|
Autor
|
Wiadomość |
Su_Man
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 20:59, 06 Mar '08
Temat postu: Akcja wlepka |
|
|
Trafilem na to forum jakos przez pomyłkę około roku temu .Znalazłem tu wiele ciekawych informacji i mediów ,które potwierdziły moje przypuszczenia co do wydarzen 911 .Jest tu duzo róznych ciekawych watków (nie z wszystkimi się zgadzam ) ale tak naprawde co z tego ?jak dla większość społeczeństwa autorytetem sa łatwodostępne zwykle propagandowe media, które wiemy jak działaja .Mam pewien pomysł ale nie spodziewam się cudów :
Chciałbym zaczac rozklejać wlepki w miejscach publicznych (tramwaje autobusy przystanki itd.) .Wlepki o konkretnych krótkich hasłach które mogłyby zachęcić do głępszego zapoznania się z tematem (chodzi mi tu np. o temat tzw tarczy antyrakietowej ,czy chociażby wiedzy na temat narkotyków )
Nie chce dawac konkretnych informacji typu np. „tarcza antyrakietowa to wyrzutnia rakiet” czy „marihuana nie powoduje fizycznego uzależnienia” bo wiadomo ze takie hasla gowno dają .Nie mam konkretnych powmyslow co do tych wlepek ale myślałem o czyms w stylu jakas grafika a pod nia pytanie (o np. taki pomysl mi wpadl do glowy : zdjecie bylego premiera i podpis „A ty wiesz z czego jest marihuana ,z czego haszysz ,z czego amfetamina ,a z czego heroina ? . Nie mam daru do takich hasel ale jako osoba akcji bardzo chetnie mogę takie rzeczy rozklejac .Jezeli ktos ma jakies pomysły to proszę się wypowiadac ,może projekty ?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
jabba
|
Wysłany: 21:20, 06 Mar '08
Temat postu: |
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Voltar
|
Wysłany: 21:21, 06 Mar '08
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Veritatis
|
Wysłany: 21:25, 06 Mar '08
|
|
Jabba, chyba coś Ci się pomyliło. Przecież Su_Man pisze o wlepkach związanych z tematyką forum. Nie zamierza drukować wlepek z hasłami "Jezusa zabili Żydzi", "Jeb*ć pedałów, oni to lubią" etc.
Ale sama akcja... cóż, trzeba by nad tym popracować. Jak taką wlepką zainteresować przechodnia np. tematyką 11/9?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
iaro
|
Wysłany: 21:26, 06 Mar '08
|
|
Uważam pomysł za niezły,a co do tego,co na tych wlepach ma być to myślę,że najlepiej działają na ludzi hasła lekko enigmatyczne,skłaniające do myślenia.Pamięta ktoś akcję reklamową heyah jak wchodzili na rynek?Wszyscy zastanawiali się o co idzie ztą czerwoną łapą .
Oczywiście tutaj nie uda się to na taką skalę,ale zastosowanie enigmatycznego hasła/rysunku (najlepiej z dorzuconym linkiem do tego forum,lub do wolne.media.pl albo prawda.fora24.pl) może dać jakieś efekty.
Zresztą powinniśmy się cieszyć z każdego jednego uświadomionego umysłu,nie liczy sie tylko ilość ale i jakość.
A co do haseł/rysunków nie mam za bardzo weny ale jak coś mi najdzie do łepka to dam znać;].
Hehe,dobre
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Veritatis
|
Wysłany: 21:30, 06 Mar '08
|
|
A może by tak jakimiś cytatami z "Matrixa" walnąć?
Wybierz czerwoną pigułkę - www.prawda.w.pl
Albo: Oferuję Ci tylko Prawdę - www.prawda.w.pl
To by mogło podziałać na ludzi, bo "Matrixa" chyba każdy oglądał.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Su_Man
|
Wysłany: 22:23, 06 Mar '08
|
|
chodzi mi o to ze jak ktos zobaczy taka wlepke w autobusie czy w tramwaju to nie skonczy sie to tylko na tym ale pomysli i chociazby zainteresuje sie tematem, sprawdzi to na necie ...
