kredytów salezjanom. Ustalono, że pod przykrywką salezjańskich towarzystw zakonnych prowadzono działalność inną niż statutowa. M.in. inwestowano pieniądze na giełdach w Polsce i za granicą, kupowano grunty i kamienice.
W ubiegłym roku Kredyt Bank podpisał umowę z Towarzystwem św. Franciszka Salezego z Rzymu dotyczącą spłacenia zobowiązań prywatnych pożyczkobiorców z Lubina. Salezjanie kupili od banku wierzytelności ponad 100 osób fizycznych. Wierni zostali jednak oskarżeni o wyłudzenia. Przed sądem w Legnicy toczy się już jeden proces. Kolejny ma rozpocząć się w lipcu.
Tak naprawdę ten wątek toczy się miedzy zwolennikami kościoła , a jego przeciwnikami.
A ja myślałem, że chodzi o to, że ksiądz był stary i brzydki i dlatego został zakwalifikowany jako zboczeniec. Bo co innego gdyby np młodzi chłopcy zlizywali bitą śmietanę z kolan np takiej zakonnicy:
To byłoby cool!!!
Zaś miliony Żydów jakoś się nie skarżą na szarpanie siusiaka, gdy byli niemowlętami. Zwłaszcza ci ortodoksyjni:
Cytat:
Under Jewish law, a mohel must draw blood from the circumcision wound. Most mohels do it by hand with a suction device, but some Orthodox groups use their mouth to draw blood after cutting the foreskin.
Więc pozwólcie polskim katolikom, żeby też mieli takie swoje własne "obrzezanie".
Wysłany: 23:01, 27 Wrz '12
Temat postu:
wkleiłeś sobie zdjęcie blondyny przebranej za zakonnicę po czym zalożyłeś okulary i myślisz ,że jesteś cool:)
I w ogółe co Ty mi wyjeżdżasz ,ze ze żydami i ich traumatycznymi obrzezaniami.
Poza tym poruszyłeś ciekawy wątek bo gdyby autentycznie doszłoby do zdarzenia w Polsce ,że to zakonnica siedziała z podwiniętym habitem za kolana po czym zachęcała chłopców do zlizywania jej pianki z kolan to byście od razu z automatu wiedzeili jaki to miało kontekst.
Wysłany: 01:54, 28 Wrz '12
Temat postu:
aqua pensja z gory to JEST cos nadzwyczajnego. to samo sie tyczy "normalnych" umow o prace - szczegolnie na pipidowkach. wiesz jest takie powiedzenie ze "i salomon z pustego nie naleje" co w tym przypadku oznacza ze jesli taki z ciebie dobry wujek to cie na to po prostu stac. wiec tym bardziej nie rozumiem po co biadolisz o wysokich kosztach pracy. wez sie przejedz do takiej danii to zrozumiesz co to sa "wysokie koszta pracy". a w dodatku jesli w ogole nie przejmujesz sie ze utrzymujesz czarnego wrzoda na swoich plecach tos ni mniej ni wiecej ale jeno jaki bogacz jest. fajnie masz. fajnie tez ze wybudowales sobie schron. kiedys bym ci zazdroscil ale teraz mam to juz w dupie bo i tak nie moge sie wyniesc z miasta wiec w razie czego gine razem z reszta lemingow. moze to i lepiej - bede sie krocej meczyl. poza tym kazdy upadek imperium cofa o kilkaset lat wiec zyc w swiecie w ktorym bym musial calowac buty ksiezy dobrodziejow niespecjalnie mi sie usmiecha. tobie jak widze to nie bedzie przeszkadzac, wiec tez kolejny plus dla ciebie. surwiwal masz opanowany do perfekcji.
a najzabawniejsze jest to ze tak naprawde mamy podobne zdanie odnosnie zdarzenia ktore komentujemy. nie wiem czy czytales moje wczesniejsze posty ale ja mam wyjebane na to co te klechy robily z dziecmi w tej szkole, jakkolwiek dla mnie oczywisty jest seksualny kontekst calej sytuacji ktory ty za wszelka cene lekcewazysz. jakby nie patrzec otrzesiny temu wlasnie sluza - ponizeniu, a eksploatowanie seksualnosci to najlatwiejsza metoda. nie rozumiem czemu tak usilnie temu zaprzeczasz. sprawiasz wrazenie ex-ministranta ktory za wszelka cene probuje wyprzec fakt ze ssanie siusiaka proboszcza nie jest jednak czescia eucharystii o czym dowiedzial sie przypadkiem po latach. nie kumam tez jaki masz problem z tym ze dorosli ludzie bzykaja sie z kim chca, gdzie chca i kiedy chca. nie wiem jaki ma to zwiazek z ogolnie pojeta "moralnoscia". bo dla mnie niemoralne jest przede wszystkim swiadome wykorzystywanie innych uzywajac do tego straszaka w postaci fikcyjnej postaci ktora sprowadzi na osobe nieposluszna wieczne meczarnie. natomiast to, kto z kim uprawia seks - dopoki robia to dorosle osoby za obopolna zgoda - totalnie mnie nie interesuje. powiem wiecej - im wiecej osob uprawia seks tym bardziej mnie to cieszy, bo wolalbym zyc na planecie na ktorej wszyscy sie pierdola niz zabijaja, okradaja i oszukuja.
