Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 15:58, 05 Mar '09
Temat postu: (nie)Mój samorządowiec
Walczymy z NWO, Codexem, wielką polityką ... walczymy z systemem.
Tym razem mała polityczka ,mały systemik. Pan z podwórka . Z mojego miasta , gdzie mieszkam i żyję.
Macie podobnych u siebie? Okażcie współczucie to i Wam będę współczuł , bo wiem jak to jest
Komentarze w filmie są autentycznymi wypowiedziami funkcjonariusza publicznego.
Wysłany: 11:26, 06 Mar '09
Temat postu:
Najbliższe zlecenia na odstrzał w 2010 roku.Polowanie czas zacząć już teraz aby odstrzelić całe zawirusowane stado
PS
Jeżeli macie podobnych u siebie zacznijmy polowania .
Od dołu trzeba wycinać korzenie żeby wyrwać cały pień.
_________________ Myśl jest bronią.
Wysłany: 11:48, 30 Maj '09
Temat postu:
Transparentność władzy ciąg dalszy.
Przedstawiam kolejne fakty z dołów władzy , którą to władzę proponuję wyciąć. Jest takich pewnie w Polsce tysiące. Brak kompetencji i pogarda dla społeczeństwa to ich chleb powszedni. Władza to ich jedyny sposób na życie.
Fragment posiedzenia komisji gdzie dyskutowano o monografii szkoły za 20 tysięcy,
"wycięciu" kawałka posiedzenia komisji , na którym padła propozycja o podwyżce dla burmistrza. Po interwencji jednego z radnych i zadaniu pytań na sesji pojawiło sie całe nagranie. To co działo się potem możecie posłuchać :
http://www.przeklej.pl/plik/sat-may-30-11-12-58-2009-mp3-00020g6jv64k
Mimo walki z NWO, poszukiwaniem Prawdy...etc. postarajmy się o zbliżenie ludzi w swoich miejscach zamieszkania. Takie małe , lokalne grupy włodarzy piszczą jak sie ich przyciska do muru
Wysłany: 18:06, 14 Sie '09
Temat postu:
Cytat:
Sprawa trafi do Elbląga
14.08.2009.Dzisiaj w Sądzie Rejonowym w Iławie miała odbyć się rozprawa przeciwko Andrzejowi K. zawiadomienie o podejrzeniu pełnienia przestępstwa polegającego na wydawaniu czasopisma Przegląd Lokalny bez ważnej rejestracji [Ustawa Prawo Prasowe: „Rejestracja dziennika lub czasopisma traci ważność w razie niewydania dziennika lub czasopisma przez okres roku”] złożył burmistrz miasta Lubawa. Sąd Rejonowy w Iławie orzekł, że nie jest sądem własciwym do rozpatrywania spraw z zakresu Ustawy Prawo Prasowe i przekazał sprawę do Sądu Okręgowego w Elblągu.
Może dlatego się zgłasza człowieka pod sąd żeby mu zamknąć usta?
Jednak nie zapomnieli niektórzy , co robił kiedyś czerwony naczelnik z PZPR!
Cytat:
Od 1982 roku z wyboru podjął pracę w samorządzie lokalnym kolejno na stanowiskach: zastępcy Naczelnika Miasta i Gminy Lubawa (1982 - 1984), Naczelnika Miasta i Gminy Lubawa (1984 - 1990), Burmistrza Miasta i Gminy Lubawa (1990 - 1992), a następnie po podziale miasta i gminy na dwie odrębne jednostki administracyjne Burmistrza Miasta Lubawa (1992 - 1994).
I kolejny popis działania wuuadzy kiedy się człowiek odezwie nie po jej myśli :
Cytat:
Oświadczenie Burmistrza Miasta
Nie dam się wciągnąć do gry „na haki”
W jednym z lokalnych tygodników pod artykułem dotyczącym sporu o telewizję kablową pomiędzy Spółdzielnią Mieszkaniową Zgoda w Lubawie a prywatnym operatorem z Brodnicy umieszczony został komentarz Mariana Żuchowskiego, najprawdopodobniej jednego ze współautorów tego tekstu.