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Su_Man
|
Wysłany: 22:24, 06 Mar '08
|
|
haslo hwdp kojarzy sie wszystkim z banda bandów kiboli ...
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
Wysłany: 22:46, 06 Mar '08
|
|
właśnie dlatego - kontrasty najlepiej się sprzedają. bo przeciez reszta kojarzy się z czymś zupełnie innym
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Spaczony
|
Wysłany: 22:50, 06 Mar '08
|
|
"Wątpisz, więc myślisz-
prawda2.info"
"Nie daj się oszukiwać-
prawda2.info"
"To media wolą przemilczeć-
prawda2.info"
"Masturbacja może być przyjemniejsza-
prawda2.info"
_________________ "...mam swoje prawa, nikt nie zabroni mi sie zastanawiać..."
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Papekk27
|
Wysłany: 08:40, 07 Mar '08
|
|
Spaczony : "Wątpisz, więc myślisz-prawda2.info"
Oooo to dobre jest. Już sobie wyobraziłem taką wlepkę naklejoną na szybie mojego samochody heh.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
goracypiach
|
Wysłany: 15:05, 07 Mar '08
|
|
Cytat: | Spaczony : "Wątpisz, więc myślisz-prawda2.info" |
dobre!! " Cytat: | Wątpisz, więc myślisz
wuwuwu prawda2.info |
Cytat: | Wątpisz, więc myślisz
%%%. prawda2.info |
a może tak, %%%.prawda2.info zmusza do myślenia i do uzupełnienia sobie samemu w głowie tego www,
chociaż może za bardzo sie kojarzyc z bankiem... a może to i dobrze.
Na jednych zadziała " Wybierz czerwona pigułke.." na innych "Oferuje Ci tylko prawde " znajda sie i tacy których zaciekawi listek konopi (obrazek) z linkiem
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Garret
|
Wysłany: 15:09, 07 Mar '08
|
|
Najpierw wlepki enigmatyczne z jakimiś hasłami a po kilku miesiącach nowe wlepki z tymi samymi hasłami, ale już z linkiem, albo czymś takim Przez te kilka miesięcy miedzy jednymi a drugimi ludzi zacznie zżerać ciekawość do tego stopnia że potem wejdą na link ;P
EDIT:
Sam bym chętnie porozklejał jakieś wlepki u siebie Szkoła, autobus, przystanek... ale nie mam jak wydrukować czy zdobyć.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Wyspa
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Mijak
|
Wysłany: 20:50, 07 Mar '08
|
|
Potrzebujemy nie tylko hasła, ale też najlepiej jakiegoś symbolu.
Po co? Nie wiem. Tak jakoś ta myśl mnie naszła.
A sam pomysł dobry. Jedyne, co na razie mozemy zrobic to uswiadamiać.
_________________ Nie ma rzeczy niemożliwych. Są tylko nielogiczne i mało prawdopodobne.
GG 7434411
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Bimi Site Admin
|
|
Powrót do góry
|
|
|
suspenser
|
Wysłany: 01:26, 08 Mar '08
|
|
A ja uważam, że warto ustalić jeden wzór (będzie to takie łatwo zapamiętywalne logo, a przecież 80% docierających do nas informacji to obrazy).
Często forma jest ważniejsza od treści (przekonałem się sam na szkoleniach).
Faktycznie najpierw jakieś enigmatyczne logo, a po kilku tygodniach to samo z adresem www.
Potem można zrobić zrzutę i walnąć logo z hasłem i www na tablicę reklamową koło Uniwerku/Polibudy.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
vicarious
|
Wysłany: 07:53, 08 Mar '08
|
|
może WTC lub coś na kształt WTC(zeby się jednoznacznie kojarzyło) na celowniku, plus jakiś napis typu "inside job", "poznaj prawde" "?" itp. Ogólnie rzecz biorąc to jak pisano wyżej, symbol i krótki tekst wpadający w oko. Daje to lepsze efekty niż jakieś przemyślane zdania, a dopiero w drugiej serii naklejek po jakimś czasie np. link do forum, to by mogło być zbliżone do reklamy heyah, było by to coś na kształt reklamy teaserowej, czyli takiej, która w swoim zamierzeniu teoretycznym ma zaciekawić odbiorcę.
