Witajcie Szury
Jak już powiedziałem A i wysłałem zgłoszenie, potem B i się zalogowałem to teraz czas na C. Czyli przywitanie.
Nie będę tutaj smęcił o tym kim jestem i jakie mam poglądy polityczne - lub bardziej życiowe należało by powiedzieć.
Czytałem sporo wątków na tym forum i większość była interesująca. Więc pomyślałem, że może "dodam coś od siebie" parafrazując znana komedię. Myślę, że może być to podobnej jakości
. Raczej będą to materiały anglojęzyczne i krytyczne wobec dominującej narracji naszych mediów.
Tak więc będzie pewnie kosa z wszystkimi zwolennikami obecnie lansowanej opcji geopolitycznej tzw. Ukraino-filami. Zresztą zgłosiłem się tutaj wklejając tekst z geopolityka.ru Glory to the Khazaria!
https://www.geopolitika.ru/en/article/glory-khazaria. "widziały gały co brały"
Ale to nie znaczy, że kocham kacapów -uważam, że są na równi Żydom i Korpoelitom panującym nam miłościwie. I planują już kolejna ekspansję w Europie - proklamując ją pod teza, iż należy nas denazyfikować.
Co mnie insertuje i na czym mi zależy to jak wybrnąć z tej kabały - bo w moim przekonani brak nam obecnie Realpolitik. No ale wasal na łańcuchu nie ma prawa do takich pomysłów. Wiec Polska miotana jest z pod jednej okupacji w kolejną okupację i tak cały czas - a My tylko zbieramy Martyrologię. Pławimy się w męczeństwie i za nic w świecie nie chcemy patrzeć obiektywnie na rzeczywistość. A tym bardziej widzieć i rozumieć co inni o nas myślą i dlaczego. Wiec aby niedługo nie być ponownie pod Ruskim butem - należy sobie uświadomić, że jest takie realne ryzyko.
Patosem trochę trąci. wiem.
Ale jeśli nie będziemy rozmawiać nic się nigdy nie zmieni.