W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

"Korwin-Mikke obraził niepełnosprawne dziecko"  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Odsłon: 1781
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
nobody

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 07:21, 10 Paź '07   Temat postu: "Korwin-Mikke obraził niepełnosprawne dziecko" Odpowiedz z cytatem

"(Korwin-Mikke) powiedział niepełnosprawnej dziewczynce: nie puściłbym swojego dziecka do klasy z dziećmi niepełnosprawnymi.
Słow polityka UPR słuchała działaczka Partii Kobiet, która stała obok niepełnosprawnej córki, poruszającej się na wózku inwalidzkim. Oburzona kobieta powiedziała, by Korwin-Mikke popatrzył jej córce w twarz i powtórzył swe słowa. I on to zrobił. Podszedł do tej biednej dziewczynki i powiedział jej w twarz, że nie puściłby swego dziecka do jednej klasy z dzieckiem niepełnosprawnym."

http://wiadomosci.onet.pl/wybory2007/1620885,news.html

Zdaje się, że są tu aktywiści UPRu (pozdrawiam!) chętnie wysłucham ich zdania na temat tego postu - prowokacja, czy fakt miał miejsce? Jakoś pachnie mnie tu próbą zdyskredytowania UPR, choć znając poglądy K-M...
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:34, 10 Paź '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

http://wiadomosci.onet.pl/wybory2007/1621209,news.html

Cytat:
Korwin-Mikke pozwał wydawcę "Dziennika"

Lider UPR, kandydat LPR do Sejmu Janusz Korwin-Mikke skierował do Sądu Okręgowego w Warszawie pozew przeciwko wydawnictwu Axel Springer, dotyczący naruszenia jego dóbr osobistych przez gazetę "Dziennik".

Środowy "Dziennik" napisał, że podczas prawyborów we Wrześni Korwin-Mikke ogłosił z mównicy, że "w klasach integracyjnych dzieci zdrowe przejmują schorzenia od chorych". Miał też prosto w oczy powiedzieć niepełnosprawnej dziewczynce na wózku, że "nie puściłby swojego dziecka do klasy z dziećmi niepełnosprawnymi".

...
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
frasobliwy

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:29, 11 Paź '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ja bym sie przejmowal gdyby moje dziecko mialo chodzic do jednej klasy z dziecmi opoznionymi umyslowo albo cierpiacymi na ADHD bo to po prostu obniza poziom nauczania. O narkomanach, marginesowcach, mlodziencach trudniacych sie rozbojem nawet nie wspominam. Ale wozek inwalidzki.....? Prowokacja czy nie, JKM po raz kolejny popisal sie oryginalnoscia pogladow. Ta orygnialnosc skacze jak rozciagneita w pionie sinusoida. JKM raz gada bardzo madrze, a innym razem jak ostatni kretyn.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:16, 11 Paź '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

no wiec wlasnie.
ja rozumiem, ze lpr, giertych, itp.. ale dlaczego koles nagle wypiera sie wlasnych poglądów? i mowi ze to prowokacja Smile
no i co z tego, ze nie puscilby swego dziecka do jednej klasy z dzieckiem niepelnosprawnym?
wielu by nie puściło - wielki mi skandal.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Voltar

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:51, 11 Paź '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Najpierw obruszyła się lawina telefonów w sprawie tej przemiłej niepełnosprawnej dziewczynki mającej – jakby to powiedzieć: umysłowo sprawną inaczej mamusię. Cała klasa polityczna zaczęła mnie „potępiać” - dokładnie tak, jak za Stalina rytualnie potępiano każdego, kto zakwestionował był jakiś dogmat komunizmu. Zrozumienie, że ja walczę tylko o to, by każdy mógł posyłać dziecko do takiej szkoły, do jakiej ma ochotę, przekracza możliwości pojęciowe tej „politycznie poprawnej” hałastry. Powinni się wstydzić swoich poglądów – ale się, oczywiście, podobnie jak staliniści, nie wstydzą.
Powrót do góry
nobody

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 07:01, 12 Paź '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

HA!
I tu masz rację Senior Voltar!!
Tyle, że problem poprawności jest o niebo szerszy i nie dotyczy wyłącznie klasy politycznej!!! Przeraża mnie ta wszechpanująca poprawność - nawet w moim najbliższym otoczeniu. Sam, muszę się przyznać, mam częstokroć poglądy mocno radykalne, ale już nie próbuję ich komunikować, dziś wiem, że nie ma to już sensu (nic to nie zmieni, ani nikomu nic nie uświadomi).
Nie ma nic przeciwko edukowaniu dziecka w klasie, do którj chodzą dzieci niepełnosprawne - uważam, że to wykształca w dziecku pozytywne cechy. Faktycznie większym problemem jest tu ADHD (choć dziwnie ta choroba pojawiła się dopiero w XXI wieku - sic!), ale największym patologia Smile
Dlatego dzieci wyślę do szkoły katolickiej!
Pafka

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 08:15, 12 Paź '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nobody napisał:
Dlatego dzieci wyślę do szkoły katolickiej!

Podobno największy procent puszczalskich dziewczynek występuje u dzieci po szkołach katolickich. Tak powiedział Ikonowicz sprowokowany w rozmowie z Wierzejskim. Nie wiem skąd on ma te dane, ale wydaje mi się to bardzo prawdopodobne.
Lepiej wysłać do publicznej. Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
nobody

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 09:57, 12 Paź '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

W każdej szkole czyha jakieś niebezpieczeństwo Razz
Nie zapominałbym jednak o roli rodziców!
Wybieram katolicką Wink

ps. Ikonowicz mnie zawiódł - miała być nowa partia i co... ehh...
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Dyskusje ogólne Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: