a byliście kiedyś na DuBStepach to jest dopiero wstecznie programująca muzyka, szczególnie materiały puszczane na bimach pod czas zapodawanych setów, zdarzyło mi się kiedyś z takiej właśnie imprezy wyjść po ok. 20 minutach gdy zachciało mi się chawtać z powodu wpatrywania się w bim na którym to zabijano kozła młotkiem, a potem odcinano mu głowę nożem i cięto na drobne kosteczki. Qrwa jak się można przy tym bawić, qumpel powiedział mi, że wystarczy nie patrzeć na bimy, ja na razie dubstepom podziękowałem.
A co do Techno to nie uważam tego gatunku za negatywną muzykę, bardziej neutralną wszystko zależy od intencji organizatorów i dj których zaproszą. Muzyka może mieć pozytywne jak i negatywne przesłanie, tak samo z brzmieniem, a programowanie tła np. za pomocą bimów i symboliki nie jest żadną nowością w przemyśle masrozrywki, przecież tego typu sztuczki otaczają nas na co dzień np. pudełko zwane TV i takie stacje muzyczne MTV etc..
W jedności siła nie w budowanych murach!!!