W każdym bądź razie nie znam się na grafice, jednak jak ktoś będzie w stanie to zrobić, to stolicą Podbeskidzia się zajmę
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Garret
|
Wysłany: 10:25, 08 Mar '08
|
|
Według mnie pomysł z WTC albo czymkolwiek związanym z 9/11 spalił by w przedbiegach. Trochę się to już ludziom przejadło, dużo osób już się nad tym nie zastanawia więcej.
To musi zaciekawić, dotyczyć TERAZ i dotyczyć NAS (Polski, Polaków), żeby potem Pan Kowalski patrząc na wlepkę nie olał jej ze słowami "Durne teorie spiskowe".
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
suspenser
|
Wysłany: 01:03, 09 Mar '08
|
|
Garret napisał: | Według mnie pomysł z WTC albo czymkolwiek związanym z 9/11 spalił by w przedbiegach. Trochę się to już ludziom przejadło, dużo osób już się nad tym nie zastanawia więcej.
To musi zaciekawić, dotyczyć TERAZ i dotyczyć NAS (Polski, Polaków), żeby potem Pan Kowalski patrząc na wlepkę nie olał jej ze słowami "Durne teorie spiskowe". |
Święta racja
Hmm może tarcza do rzutek z punktami od 1 do 10 czarna na czerwonym tle z podpisem: chcesz być celem ?
Albo zdjęcie ładnej dziewczyny z napisem:
Najlepsze laski wybierają ...
tu zdjęcie
PRAWDĘ
www.prawda.w.pl
Zróbmy "burzę mózgów" to coś wymyślimy
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Greg
|
Wysłany: 09:41, 09 Mar '08
|
|
Może najpierw zastanówmy sie co jest celem takiej akcji
1) Uświadomienie ludu (utopia)
2) Zwiększenie liczby forumowiczów
3) Coś innego (sugestie mile widziane )
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Wyspa
|
Wysłany: 11:18, 09 Mar '08
|
|
Su_Man: co ty z tą marihuaną? moze ona nie powoduje fizycznego uzaleznienia ale psychiczne na pewno : P
a tak w ogole sam myslalem o takiej akcji np obrazek bomby i podpisane "Zwrot do nadawcy" i taka metka na bombie "USA" %-D
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
iaro
|
Wysłany: 14:53, 09 Mar '08
|
|
Greg napisał: | Może najpierw zastanówmy sie co jest celem takiej akcji
1) Uświadomienie ludu (utopia)
2) Zwiększenie liczby forumowiczów
3) Coś innego (sugestie mile widziane ) |
Z tym uświadomieniem ludu-owszem,uświadomienie dużej liczby osób to utopia,ale...zawsze musimy do tego dążyć,nawet jeżeli będzie nas,uświadomionych choćby 2% populacji,to już jakaś grupa,która ma głos.
@Wyspa:to co zapodałeś dobre,chociaż dość oklepane
Tak przyokazji to jest problem-niemogę wrzucić do komentarzy linków na żadnym portalu powiązanym z o2.pl (pardon.pl,pudelek,autokrata) czyli niemogę podzielić się linkiem do naszej strony :/:/.U Was też tak jest??
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
vicarious
|
Wysłany: 18:28, 09 Mar '08
|
|
WTC jakby nie było jest wciąż bardzo naładowany emocjonalnie i posłużyć by mógł do zwrócenia uwagi.
Niestety mało ludzi zdaje sobie sprawę z tego czym jest tarcza, myślą oni że jest w gruncie czymś dobrym co przyniesie jakieś tam korzyści. Wciąż znajomość świata pochodzi głównie z TV, w TV wiadomo co mówią.
Istnieje możliwość, że po prostu zostanie olane, przez swoja małą wartość jaką nadają jej media i mniej ludzi zwróci na to uwagę niż na WTC. Takie jest moje zdanie, a wszystkich Kowalskich i tak nie wyciągniesz z "matrixa" bo zwyczajnie się nie da zmienić kogoś kto sam się nie chce zmienić.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|