Z treści komentarza wynika, że „aktualna władza”, a więc przede wszystkim burmistrz, a może i radni (wszyscy, niektórzy? - p.a.) podjęli działania, które mają na celu zdyskredytowanie osoby prezesa spółdzielni mieszkaniowej i jednocześnie radnego miasta Wiesława Piotrowicza, który rzekomo - tu cyt.: „postrzegany jest jako potencjalny uczestnik kampanii samorządowej”. Jak wywodzi autor komentarza - „Jest to dzieło usłużnych portali internetowych, które za wszelką cenę, absolutnie nierozsądnie, próbowały przedstawić prezesa Piotrowicza jako dyletanta, ignoranta, człowieka żyjącego na bakier z prawem”. Niniejszym chcę ustosunkować się do podniesionych w komentarzu nieprawdziwych stwierdzeń i zarzutów, a sformułowanych przez Mariana Żuchowskiego.
Autor komentarza wysuwa fałszywe wnioski, próbując zdyskredytować moją osobę w oczach opinii publicznej. Próbuje uwikłać mnie również w wewnętrzne sprawy spółdzielni mieszkaniowej Zgoda w Lubawie, a konkretnie w konflikt, jaki zaistniał między władzami SM Zgoda i prywatnym operatorem telewizji kablowej z Brodnicy. Domysły Mariana Żuchowskiego nie mają odzwierciedlenia w rzeczywistości. SM Zgoda jest niezależnym podmiotem posiadającym swoje władze i sama rozstrzyga o własnych problemach, które w żaden sposób nie należą do kompetencji burmistrza. Z treści komentarza nasuwa się wniosek, że burmistrz miasta „wpływał” na „usłużne portale internetowe”, by zdyskredytować osobę radnego Piotrowicza. To skandaliczne i kłamliwe skojarzenie stawia w złym świetle nie tylko moją osobę. Stawia w złym świetle przede wszystkim autora tych słów, który wykazał się niewiedzą, brakiem dziennikarskiej rzetelności i rażącą niekompetencją graniczącą ze śmiesznością dowodząc, że "pisać każdy może", a papier i Internet wszystko przyjmą. Chcę podkreślić, że jedynym portalem internetowym, na którego treści w nim publikowane burmistrz miasta ma wpływ, to miejski portal lubawa.pl.
Czy może Marian Żuchowski udowodnić, że na portalu tym pojawiła się jakakolwiek informacja o sporze pomiędzy władzami SM Zgoda a prywatnym operatorem telewizji kablowej? Czy może Marian Żuchowski wskazać choć jeden tekst na miejskim portalu internetowym, który podważałby wiarygodność osoby pana Piotrowicza? O jakiej kampanii samorządowej Marian Żuchowski wspomina w swoim komentarzu? Czyżby opublikowany został już kalendarz dotyczący przypadających w tym roku wyborów samorządowych? Skąd Marian Żuchowski posiadł wiedzę, że prezes to potencjalny kandydat w kampanii? A może sam Marian Żuchowski przyjął deklarację od „kandydata” i próbuje uprawiać własną wyborczą kampanię? Sugestia, że burmistrz miasta może wywierać wpływ na inne portale internetowe, jest żałosna i niedorzeczna. To pytanie powinien Marian Żuchowski skierować do właścicieli pozostałych portali, nie omijając przy okazji tego, który prowadzi jeden z radnych rady miasta. Czy w ramach dziennikarskiej powinności, obowiązku tego dochował? Przecież „redaktor” Żuchowski współpracuje z portalem, którego faktycznym właścicielem jest radny Sławomir Szczawiński, od dawna będący w opozycji do burmistrza oraz większości radnych. Zastanowić się więc powinien Marian Żuchowski, kto naprawdę prowadzi kampanię samorządową, forując swojego kandydata na łamach jakoby niezależnego, a faktycznie opozycyjnego medium internetowego? Doprawdy, jak nisko upadły niektóre media, które pod pozorem doszukiwania się "układów" i szukania „haków” prowadzą własną grę opartą na dezorientacji i manipulacji Czytelnikiem.
Nigdy nie komentowałem sporu o telewizję w spółdzielni mieszkaniowej Zgoda i nie wpływałem na treści przekazywane przez inne portale internetowe. Nie dam się wciągnąć w brudną i podstępną grę Mariana Żuchowskiego, który – być może właśnie w ten sposób – chciałby skłócić mnie z kimkolwiek, w tym z prezesem spółdzielni. Stanisław Jerzy Lec napisał kiedyś: „Najlepiej podstawiają nogi karły – to ich strefa”. Marianowi Żuchowskiemu proponuję chwilę refleksji nad tym, co napisał oraz czy uprawiane przez niego tzw. „dziennikarstwo” to na pewno jego powołanie? Być może odrobina ambicji i honoru pozwoli mu na wyjaśnienie kłamliwych oszczerstw pod moim adresem. Publicznie, rzecz jasna. Życzę mu samodzielności w ocenie rzeczywistości i odwagi, nie tylko tej cywilnej.
