W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Kierowanie ludzmi poprzez diete  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
7 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 1173
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
DontGoToRavenholm

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:05, 17 Lis '09   Temat postu: Kierowanie ludzmi poprzez diete Odpowiedz z cytatem

Witajcie rodacy.

Kiedys juz zamiescilem post na tym forum, jednakze nie bylem odpowiednio dojrzaly do pewnych rzeczy.

Pozwolcie ze sie przedstawie:
Jestem zawodowym elektronikiem i programista. Jesli chodzi o samodzielne nauczanie to "radze sobie" z chemia i medycyna ( to ostatnie w trakcie studiow)

Oto co chcialbym zrobic.
Otoz od pewnego czasu zyje w Wielkiej Brytanii z powodu pewnych represji, zauwazam dzisiejsza mlodziez w tym kraju, ich niedobre zachowanie, pracowalem w sklepie spozywczym przed podjeciem studiow medycznych i zauwazylem pewne prawidlowosci.

Otoz chodzi o diete.
Zauwazylem bardzo silna propagande "autorytetow" w pewnym kierunku jesli chodzi o diete. Otoz zajmuje sie patologia mozgu i stwierdzam ze to co jemy bardzo silnie oddzialywuje na mozg, a konkretniej na jego brak wykozystania.

Pragne zzrobic amatorski film (najbardziej amatorski jak sie da, poniewaz ludzie juz nie wierza w profesjonalnie produkcje) na temat diety. Opisze w nim kilka rzeczy:
- kim jestesmy z pochodzenia - czytaj - na jakie pozywienie jestemy zaprogramowani
- nastepnie przedstawie model systemu nerwowego, pokaze jakie konkretnie jedzenie powoduje pewne zmiany w balansie ukladu nerwowego
- pokaze mape ciala, polaczenia ukladu nerwowego z watroba sledziona nerkami jadrami itpitp itd, prosta animacja wskaze ze konkretne jedzenie powoduje wzmozona produkcje Almat i Aspat w watrobie i odpowiednie z tego wynikaja choroby.

Rozwiaze takie choroby jak rak i otylosc podaja wzory chemiczne, bez zadnych niedopowiedzen, oraz wskaze na laboratoryjnym sprzecie rozwoj raka i jak mozna go zatrzymac calkowicie uzywaja prostych dodatkow do pozywienia.

Nastepnie wskaze kilka diet i proste przyklady na panstwach takich jak: Tajlandie, Polska, Niemcy, Rosja, chiny, Nowa Zelandia oraz losy tych krajow, rozwoj techniczny, obowiazkowe wojsko, system polityczny, system finansowy, scieranie sie klas, przestepczosc itp.

Pokaze tez jak rozne rodzaje diet wplywaja na charakter czlowieka, dlaczego brytyjczycy sa tak strasznie cyniczni, dlaczego polacy sa dosyc niedbali i bardzo poblazliwi na to co sie dzieje a bunty sa rzadkie, dlaczego w argentynie bunty sa co chwile a ludzie walcza z rzadem do upadlego, dlaczego niemcy sa tak bardzo chlodni a szwedzi mimo ze troche bardziej na polnocy sa mile nastawieni i tolerancyjni. Pokaze z czego wynika bezczelnosc i zle maniery, oraz ze pewne typy diety powoduja przestepczosc.

Pokaze jaka dieta zwieka ilosc homosexualistow, a ....jaka pedofilie i dlaczego.

Skupie sie rowniez na spisku przemyslu medycznego, uniwerytetach medyczny, ze 100 lat temu pewne choroby byly latwo uleczalne dzis sie mowi ze sa genetyczne, a edukacja lekarzy to indoktrynacja: choroba jest, to piguly trzeba przepisac, lekarz nie rozumie procesow w ogranizmie czlowieka, wypisuje leki z listy, bedac zwyklymsprzedawca jak pani w kiosku.

A na koniec wstrzas: pokaze urzadzenie wlasnego projektu, ze schematami i oprogramowaniem ktore mierzy jakosc tkanek: watroby, sledziony, serca mozgu, miesni i pokazuje ich "jakosc", za pomoca pewnych wytycznych mozna spozywac jedzenie ktore zapewnia dluzsze zycie, np jak watroba jest slaba to urzadzenie to mierzy i zaleca jest watrobke, to bialko z watrobki regeneruje nasza watrobe, jesli cos nie tak ze skora to anlezy wiecej jest skorek z kurczaka i skorka z kurczaka regeneruje nasza skore, jak cos nei tak z tkanka nerwowa to nalezy zjesc mozdzek.

Pokaze schemat, oprogramowanie do mikrokontrolera i jak zrobic rezonatory i czujnik. Mowie w wielkim uproszczeniu, celowo omijam nazwy techniczne, nazwy medyczne tkanek, itp itd zeby bylo to zrozumiale.

Jesli chcecie to bardzo prosze: mikrokontroler: pic16f887, wyswietlacz z organicznych diod led z osrama osr1748b, wyswietlacz zapasowy - zwykly hitachi, przetwornik adc - LTC2175-14 - 14 bit rozdzielczosci, 125M probek na sekunde, transformatory impulsowe do badania watroby na rdzeniach Epcos w materialu magnetycznego N27, moge wymieniac dalej...

Czego potrzebuje:
1. Potrzebuje pozyczyc urzadzenia do nagrywania obrazu i dzwieku, nie chodzi mi o kamere internetowa oraz mikrofon do skype'a lecz o cos nieco lepszego. Moge zaplacic za pozyczenie aczkolwiek wolalbym za darmo gdyz nie jestem bogaty szczegolnie po moich badaniach w tym rejonie.

2. Potrzebuje kilku wolontariuszy ktory zgodziliby sie zagrac w moim filmie:
- bieganie na czas
- plywanie na czas
- test na inteligencje
- test na pamiec
- wysilek fizyczny mocno zuzywajacy tlen np schody, dlugi bieg, lub gory

3. potrzebuje kilku wolontariuszy ktorzy zgodziliby sie pokazac swoja agresje po roznych dietach:
- jecie posilek, pada rozkaz patrzcie sobie w oczy, i czekamy na bojke (chodzi o to ze faceci polowali na mamuty jeden przy drugim a patrzyli sobie w oczy przed walka)
- jestem pewien ze po neiktorych dietach zacznie sie bojka, a po niektorych nei bedzie bojki nawet jak bedzie sobie 2ch facetow dlugo patrzec w oczy
- oczywiscie podczas bojki "komisja" was rozdzieli zanim sie cos stanie (organizuje film a nie walki boxerskie)

4. potrzebuje speca od animacji komputerowej (czasteczki chemiczne z wiazaniami sie lacza i dziela) wszystko 2D, tylko jedna scena 3d

5. potrzebuje speca od montazu wideo, najlepiej w programie adobe premiere 2.0

6. potrzebuje speca od autoryzacji dvd - nie znam sie na tych tytulach , intrach itp itd

7. potrzebuje tlumaczy: z angielskiego na:
- niemiecki
- francuzki
- rosyjski
- japonski
- hiszpanski
- chinski
- koreanski
- wloski
- inne jezyki mile widziane

8. potrzebuje ludzi ktorzy znaja sie na:
torrenatch - chodzi o to zeby wpisac film na torrenty
podzielic go na pliki, wlozyc na fileshare itp jako warez
rozpropagowac go na forum (ach) na calym swiecie

9. potrzebuje ludzi w rozbitych malzenstw ktorzy powiedza mi co jedli, oraz tych z malzenstw ktore sa stabilne

10. potrzebuje ludzi ktorzy byli w wojsku i powiedz ma co jedli i jak teraz jedza i jaki maja stosunek do wojska

11. potrzebuje ludzi homosexualistow ktorzy powiedz mi co jedza

12. potrzebuje heterosexualistow ktorzy powiedza ma co jedza

13. potrzebuje ludzi (drobnych przestepcow) np kradzieze, itp (nie chce groznych bandziorow bo sie boje) ktorzy powiedza co jedza

