Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 17:08, 23 Paź '09
Temat postu: I.O.U.S.A. Film z lektorem /Czek bez pokrycia/
Wygrzebałem ciekawy mysle film o zadłuzeniu Ameryki, niestety w polskiej wersji jezykowej tylko na chomiku.
Wiem ze dawno temu film ten był na forum reklamowany ale bez tłumaczenia.
Wysłany: 22:13, 23 Paź '09
Temat postu:
Ni chuja niie wiem jak wejśc w ten film?
_________________ ...czasami po prostu lepsza od prawdy jest wiara w coś....
ludzie muszą zostać nagrodzeni za trwanie przy wierze inaczej rozlecą się w pył
Wysłany: 23:23, 23 Paź '09
Temat postu:
gnosis napisał:
Ni chuja niie wiem jak wejśc w ten film?
Wchodzisz na stonkę, przesuwasz suwak tak na środek. Tam znajduje się ramka z zieloną belką i napisem "Foldery". Później już z górki Wyszukujesz napis "Filmy", klikasz na plusik, później przesiadka klikasz na plusik przy "Pieniądze" i już jesteś w domu. Teraz tylko klikasz na "I.O.U.S.A. Amerykański czek bez pokrycia". Obok pojawia się okno z małą klatką z filmu. Tam klikasz i za chwilę odtwarza się film.
Jak nie pomogłem, to polecam dla wesołości coś takiego.
Przepraszam że nie na temat, ale już dziś chciałem zrobić dobry uczynek.
Wysłany: 13:00, 24 Paź '09
Temat postu:
Loko napisał:
Jak nie pomogłem, to polecam dla wesołości coś takiego.
..Ja to proszę Pana mam bardzo dobre połączenie......
Przepraszam że nie na temat, ale już dziś chciałem zrobić dobry uczynek.
oj to jest dobry uczynek,poprawa humoru gwarantowana
_________________ "Jeśli chcesz wiedzieć,jaka będzie przyszłość,wyobraź sobie but depczący ludzką twarz,wiecznie!"-G.Orwell,"Rok 1984"
Wysłany: 14:13, 29 Paź '09
Temat postu:
A ja mam pytanie odnośnie chomik.pl jak obejrzeć cały film? wchodzę na tą ramkę film się zaczyna ale jest go tylko ok 10 pierwszych minut gdzie reszta?
Wysłany: 18:46, 14 Lis '09
Temat postu: NWO
Jest jeden problem z rozwiązaniami podanymi w filmie.
Autorzy najwyraźniej wierzą w demokrację i w to że prezydent oraz kongresmeni mają jakąś realną władzę.
To jest iluzja. Nie bez powodu Bush powiedział "nie przejmuj się deficytem". Z głupoty się wygadał, jak to nie raz już robił. Gospodarka nie jest samodzielna, ona jest kierowana.
Wysłany: 13:11, 18 Sty '10
Temat postu:
To wprost nie do wiary, że ten film obejrzała tak nieliczna grupa internautów. Wszystkim się wydaje, że kryzys jest już opanowany - sprawy lecą już w dobrym kierunku i jego treść jest nieaktualna, tym bardziej, że odnosi się tylko do Ameryki. - No cóż, niech się tak nadal ludziom wydaje - nie wolno ich wyrywać z tej błogiej nieświadomości;
Dla uzupełnienia wiedzy polecam kolejny film na temat Kryzysu:
Cytat:
ZWYCZAJNA CHCIWOŚĆ
23:45 TVP Info środa, 20 stycznia 2010 Stereo
FILM DOKUMENTALNY, Grecja, 2008
czas trwania: 55 min
reż. Yorgos Avgeropoulos
Podróż przez Amerykę przytłoczoną kryzysem. Zobaczymy całe dzielnice domów opuszczonych w pośpiechu, o których już dziś wiadomo, że zostaną zrównane z ziemią. Poznamy tragedie ludzi, którzy skusili się na łatwy kredyt. Autorzy filmu zastanawiają się na tym, kto za to odpowiada: banki, które udzielały pożyczek, aby poprawić statystyki, a potem bezwzględnie egzekwowały spłatę rat, czy może zwykła chciwość, która zaślepia i odbiera rozum.
Wysłany: 14:47, 20 Sty '10
Temat postu:
Cytat:
Podróż przez Amerykę przytłoczoną kryzysem. Zobaczymy całe dzielnice domów opuszczonych w pośpiechu, o których już dziś wiadomo, że zostaną zrównane z ziemią. Poznamy tragedie ludzi, którzy skusili się na łatwy kredyt. Autorzy filmu zastanawiają się na tym, kto za to odpowiada: banki, które udzielały pożyczek, aby poprawić statystyki, a potem bezwzględnie egzekwowały spłatę rat, czy może zwykła chciwość, która zaślepia i odbiera rozum.
banki które wyłudzały rządowe dotacje, do kredytów mieszkaniowych. Teoretycznie większość kredytów była ubezpieczona na wypadek utraty pracy, ale to ubezpieczenie nic nie dały.
_________________ Kiedy wyeliminuje się wszytko co niemożliwe, cokolwiek pozostanie, choćby nie wiem jak nieprawdopodobne, musi być prawdą."