Burmistrz Miasta
Edmund Standara
Całe to "oświadczenie" dotyczy tego komentarza, kolejnego mieszkańca na celowniku władzy:
Wysłany: 13:49, 09 Mar '10
Temat postu:
O, witam ziomka, ja jestem z Iławy i mimo że większość czasu przebywam w gdańsku (studia) zawsze z wielką ciekawością przyglądam się naszej regionalnej scenie politycznej, ponieważ to co się tam dzieje można nazwać Polską w pigułce, tyle że do potęgi. Pamiętam waszego poprzedniego burmistrza Jarosława Maśkiewicza, który to nieszczęśliwym trafem potem został naszym burmistrzem (kampania iście z TVN-u, przesycona durnym PR), wspaniały burmistrz z niego, który potrafi tylko przypisywać sobie cudze zasługi (jak to przystało na lewaka), nie wiem czy kolega pamięta sprawę z przed paru lat, kiedy to udowodniono mu że przed odwiedzinami komisji zlecił zamianę tablic informujących o nazwie ulic niewyremontowanej i wyremontowanej, malwersując tym samym grube pieniądze, najlepsza była obrona: "Te pieniądze poszły na inne cele, ważniejsze dla naszego miasta". Szopka! I ludzie z mojego miasta go wybrali, kiedy ja nie mający jeszcze prawa głosu, po prostu trochę interesujący się biegiem wydarzeń wiedziałem że to wielki krętacz. Ludziom przede wszystkim potrzebne jest coś co można nazwać swoistą "pracą u podstaw". Zgadzam się, działajmy regionalnie bo tylko to nas powinno tak naprawdę obchodzić, to co dotyczy nas bezpośrednio.
Wysłany: 14:06, 09 Mar '10
Temat postu:
@zainteresowany: kuźde dlatego powinno się walczyć o demokrację bezpośrednią. W miasteczku, w którym teraz mieszkam (Szwajcaria) w takiej sytuacji pozbierałoby się szybko podpisy i musiałoby się odbyć lokalne referendum. (łatwo zebrać podpisy i zawsze ważne, bez względu na frekwencję).
Wysłany: 14:23, 09 Mar '10
Temat postu:
@jordii
Zebrano (chyba) w 2009 roku 1750 podpisów przeciwko utworzeniu Strefy Płatnego Parkowania. Jak grochem o ścianę, czy spłynęło jak po kaczce. Czego sie spodziewać po PZPRowskim naczelniku. Na referendum szkoda teraz kasy, chwila i wybory...a będzie ciekawie i nie omieszkam poinformować.Mamy dobry (w/g nas) plan i nie zawahamy się aby go użyć.
@Budyks
Taa, Masa ma ciepłą posadkę teraz i wszystkich głęboko
Iława tak jak i Lubawa ma skostniałe struktury. A takich miasteczek jest w Polsce mnogo.Jak popatrzysz na Radę Miasta to zobaczysz leśnych dziadków jak, nie przymierzając, w PZPN a i Fryzjer znalazłby się wśród nich nie jeden, też nie przymierzając.
Wysłany: 14:41, 09 Mar '10
Temat postu:
@zainteresowany: no właśnie w tym problem, że w PL
1) rządzący mogą sobie robić co chcą, te podpisy ich do niczego nie zobowiązują
2) niesłychanie trudno zebrać wymagany limit podpisów (w PL 10% uprawnionych do głosowania w gminie w CH między 0,5% a 1,2%)
3) referendum jest ważne tylko jeśli weźmie w nim udział min 50% (w zwykłych wyborach może wziąć udzał 1 osoba i będą ważne, w CH oczywiście też nie ma progów frekwencyjnych)
4) referenda w PL przeprowadza się super drogo (można to przeprowadzić o wiele taniej, chociażby za pomocą poczty tak jak jest w CH).
5) i wiele innych haczyków
Wysłany: 11:06, 03 Cze '10
Temat postu:
Cytat:
Lubawa 18.05.2010r.