14. potrzebuje ludzi ktorzy zasneli za kierownica i powiedza co jedza

15. potrzebuje ludzi ktorzy spowodowali wypadek po pijaku o powiedza co jedza zwykle

16. potrzebuje ludzi ktorzy maja raka i powiedza co jedza, podobnie z otyloscia itp itd

17. chcialbym poznac ludzi ktorzy znaja magika - rapera z paktofoniki i powiedza mi cos o jego diecie

Filmu nie robie dla pieniedzy, na filmie stracilem dotychczas 40 000zl i 4 lata ciezkiej pracy po 16 h dziennie, 3 dziewczyny, itp itd, jestem blisko konca i prosze o pomoc.

Nie chce zarobic na filmie, chce by ludzie poznali chooc troche prawdy, szczegolnie o tym ze czlowiek kozystajacy z maszyny do elektronicznego badania stanu narzadow wewnetrznych i regulujacy swoja diete w cykl tego co mowi maszyna i jej badania, moze wg mnie dozyc bez problemu do 130 lat w calkowimym zdrowiu i o calkowietej poamieci do konca, moze nawet 150 lat.

BArdzo bardzo prosze o pomoc. Prosze mi wybaczyc ze czasami dziwnie mowie, kilka lat za granica robi swoje.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Sikorski

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:15, 17 Lis '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Witaj ja nie mam niestety czasu na pomoc, ale chętnie wysłucham co masz do powiedzenia w kwestii dieta-mózg, w kontekście nauki, co jeść żeby trzeźwo myśleć i zapamiętywać lepiej.
Powrót do góry
Norbi

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:45, 17 Lis '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Niewiele Ci potrzeba.
Powrót do góry
ostrożny

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:54, 17 Lis '09   Temat postu: Re: Kierowanie ludzmi poprzez diete Odpowiedz z cytatem

DontGoToRavenholm napisał:

A na koniec wstrzas: pokaze urzadzenie wlasnego projektu, ze schematami i oprogramowaniem ktore mierzy jakosc tkanek:

Witaj!

Wielkie przedsięwzięcie. Podziwiam cię za zapał.

Zainteresowało mnie to urządzenie. Czy to jest nadal tylko projekt, czy może już przynajmniej prototyp, który testowałeś na sobie?

Czy w tych badaniach bierzesz pod uwagę jakość żywności? Jedno jabłko może być trucizną dla człowieka, a drugie lekarstwem.

Kiedy planujesz pokazanie już efektu końcowego badań? Wydaje mi się, że będzie to bardzo pouczające i już jestem niecierpliwy.

.
Powrót do góry
JerzyS

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:17, 17 Lis '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Sięgnij do tajnej diety kapłańskiej!

to jest to.
Czy wiesz , że profan był karany smiercia jesli próbował diety kapłańskiej?
Powrót do góry
zderzak

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:38, 17 Lis '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

skurczybyk
Powrót do góry
czekan

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:51, 17 Lis '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

??? --- A czy potrzebujesz,kogoś od lewitacji antygrawitacyjnej ??? ---
Powrót do góry
Aiedail

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:00, 17 Lis '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dieta zwiększająca ilość homoseksualistów? Zaiste ciekawe rzeczy tworzysz szanowny panie...

Pewnie uważasz, że najlepiej nie kierować się żadnymi dietetycznymi autorytetami, tylko wcinać równo fast=foody, GMO i wszystko na co będą miały ochotę nasze oczy i nosy (a konkretniej to, co twórcy reklam rozkarzą naszym zmysłom).

