Lestar ... czy Chcesz brzoskwinię? ...hmmm pewnie że chę
, z tego co pamiętam to taką pestkę brzoskwini trzeba potrzymać kilka ładnych dni w wodzie żeby się ukorzeniła... i później do ziemi... (dobrze przygotowanej, a na zimę zabzpieczyć przed przymroskami). Także chętnie na priva przyjmę info i podam ewentualny adres wysyłki, a ewentualnymi plonami zawsze mogę się w nadmiarze podzielić
Przydałoby sie tu stworzyć swojego rodzaju poradnik (ewentualne linki i odnośniki do źródła) jeżeli chodzi o uprawę owoców, warzyw i ecko jedzenia,... ogólnie to jak ktoś ma jakieś konkretne adresy jeżeli cvhodzi o zamawianie sadzonek i ecko food to śmiało... Ja osobiście zaopatruje się w mąkę orkiszową, mieszanki chlebowe (wyraBIAM CHLEB na automacie do chleba MOULINEX 5003) na
www.bogutynmlyn.pl - i naprawde polecam... zwłaszcza pełnoziarniste mieszanki na bazie orkiszu. Cukier całkowicie zastąpiłem zdrowym Ksylitolem ...zdrowy, pyszny i niezastąpiony, tu kupisz różne odmiany...
Z tym automatem do chleba to bardzo fajna sprawa, od momentu jego zakupu wogóle nie kupuję chleba sklepiszczanowego. Wieczorem nastamiam sobie chleb (czas przygotowania 1 minuta !!! -
1) wlewamy 0,45 litra wody,
2)ulubioną wsypujemy mieszankę chlebową na naturalnym suchym zakwase
3) dodajemy suche drożdże
4) i GOTOWE... ŚWIEŻY, PYSZNY, CHLEBUŚ (dodajmy jeszcze godzinkę żeby doszedł do siebie)
...czas wyrobienia ciasta, wyrośnięcia, i wypieczenia 3h20min (szok) - i nic przy tym nie robimy!!!
http://www.ceneo.pl/;0151401815-10.htm
polecam ten pmdel, bo ma woększą moc wypiekania, no i większy chlebuś mamy zrobiony... także bardzo fajna, zdrowa sprawa - gorąco polecam (troszkę odbiegając od tematu, ale cały czas trzymając się głównej ramy ZDROWE ODŻYWIANIE!!!!)