Prokuratura Rejonowa
Iława, Andersa 2
Zgłaszam popełnienie przestępstwa przez Burmistrza Miasta Lubawa noszące znamiona czynu określonego w art. 231 kk.
W listopadzie 2003 roku doszło do zamiany nieruchomości pomiędzy Gminą Miejską Lubawa a Parafią Rzymskokatolicką p.w. Św. Jana Chrzciciela i Św. Michała w Lubawie. Przedmiotem zamiany była nieruchomość zabudowana położona w Lubawie przy ul. Kupnera 17 (w obrębie nr 3 działka nr 487/2 o powierzchni 0,0641 ha zapisana w kw. nr 22720) będąca własnością Parafii j.w. w zamian za nieruchomość zabudowaną oznaczoną w ewidencji gruntów miasta Lubawa obrębie 7 jako działki nr 134/3 i 134/6 o łącznej powierzchni 0,5803 ha będąca własnością Gminy Miejskiej Lubawa. W celu rozliczenia transakcji bez konieczności dopłat ze względu na znaczącą różnicę powierzchni zamienianych działek jak i wartości związanych z przedmiotowymi nieruchomościami budynków Rada Miejska udzieliła bonifikaty w wysokości 54 % uzasadniając tym, że budynek poklasztorny jest w złym stanie technicznym i wymaga poniesienia wysokich nakładów finansowych do czego zobowiązała się Parafia Katolicka p.w. Św. Jana Chrzciciela i Św. Michała w Lubawie.
W dniu 26 marca 2009 r. otrzymałem od Burmistrza odpowiedź następującej treści:
- Porozumienie w sprawie zamiany nieruchomości zawarte zostało na podstawie uchwały Nr VIII/59/2003 Rady Miasta z dnia 3 września 2003 roku. Przytaczam uzasadnienie uchwały: „Nieruchomość będąca własnością Gminy Miejskiej Lubawa stanowi integralną część przyległego bezpośrednio do kościoła i po jej przekazaniu powstanie jednolity kompleks obiektów kościelnych. Przedmiotowa nieruchomość wpisana jest do rejestru zabytków z terenu miasta Lubawa pod pozycją A-409/0 jako klasztor pofranciszkański. Stan techniczny tego zabytku jest bardzo zły. Wymaga natychmiastowego generalnego remontu i tym samym poniesienia wysokich nakładów finansowych, co zapewnia strona nabywająca – Parafia Katolicka pw. Św. Jana Chrzciciela i Św. Michała w Lubawie. Warmińsko-Mazurski Wojewódzki Konserwator Zabytków wydał pozytywną opinię dotyczącą zamiany przedmiotowej nieruchomości z zobowiązaniem przyszłych właścicieli do przestrzegania przepisów wynikających z ustawy o ochronie dóbr kultury. Wyrażenie zgody na podwyższenie bonifikaty od ceny nieruchomości do wysokości 54% jest w pełni uzasadnione”.
Wartość nieruchomości ustalona została przez rzeczoznawców majątkowych w operatach szacunkowych: dawna szkoła na kwotę 768.100 zł, dawna plebania (obecnie biblioteka) na kwotę 353.326 zł. Nabywca nieruchomości będącej zabytkiem z mocy prawa korzysta z 50% bonifikaty. Rada Miasta wyraziła zgodę na jej podwyższenie o 4%. Transakcja miała charakter bezgotówkowy. Umowa zamiany nie zawiera zapisów dotyczących zakazu zbywania nabywanego przez parafię majątku [podkr. moje – AK].
W 2007 roku(?) proboszcz w/w parafii sprzedał Panu Zdzisławowi Wierzbowskiemu ze Złotowa, lokalnemu biznesmenowi część nieruchomości uzyskanej w wyniku zamiany nieruchomości z Miastem. Na przedmiotowej działce Pan Wierzbowski buduje obecnie swój dom.
Zgodnie z art.68 ust 1 pkt 6 ustawy o gospodarce nieruchomościami właściwy organ może udzielić bonifikaty od ceny ustalonej przez biegłego rzeczoznawcę jeżeli nieruchomość jest zbywana na rzecz kościoła lub innych związków wyznaniowych w celu prowadzenia działalności sakralnej. W myśl ust.2 art. 68 cyt. wyżej ustawy jeśli nabywca zbył nieruchomość lub wykorzystał na inne cele niż cele uzasadniające udzielenie bonifikaty przed upływem 10 lat a w przypadku lokali mieszkalnych przed upływem 5 lat jest zobowiązany do zwrotu udzielonej bonifikaty po jej waloryzacji. Zwrot następuje na żądanie właściwego organu (w tym przypadku Burmistrza Miasta Lubawa).
Ustawodawca wprowadzając przepis pozwalający na udzielenie bonifikaty od ceny sprzedawanej nieruchomości ustalił powyższe ograniczenia. Ograniczenia miały służyć zabezpieczeniu przed zbyt łatwym i pozbawionym należytej kontroli sposobem umniejszania środków publicznych. O fakcie zbycia nieruchomości Burmistrz powiadamiany jest każdorazowo przez notariusza, który obligatoryjnie przesyła odpisy aktów notarialnych, nie może więc burmistrz nie posiadać wiedzy, że Parafia zbyła część działki, której stała się posiadaczem w wyniku zamiany.
Nie wykonanie ustawowego obowiązku żądania zwrotu bonifikaty ciążącego na Burmistrzu nosi znamiona czynu określone w art. 231 k.k. (Jest to ewidentne działanie na szkodę miasta poprzez pozbywanie się należnych dochodów a także stawia pod znakiem zapytania uczciwość i rzetelność przeprowadzonej transakcji.)
Ile bowiem kosztują działki budowlane, choćby na Osiedlu nad Jesionką, można dowiedzieć się bezpośrednio z BIP ze strony Urzędu Miasta. Zamiana działek w relacji 1:9 jest dowodem wprost niezwykłej niegospodarności burmistrza i nie pomoże tu nic zaklinanie rzeczywistości, że nieruchomość była zabytkiem i dlatego dokonano zamiany, bowiem tylko Parafia zapewniała rzekomo natychmiastowy generalny remont, a tym samym gwarantowała poniesienie wysokich nakładów finansowych. Motywacja ta dotyczy budynków, nie ziemi. Ziemia nie jest zabytkiem.
Wysłany: 09:41, 23 Lip '10
Temat postu:
Stan na dziś.
Nie składałem wyjaśnień, nie byłem przesłuchiwany, nie mam wglądu do akt bo nie jestem stroną. Wczoraj byłem w Prokuraturze Rejonowej w Iławie i nikt nie chciał ze mną rozmawiać, ani pani prokurator badająca sprawę, ani jej szef. Nie ma sprawy, na dziś Moje dane może sobie chcieć pozyskiwać burmistrz miasta chociaż art. 51 Konstytucji mówi:
1. Nikt nie może być obowiązany inaczej niż na podstawie ustawy do ujawniania informacji dotyczących jego osoby.
2. Władze publiczne nie mogą pozyskiwać, gromadzić i udostępniać innych informacji o obywatelach niż niezbędne w demokratycznym państwie prawnym.
Lepszy rezultat uzyskuje Pan AK. Sprawa zamiany nieruchomości między parafią a miastem objęta jest śledztwem, a szykuje się kolejne :
Cytat:
Składam doniesienie o popełnieniu przestępstwa z art. 231 &1 kk przez burmistrza Miasta Lubawa Edmunda Standara, a także podległego mu pracownika, dyrektora OSiR Jacka Różanskiego, którzy razem i w porozumieniu działali z uszczerbkiem dla społeczności lubawskiej, zatajając określone fakty, mające związek z niegospodarnością i marnotrawstwem publicznych pieniędzy.
Podczas XXXIX sesji Rady Miasta Lubawa w dniu 30 czerwca 2010 r. zadałem burmistrzowi poniższe pytanie:
Kilkakrotne odpowiedzi zarówno Burmistrza jak i dyrektora OSiR dotyczące mojego – w różnych wariantach – pytania dotyczącego jakości bieżni syntetycznej miały charakter zarówno agresywny jak i manipulacyjno – kłamliwy. Chciałbym usłyszeć odpowiedź – tu i teraz - od tego warunkuję potencjalne doniesienie o popełnieniu przestępstwa przez Burmistrza. – Co z bieżnią? Dodam kilka pytań pomocniczych, żeby było Panu łatwiej nawigować. Czy potwierdzi Pan moją obserwację z wczorajszego dnia, że pęcherze nadal występują? Czy ich likwidacja w postaci przecinania to działanie naprawcze zalecone przez gwaranta, czy własna inicjatywa? Stwierdził Pan podczas jednej z odpowiedzi, że został przedłużony okres gwarancyjny, czy nie zdaje Pan sobie sprawy z tego, że to półśrodek, przedłużenie gwarancji nie naprawi bieżni? Czy jest szansa na wymianę całej bieżni? Czy czyni się jakieś próby, by do tego doszło? Może ma Pan coś od siebie do powiedzenia lubawianom dodatkowo na temat bieżni? Lubawa stawia na sport? Na buble też?