Ja np. dziś zjadłem na śniadanie 4 kanapki (2 z czekoladą, 2 z miodem), na obiad kebaba Smile a na kolacje miskę płatków owsianych z jogurtem. To teraz wywróż mi ile będę miał dzieci.
Powrót do góry
Samouczek

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:30, 17 Lis '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie przejmuj się wypowiedziami niektórych frustratów, jest ich na tym forum ok 50%, rób swoje, i życzę Tobie dalszych owocnych badan, dociekań i eksperymentów. Takich ludzi, jak Ty potrzeba "nam" więcej, i myślę, ze Twój czas nie pójdzie na marne.
Powodzenia,
będę obserwował ten watek i jak będę w stanie w czym służyć to chętnie pomogę w realizacji Twoich zamiarów.
Powrót do góry
EL BISKUP

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:38, 17 Lis '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Aiedail napisał:

Pewnie uważasz, że najlepiej nie kierować się żadnymi dietetycznymi autorytetami, tylko wcinać równo fast=foody, GMO i wszystko na co będą miały ochotę nasze oczy i nosy (a konkretniej to, co twórcy reklam rozkarzą naszym zmysłom).

Koleś nie napisał co uważa tylko że chce przeprowadzić badania. Wyluzuj troche i poczekajmy co będzie. Jeżeli faktycznie poświęcił temu tyle czasu to jestem ciekawy czy coś wyjdzie z tego ambitnego planu. A jak się okaże że to działa to bedziemy mogli za pomoca diety wychować dzieci swoje według wybranego profilu Very Happy Czy to nie piękne Sad

Ps. Jak coś to służę w grafice 3D i chętnie pomogę, ale czy plan nie za ambitny? Takie badania to sprawiają problem nawet w placówkach naukowych a co dopiero takie pospolite ruszenie. Poza tym nikt nie potraktuje poważnie takich prywatnych badań nie podpartych jakimś autorytetem. Zainteresuj projektem jakiś profesorów na uczelniach. Poza tym jakoś słabo z królikami doswiadczalnymi, czy nie powinni byc nieswiadomi eksperymentu aby podświadomie nie wpływać na wyniki jako osoby znajace ogólny cel badań?
Powrót do góry
Dysputant

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 00:49, 18 Lis '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Student lat 20 Wrocław.
Mogę jakoś pomóc , w wolontariacie.

El biskup.
Też racja że amatorszczyzna będzie miała małe poparcie , ale może jak już będą wyniki to znajdzie się jakiś profesor co wspomoże promocję.

Co do pewnych wątków mam wątpliwości , ale większość wydaje mi się ok.

http://www.pown.it/3385
Powrót do góry
Lama

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 00:58, 18 Lis '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
14. potrzebuje ludzi ktorzy zasneli za kierownica i powiedza co jedza

Mnie to się zdażyło przez skrajne zmęczenie i niedospanie. Chętnie opowiem co i jak...
Pamiętam dokładnie co wtedy jadłem i piłem i na przełomie jakiego czasu to się wszystko wydarzyło.

Pozdrawiam i owocnej pracy życzęWink
Powrót do góry
shepherd

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 07:59, 18 Lis '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja przysypialem podczas kierowania 2 razy, moge powiedziec co jadlem itp.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Norbi

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:16, 18 Lis '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Znam gościa co zasnął ale nie wiem czy jest homoseksualny.
Powrót do góry
Goska

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:29, 18 Lis '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Teraz latwiej jakos zaspokoic ludziom potrzeby umyslowe jak fizyczne. Kiedys ludzie nie wydziwiali nad jedzeniem, tylko jedli to co bylo pod reka, bo byli glodni i wybrednosc nazywali grzechem.

Teraz w kazdym kraju zachodnim jest jedzenie z calego swiata, natomiast kultura tylko angielska.
Powrót do góry
czekan

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:23, 18 Lis '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tak Goska ,pełna zgoda ,ale niestety nie jest to przypadek z listy nr.17 . uuuuu
Powrót do góry
ostrożny

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 01:25, 19 Lis '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

może to przyda ci się do statystyk:

Ftalany zmieniają mózgi chłopców
http://kopalniawiedzy.pl/forum/index.php/topic,14036.0.html

.
Powrót do góry
ropppson

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 18:46, 21 Lis '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

magik nie żyje
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: