Chcą zamknąć nam usta, zgrywanie materiału na dyski nie wystarczy w sumie chodzi tutaj o coś dużo ważniejszego musimy stanąć murem za wolnym netem, gdy oni zaczną kłaść na nim soje łapska i nie dopuścić do zniszczenia obecnej jego struktury, internauci to grupa z którą ciężko walczyć i oni to wiedza, wiele firm tylko straciło stając w opozycji przeciw tej grupie. Internet jest zbyt ważny jako wolne medium dające możliwość wypowiedzenia się każdemu i przedstawienia spraw od wielu warstw (nie tylko tych wygodnych), jeżeli myślimy kategoriami tylko zgrywania danych na dysk to myślimy jednostkowo, a nie w tym siła.
Dlaczego ciągle walczą z p2p (chyba nie chodzi tylko o nielegalne pliki) i tak bardzo promują tzw. zgrabna nazwa WEB 2.0, bo chcą zredukować internautę do roli odbiorcy stąd mamy takie pomysły jak globalna baza filmów youtube albo globalna przechowalnia plików RapidShare.
O web 2.0 więcej tutaj:
http://wolnemedia.pl/
Wolny internet to jedna z ostatnich ostoi wolnego świata, takie miejsca z szablą trzeba bronic.
W zniewolonym necie wszyscy jesteśmy przestępcami i nie chodzi mi o badaczy spisków ale o każdego internautę i to się dzieje już teraz, bo każdego kogo chcą sprawdzają i inwigilują.
Za zniewolonym netem przyjdą ciężkie czasy chyba, że by nas w przyszłości Tv miło zaskoczy ale w to raczej nie wierze
Ochrona wolnego internetu myślę, że jest powołaniem każdego orędownika wolności, dzięki niemu mamy możliwość podnoszenia społecznej świadomości.
Jeżeli uderzą w pajęczynę to każdy z nas wie co powinno się robić, tym co niewiedzą podpowiem to co jest słuszne
Warto uświadomić grupy hakerskie (chyba dobrze odmieniam
), choć wydaje mi się że większość z nich wie że władza próbuję w sieć wpuścić czarne chmury.
Poza tym można tez bojkotować wszelkie firmy, które będą próbowały prowadzić politykę zniewalania sieci po przez cenzurę lub inne wynalazki.
W jedności siła nie w budowanych murach!!!