W dniu 14 lipca br. otrzymałem odpowiedź:
Inwestycja stadionowa objęta jest nadal okresem gwarancyjnym. W bieżącym roku dokonany został kolejny przegląd gwarancyjny. Stwierdzono występowanie pęcherzy na bieżni. Wykonawca zobowiązał się do ich usunięcia do końca lipca br. Zobowiązał się również do wymiany kilkunastometrowego odcinka trzech torów celem odkrycia nawierzchni i ustalenia przyczyn występowania bąbli. W przypadku dalszego występowania pęcherzy w sierpniu br, po zakończeniu wiosenno – letnich imprez lekkoatletycznych, zażądam wymiany nawierzchni syntetycznej bieżni lekkoatletycznej na koszt wykonawcy inwestycji.
Burmistrz pominął manipulacyjnie w swej odpowiedzi pytanie: - Czy ich likwidacja w postaci przecinania to działanie naprawcze zalecone przez gwaranta, czy własna inicjatywa?
W związku z powyższym uważam, iż barbarzyńskie metody naprawcze w połączeniu z kłamliwymi wypowiedziami prasowymi Jacka Różańskiego, jakobym manipulował fotografiami zdjęć bieżni są podstawą do zgłoszenia popełnienia przestępstwa.
Żądam ścigania z urzędu sprawców.
(Zamiast pierdolić o nudzie na forum trzeba ruszyć dupę i tępić szkodników.)
Wysłany: 21:02, 24 Lip '10
Temat postu:
zainteresowany napisał:
Nie składałem wyjaśnień, nie byłem przesłuchiwany, nie mam wglądu do akt bo nie jestem stroną. Wczoraj byłem w Prokuraturze Rejonowej w Iławie i nikt nie chciał ze mną rozmawiać, ani pani prokurator badająca sprawę, ani jej szef. Nie ma sprawy, na dziś Moje dane może sobie chcieć pozyskiwać burmistrz miasta
He, he. Jak się podpisałeś z imienia i nazwiska na piśmie do prokuratury w tym mieście, to tak jak byś przekazał swoje dane osobowe burmistrzowi.
Wysłuchałem kilka tych przepychanek o koryto, i muszę przyznać, że wasz burmistrz świetnie sobie daje radę i mocno broni koryta. Wydaje mi się, że jest lepszy w tej przepychance na słowa od opozycji. Można odnieść wrażenie, że robicie tą szopkę na sesjach dla ogłupienia społeczeństwa. Oby tak nie było.
Koniecznie napisz czy przejdzie w wyborach czy nie?.
_________________ Zobacz też tutaj
Wysłany: 21:37, 24 Lip '10
Temat postu:
AQuatro napisał:
zainteresowany napisał:
Nie składałem wyjaśnień, nie byłem przesłuchiwany, nie mam wglądu do akt bo nie jestem stroną. Wczoraj byłem w Prokuraturze Rejonowej w Iławie i nikt nie chciał ze mną rozmawiać, ani pani prokurator badająca sprawę, ani jej szef. Nie ma sprawy, na dziś Moje dane może sobie chcieć pozyskiwać burmistrz miasta
He, he. Jak się podpisałeś z imienia i nazwiska na piśmie do prokuratury w tym mieście, to tak jak byś przekazał swoje dane osobowe burmistrzowi.
Wysłuchałem kilka tych przepychanek o koryto, i muszę przyznać, że wasz burmistrz świetnie sobie daje radę i mocno broni koryta. Wydaje mi się, że jest lepszy w tej przepychance na słowa od opozycji. Można odnieść wrażenie, że robicie tą szopkę na sesjach dla ogłupienia społeczeństwa. Oby tak nie było.
Koniecznie napisz czy przejdzie w wyborach czy nie?.
