Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
Wysłany: 23:37, 16 Wrz '09
Temat postu: Czerwony decyduje o wygranej
Czy zastanawiałeś się kiedyś jakie znaczenie ma kolor ubioru olimpijczyków ? Zazwyczaj kolory albo nam się podobają albo nie, a w rzeczywistości mają duży wpływ na nasze postrzeganie. Jest to na prawdę fascynujące, jak wiele tajemnic odkrywa przed nami nauka.
Badania z z Letnich Igrzysk Olimpijskich 2004 wykazały, że w czterech sportach walki [boks, taekwondo, zapasy grecko-rzymskie i zapasy w stylu wolnym] sportowcy ubrani w czerwone stroje wygrywali częściej.
Zdaniem naukowców zawodnik ubrany na czerwono czuje się silniejszy, szybszy, gdy jego przeciwnicy odziani w ubrania o innych kolorach nie odczuwają tego w takim stopniu.
Moim zdaniem coś w tym jest ponieważ osobiście zauważyłem, że kolor ubrania w małym stopniu potrafi wpłynąć na moją osobę. Poza tym fakt, że kolor czerwony zasadniczo wpływa na naszą podświadomość jest dobrze udokumentowany. Jednak stopień oddziaływania koloru ubrania na nasze zachowanie w dużym stopniu jest zależny od osobowości i uwarunkowań genetycznych.
Nagrali oni kilka sparingów walki stylem taekwondo, gdzie jeden z zawodników miał czerwone ochraniacze, a drugi niebieskie.
Później w programie do edycji filmów mogli swobodnie manipulować kolorami obydwu zawodników.
Dzięki czemu powstała seria identycznych krótkich filmów z tym, że naukowcy byli w stanie zmieniać w nich kolor ochraniaczy.
Hagemann, jego koledzy i 42 doświadczonych sędziów taekwondo oglądali ten sam film w dwóch różnych wersjach. Za pierwszym razem oryginalny film, a następnie już przerobione wideo.
Pomimo, że obydwie walki były identyczne zawodnik w czerwonych ochraniaczach dostawał więcej punktów.
Punktowa różnica była niewielka, jednak ze statystycznego punktu widzenia odgrywa dużą rolę.
Tak czy inaczej jeżeli chcesz mieć większe szanse na wygraną chociażby w grze komputerowej wybierz gracza czerwonego, a nie niebieskiego.
_________________ "Reality is what doesn't cease to exist when you stop believing in it."
Wysłany: 23:46, 16 Wrz '09
Temat postu:
co to ma wspólnego z główną tematyką forum?
_________________ ... ludzi światłych i inteligentnych,
od ludzi prymitywnych i głupich,
odróżnia mądrość, czyli wiedza o
przeszłości ...
Wysłany: 23:53, 16 Wrz '09
Temat postu:
do śmietnika
_________________ Capitalism is the astounding belief that the most wickedest of men will do the most wickedest of things for the greatest good of everyone. - J.M.Keynes
http://www.storyofstuff.com/
Wysłany: 00:25, 17 Wrz '09
Temat postu:
Bo zmieniłeś post po tym, jak już na niego odpisaliśmy. Wcześniej wrzuciłeś 2 filmiki o seksie. No ale to pewnie taki twój trik sprawdzający spostrzegawczość
_________________ Capitalism is the astounding belief that the most wickedest of men will do the most wickedest of things for the greatest good of everyone. - J.M.Keynes
http://www.storyofstuff.com/
Wysłany: 00:28, 17 Wrz '09
Temat postu:
To nie działa. Vide - Polscy piłkarze w Mariborze.
_________________ "W pozornie beznadziejnej walce, rozwiązanie tych problemów jest proste. Jedyną broń jaką mają przeciwko nam jest ukrywanie przed nami wiedzy. Musicie dużo czytać, by
poznać prawdę i dostrzec korzenie zła"
Wysłany: 10:51, 17 Wrz '09
Temat postu:
Cytat:
Tańcząca z wilkami
DR Know- 102 posty od końcówki sierpnia ...no cóż ...''jęzor lata jak łopata''...
Przyszedłeś na forum spamować - spoko.
Za przeproszeniem, kim ty kurwa jesteś żeby mówić mi ile mam mieć postów ? Wybacz ale mało mnie interesuje zdanie krytykantów. Powiedz coś kontruktywnego i naucz się skupiać na swoich błędach to może więcej się nauczysz.
Jak na razie to ja decyduje o tym co będę mówił, na jakim forum, ile, kiedy, dlaczego, do kogo ...
_________________ "Reality is what doesn't cease to exist when you stop believing in it."
Wysłany: 20:34, 17 Wrz '09
Temat postu:
Wytykanie komuś korzystania z forum, to nie jest spam ? Na tym forum mam limit 18 postów na dobę i nawet ich nie wykorzystuję. Mam konta na kilku zdroworozsądkowych forach i nigdy nikomu nie napisałem, że spamuje, dużo mówi. Jeżeli ktoś lubi dużo mówić nie widzę problemu. Ja tego nie muszę czytać.
Mam nadzieję, że poza forum nie uciszasz ludzi mówiąc: ej ale ty dużo gadasz, zamknij się!
Tłumacząc, że przecież masz takie samo prawo powiedzieć komuś żeby się zamknął, jak prawo do wolnej wypowiedzi ma ten drugi.
Dzięki ale nie skorzystam
Wysłany: 23:15, 17 Wrz '09
Temat postu:
A moim zdaniem bardzo ciekawy temat. Kolory mają duże znaczenie. A czerwony lubie bardzo, mam dużo czerwonych rzeczy.
Za to zielony i niebieski uspokaja też lubie. Zresztą co czujecie patrząc w niebo, na morze lub na trawę?. A co jeśli morze, niebo i trawa byłyby czerwone?
Czerwony od zawsze był kolorem energii i potencji.
Moim zdaniem chodzi o częstotliwość. Całkiem możliwe, że kolory działają na mózg podobnie jak niektóre dźwięki.
zreszta z jakies strony o bieliznie 1szej lepszej wzialem obrazek i pokolorowalem w gimpie
oryginalny to ten rozowy po lewej w 2 wierszu. Który wg. was bardziej sexy?
_________________ http://www.youtube.com/simonus666
soundcloud.com/simonus
soundcloud.com/szymonp
Wysłany: 23:32, 24 Wrz '09
Temat postu:
czerwony dla buraków mięśniaków itp tam gdzie siła fizyczna potrzebna na krótkim dystansie. Więcej czerwieni=więcej siły ale mnie intelektu dlatego naród polski taki inteligentny Najlepsze barwy są takie które występują w największe ilości w przyrodzie.