i wybacz ale udawanie idioty odnosnie skali pozytywow w rozpierdoleniu kk kontra zalozeniu wlasnego zwiazku wyznaniowego naprawde jest niesmaczne w twoim przypadku. takie teksty moglyby wyjsc z pod palcow np. manhattanmana czy innego tam kapitana nemo ktory znowu cos tam bredzi o przestawianiu klockow (to chyba jakas fiksacja na fazie analnej). ale ze ty sie podpisujesz pod czyms takim? dziwne. ciekawe czy jakbym sie wyprowadzil na wies to tez bym zaczal miec takie przekonania? moze to tam wisi w powietrzu? czlowiek sobie mieszka w chacie, za oknem ciemno ze oko wykol i nagle pojawia sie nieodparta chec odmowienia zdrowaski. i pozamiatane. nastepnego dnia jak ksiadz przejezdza swoim land roverem to tylko padasz na kolana przy miedzy i skladasz rece do modlitwy. nic nie mozna poradzic. to sie po prostu samo dzieje.
tanczaca i the mike wiecie, przerazilem sie. wlaczyl mi sie tryb hiperparanoi i pomyslalem sobie ze jak kler jest taki do przodu to moze ta akcja z billboardami o ktorej pisalem w tym watku: http://prawda2.info/viewtopic.php?t=21014 jest tez przez nich zainicjowana. cos jak solidarnosc w latach osiemdziesiatych. co by bylo gdyby taki dawkins byl turbo agentem opus dei? forpoczta nowego ruchu z ktorego moznaby pociagnac szmal. skupic ludzi i ich przejac do wlasnych celow. koszmar.
Jednego roku mnie stać. Innego mam sto klocków w plecy. Banki się cieszą, ale dopóki muszę spłacać pierwotny kredyt, nic nie zrobię, bo jest na hipotekę. Albo przetrwam, albo upadnę. Ponosi Cię wyobraźnia w kwestii mojego bogactwa.
Jest różnica między rechotaniem ze zdarzenia na Sadisticu, a rozpętywaniem świętej wojny.
Jakbyś pierwszy raz miał do czynienia z moim relatywizmem.
_________________ Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne.
tanczaca i the mike wiecie, przerazilem sie. wlaczyl mi sie tryb hiperparanoi i pomyslalem sobie ze jak kler jest taki do przodu to moze ta akcja z billboardami o ktorej pisalem w tym watku: viewtopic.php?t=21014 jest tez przez nich zainicjowana. cos jak solidarnosc w latach osiemdziesiatych. co by bylo gdyby taki dawkins byl turbo agentem opus dei? forpoczta nowego ruchu z ktorego moznaby pociagnac szmal. skupic ludzi i ich przejac do wlasnych celow. koszmar
Ja bym to nazwał hiperduper paranoiczny tryb
Wiesz, tak można myśleć pod warunkiem, że przyjmie się za pewnik, ze wszyscy ludzie potrzebują jakiejś religii. Wtedy nie ma siły, bo w przyrodzie nic nie ginie i dana religijność Polaków ujęta jako x gdzie 90% z x to chrześcianie a 10 % z x to inne wyznania (przyjmujemy, że ateizm, agnostycyzm etc to tez wyznania, w myśl założenie, że wszyscy ludzie potrzebuja religii), to można by przyjąć, że kk ścieli sobie wygodne wyrko na łóżku pseudateizacji.
Ale ja sądzę, że jest inaczej, że to jest balon nadmuchany do niebotycznych rozmiarów, taka spekuła religijna, oparta na kreowaniu cyferek (vide statystyki ilości chrześcijan w Polsce), a takie akcje to są coraz większe nakłucia w tym balonie. jako, że nie jest to balon lateksowy, a raczej jest to balon ogrzewany "ogniem posługi", to JESZCZE nie poszło to wszystko w pizdu. Ale leci coraz niżej i niżej.
Cytat:
Jednego roku mnie stać. Innego mam sto klocków w plecy. Banki się cieszą, ale dopóki muszę spłacać pierwotny kredyt, nic nie zrobię, bo jest na hipotekę. Albo przetrwam, albo upadnę
Ale jak nawet upadniesz, to też przecież przetrwasz.