He he.Niestety, ale pewnie tak jest, z tym że to mnie akurat najmniej obchodzi, bo w takim mieście i tak długo za anonima nie porobisz i dobrze o tym wiedziałem od samego logowania , ale zawsze można zawalczyć o "swoje", ten rozdział na dziś nie jest zamknięty.
Uwierz mi , że nie uczestniczę w tej szopce zwanej sesjami, a opozycja to goście bez jaj, bez ikry i nie są konsekwentni, a Edmundowe chłopaki to wykorzystują, ot cała prawda. Napiszę gdyby w razie startował on lub jego szyja czyli zastępca, a wtedy bedzie dopiero ciekawie.
Z otwartą przyłbicą też się walczy, wcale niezgorzej.
Edit:
Zapomniałem dodac że byłem na komisariacie i policjant (ty....) któremu powiedziałem ze nie życzę sobie z nim rozmawiać tylko z prokuratorem zapewnił mnie że tak będzie . Wysyłajac pismo to prokuratury powołałem sie na art Art. 184.kpk . Tak niestety działa kraj zwany Polska. Obywatel jest śmieciem...ale obywatel też ma swój łeb i chuj
A przy okazji korzystając z ograniczonego limitu informuję, że Tuskowe mendy rzucają temat kolejnego podatku - tym razem za korzystanie z obwodnic:
Minister infrastruktury chce zarobić za jazdę obwodnicami 1,2 mld zł. Pieniądze z kieszeni użytkowników pojazdów mają uratować planowane inwestycje drogowe. Fachowcy są pełni sceptycyzmu co do tego pomysłu.
Ciekawe na co mendy wydają pieniądze z podatku drogowego wliczonego w ceny paliw ?
_________________ We wszystkim trzeba mieć umiar ... nawet w umiarze.
Za niezgodność poglądów i działań z własnymi Bimi zmniejsza limity.
Na szczęście kary ta są mniej dotkliwe niż za to samo 30 lat temu.
Wysłany: 22:55, 10 Lis '10
Temat postu:
Kurwa, rejestracja gazety od ponad roku, a cieć sugeruje działanie tylko w kampanii wyborczej. Były dziennikarz, pisał dla Gazety Olsztyńskiej i Głosu Lubawskiego!
Na szczęście były samorządowiec już za kilka dni...
Wysłany: 18:36, 19 Lis '10
Temat postu:
Dzisiaj z około 30 punktów w mieście dwóch "żołnierzy" obecnej "władzy" zwinęło nieokreśloną (jeszcze) ilość z 3000 nakładu Przeglądu Lokalnego
Cytat:
2010-11-19_13-53-28_
O Ś W I A D C Z E N I E
W związku z hurtowym pobieraniem dzisiejszych gazetek przez \"nieznanych sprawców\", uprzejmie informuję, że wyjątkowo już dzisiaj będzie dostępna elektroniczna forma gazetki.
Po pierwszych reakcjach nie ukrywam dość żywiołowych spróbujemy dotrzeć do miłośników Przeglądu Lokalnego, by im podziękować.
Stara sentencja rzymska powiada: Ten uczynił, komu to korzyść przyniosło.
Pozdrawiam...
Redaktor Naczelny
Przeglądu Lokalnego
Andrzej Kleina
======================
Sytuacja jest rozwojowa. Policja przyjęła zgłoszenie, został odtworzony monitoring i okazało się, że sprawcami są dwaj mężczyźni: Tomasz W. i Adam D. Obaj ci mężczyźni wynosili z jednego ze sklepów dwukrotnie gazetki. Sprawa wbrew pozorom nie jest błaha, jak mogłoby się wydawać obu panom, w gazetkach bowiem znajdowały się materiały promocyjne kandydatów na burmistrza.
Wysłany: 20:34, 02 Lip '16
Temat postu:
Pani burmistrz, korupcja, długi ~100 mln EUR na 5000 mieszkańców, defraudacja 18 mln EUR, egzotyczne budowle
Cytat:
La Muela. Panama Papers po hiszpańsku 19.05.2016 Autor DW
Czas 03m01s
Hiszpańska wioska La Muela zasłynęła przed kilku laty jako park turbin wiatrakowych i przykład na ekologiczne wykorzystanie naturalnych źródeł energii. Dziś znów jest przedmiotem żywych dyskusji, tym razem jednak z powodu korpucji, która osiągnęła tu gigantyczne rozmiary.