Trochę off, ale z ciekawości zapytam CO CIĘ SKŁANIA by tym biednym ludziom zabierać ICH cięzko wypracowane pieniądze i wrzucać do worka bez dna, jakim jest czarna dziura budżetowa? Czują sie bezpieczniej na umowie o pracę? Widzą sens płacenia składek do ZUS? Płacenia podatku dochodowego (który w ich przypadku jest de facto tylko nieoprocentowaną pożyczką dla Państwa, bo sobie odbiora z odpisów)?
Wysłany: 08:50, 28 Wrz '12
Temat postu:
@Al
oj tam, od razu hiperparanoja Myślę ,że wszyscy zarejestrowani użytkownicy na forum mają lekką paranoje. Lekka paranoja jest potrzebna :poszerza horyzonty myślowe. Zbyt silny racjonalny umysł robi z nas lemnigów
Także wszystko zależy od punktu odniesienia dla katoloików mówiąc im ,że księża współpracują z grupami przestępczymi ,że większość z nich ma skłonności homoseksualne, że w czasach PRL znaczna część współpracowała z SB czy ,że nadużywają swojej pozycji wobec wiernych to odpowiedzą Ci ,że masz paranoje Ale wydaję mi się ,że nawet jak im przedstawisz dowody typu relacje z rozpraw sądowych jakie odbywały się na świecie przeciwko nim to i tak powiedzą Ci , albo dadzą Ci do zrozumienia ,że to ich nie obchodzi lub to nie ma związku z Bogiem , a oni chodzą do kościoła dla Boga . A oni mają potrzeby: oparcia się na autorytecie , tradycji w jakiej zostali wychowani , poczucia może jakiejś wspólnoty z innymi ludźmi. Właściwie to nie wiem czego im potrzeba od kościoła dosłownie trudno mi już teraz się tak zresetować
Więc w sumie powinnam to pytanie zadać do Aquy , ale nie wiem czy mi odpowie...
Poza tym anologicznie jest na forum, przecież był Rivera i ludzie tak olali tą wiedzę, którą miał, a podawał szczegóły liczby , nazwiska, daty.
Więc tak naprawde to my zlewamy dowody my ludzie widzimy niby coś, ale nie chcemy widzieć Myślę ,że dlatego między innymi zniknął pewnego dnia. Jak to mówią nie warto rzucać pereł między wieprze.
A co do tego czy wykreowali jakiegoś tam Dawkinsa. Wiesz jak kreują takie pionki na szachownicy jak Stalin i Castro czy Clinton to takie Dawkinsy i jemu podobni to bułka z masłem tylko tego nie udowodznisz tego przypadku Dawkinsa nie udowdnisz no to masz paranoje , a jak udowadniasz ludziom inne rzeczy to leją na to złotym deszczem.
hehe, cali my ---> ludzie.
Więc w sumie powinnam to pytanie zadać do Aquy , ale nie wiem czy mi odpowie...
Nie odpowie, bo ma nową zasadę w życiu. Z Freudystami nie próbuję prowadzić dialogu, jest to pozbawione sensu. Wszystko ostatecznie sprowadzą do wyimaginowanych pragnień ukrytych w podświadomości.
@Mike - to nie jest pytanie do mnie. Mieli wybór. Tak sobie wybrali. Nie mi to oceniać.
_________________ Nie ma rzeczy niemożliwych, są tylko mało prawdopodobne.
Wysłany: 10:38, 29 Wrz '12
Temat postu:
Aqua
Cytat:
Nie odpowie, bo ma nową zasadę w życiu. Z Freudystami nie próbuję prowadzić dialogu, jest to pozbawione sensu.
Acha to już nigdy nie będziemy dyskutować ze sobą mimio ,że przez cztery lata jakś nam się udawało utrzymywać dyskusję na inspirującym , sympatycznym poziomie?
No coż mogę powiedzieć : przykro mi...i nie jest to napisane na potrzeby wątku.
A teraz będzie niespodzianka bo ja nie jestem frudystą.
Poza tym piszesz to tak jakbyś uważał ,że podświadomość nie istnieje. Cóż no nie każdy podobno ma sny albo inaczej nie każdy pamięta te sny.
A odpowiedzi co do Twojej wątpliwości kontesktu sytuacji z księdzem jak nie było tak nie ma. Ale rozumiem nowa zasada
Ok zakończmy.
Niech Ci dalsza dyskusja z innymi we wątku lekką będzie
Jak według prawa ocenia sie jak bardzo "seksualne" jest dane wykroczenie? Czy tyczy sie to tylko dotykania miejsc intymnych? Czy bardziej chodzi o zaspokajanie potrzeb seksualnych czyimś kosztem i jak ocenić, kiedy ten ktoś zaspokaja swoje potrzeby seksualne, a kiedy to tylko niewinna zabawa?
Według prawa nie wiem. Myślę ,że na te pytania musieliby odpowiedzieć: biegły sądowy psycholog przy współpracy z biegłym sądowym seksuologiem.
No tak, ale jakaś regulacja, ustawa czy rozporzadzenie precyzujace, co jest molestowaniem seksualnym a co nie jest i dlaczego tak ma być, bo chyba to nie jest kwestia dowolnej interpretacji przez bieglego sądowego?
Wysłany: 13:30, 29 Wrz '12
Temat postu:
Cytat:
Prawo karne
Molestowanie seksualne nie jest zdefiniowane w prawie karnym. W zależności od stanu faktycznego molestowanie seksualne może jednak wypełniać znamiona czynu zabronionego z art. 197-199 oraz art. 202 i 203 Kodeksu karnego.
Prawo wykroczeń
Tak jak i w prawie karnym, tak również w prawie wykroczeń molestowanie seksualne nie jest zdefiniowane. Karalne są natomiast czyny godzące w obyczajność publiczną określone w art. 140, 141 i 142 Kodeksu wykroczeń, które mogą (art. 140 i 141) albo mają (art. 142) charakter seksualny.
Prawo pracy[edytuj]
Według art. 183a § 6. Kodeksu pracy molestowaniem seksualnym jest każde nieakceptowane zachowanie o charakterze seksualnym lub odnoszące się do płci pracownika, którego celem lub skutkiem jest naruszenie godności lub poniżenie albo upokorzenie pracownika; na zachowanie to mogą się składać fizyczne, werbalne lub pozawerbalne elementy.
Molestowanie seksualne nie jest zdefiniowane w prawie karnym. W zależności od stanu faktycznego molestowanie seksualne może jednak wypełniać znamiona czynu zabronionego z art. 197-199 oraz art. 202 i 203 Kodeksu karnego.
Prawo wykroczeń
Tak jak i w prawie karnym, tak również w prawie wykroczeń molestowanie seksualne nie jest zdefiniowane. Karalne są natomiast czyny godzące w obyczajność publiczną określone w art. 140, 141 i 142 Kodeksu wykroczeń, które mogą (art. 140 i 141) albo mają (art. 142) charakter seksualny.
No to chyba ten ksiunc spełnia wymagania, chyba przeszedł test na przestępce seksualnego, bo był to czyn godzacy w obyczajność publiczną i miał charakter seksualny?
Wysłany: 13:51, 29 Wrz '12
Temat postu:
w amsterze, w red light district, za zlizywanie z kolan to trzeba by dopłacić co najmniej z 20 eur, bo z całą pewnością nie wchodzi to w skład pakietu standardowego.
zależy w czyją obyczajowość.
W obyczjajwość katolików chyba nie.
Cytat:
miał charakter seksualny?
hehe zaczynasz mieć wątpliwości?
Dziecino, ja nie mam wątpliwości. Nigdy.
Cytat:
w amsterze, w red light district, za zlizywanie z kolan to trzeba by dopłacić co najmniej z 20 eur, bo z całą pewnością nie wchodzi to w skład pakietu standardowego.
Myślę, że jak zlizują małolatki, to dla wielu pakiet wart conajmniej 200 e.
To Good for you. Dobrze to rokuje na zachowanie seksualnej żywotności do późnej starości.
Noo, chociaż ten pieprzony klecha zniesmaczył mi pewne zabawy.
Tak podpowiadam biegłemu, który ma wątpliwości z oceną, czy to było zachowanie o podłożu seksualnym. Niech ściąga nachy, wysmaruje się bita śmietaną i zawoła swoje dziecko. Niech zlizuje, to przecież normalne!
Albo jeszcze lepiej, niech poprosi swojego ojca/matkę o wysmarowanie się bita śmietaną, a on zliże. Ciekawe czy rodzicielka uzna to za taki standardzik?
Wysłany: 17:14, 29 Wrz '12
Temat postu:
ej, sorry że mnie nie było przez tydzień (sprawy osobiste) i tak nagle wpadam w środek tematu, ale serio, jest tu ktoś kto uważa, że zlizywanie przez nastolatki bitej śmietany z owłosionych kolan starego pryka może nie mieć podłoża seksualnego?
cóż jeśli tak to chętnie zaprzyjaźnię się z jego/jej nastoletnią córką...
dam se zlizać gratis - a nawet jeszcze zapłacę za śmietanę i za hotel
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa) Strona: « 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 »
Strona 7 z 8