W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Havel: wybory w Polsce - z obserwatorami  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena: Brak ocen
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Odsłon: 883
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 20:09, 03 Wrz '07   Temat postu: Havel: wybory w Polsce - z obserwatorami Odpowiedz z cytatem

Cytat:
Havel: wybory w Polsce - z obserwatorami

- W Polsce powinny się odbyć jak najszybciej wolne wybory, na które powinni być zaproszeni międzynarodowi obserwatorzy - powiedział były prezydent Czech Vaclav Havel, który przebywa w Krakowie.
Havel przyjechał do Krakowa w związku z wydaniem po polsku jego wspomnień "Tylko krótko, proszę", które ukazały się nakładem krakowskiego wydawnictwa "Znak".

- Odnoszę takie wrażenie, że (w Polsce) jak najwcześniej powinny się odbyć wolne wybory. Uważam, że byłoby w interesie wszystkich obywateli Polski, gdyby na te wybory zostali zaproszeni międzynarodowi obserwatorzy - powiedział Havel podczas spotkania z dziennikarzami na Wawelu.

Były prezydent Czech dodał, że przedterminowe wybory, to żaden wstyd dla demokracji i nie jest też hańbą zaproszenie na nie obserwatorów z UE, OBWE czy innych organizacji.

W istocie przy takim poziomie kontroli rządu nad ubecją jaki mamy teraz trudno sobie wyobrazić wybory bez przekrętów.
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
urwis

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 14:37, 04 Wrz '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chyba uzgodnili ten tekst, a gazetki popierajace pro Usraelska polityke zaraz podchwycily wypowiedz.

Tyle ze to i tak bez znaczenia, P. Kaczynski juz zgodzil sie na budowe u nas tarczy, nie pytajac o zdanie narodu. Mam gdzies wrazenia Havla, obserwatorow niech zaprasza do siebie. Nastepny przydupas USrarela.
2Kor 11,13-14
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 21:24, 04 Wrz '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

wiadomoci tvp 2007.09.04, godz. 19.30
http://www.itvp.pl/event/wiadomosci/

po 10tej minucie..
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Voltar

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 16:24, 05 Wrz '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

bimi, ty z kolei łykasz wszystko co wrzuci na patelnie "naczelny rabbi lewej nogi" Michnik - Hawel wystosował swój komunikat po spotkaniu z Michniczkiem...

Jeżeli z jednej strony mam pana Lecha, Geremka, Michnika i Kwasa a z drugiej Kaczory - to stawiam na Kaczory - doprawdy wole głosować na samego diabła niż na klikę Wałęsy... chyba zapomnieliście jak wyglądały pierwsze cztery lata jak był prezydentem... "wielki autorytet" k...m.... Evil or Very Mad
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 17:43, 05 Wrz '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

nie rozumiem co wam przeszkadzają niezależni obserwatorzy. Smile
przeciez oni sa tylko po to by kontrolowac przebieg wyborów.
ja uważam, że przy obecnej sytuacji polityczno-bigbrotherowej w polsce fałszowanie wyborów jest jak najbardziej możliwe.
i nie dlatego, ze michnik tak uważa, ale dlatego że mam oczy i rozum.

skoro w usa można fałszować to dlaczego nie w polsce?
obserwatorzy an pewno nie zaszkodzą - nie rozumiem skąd to powszechne oburzenie.

lech, geremek, michink i kwas, jacy by nie byli to jednak podsłuchów całej opozycji (i koalicji) nie zakładali. a za ich czasów na tym forum nie było az tylu agentów. Smile

rozejrzyj się - to własnie pis zbudował sobie 4 rp na kształt państwa orwella. jak ma to teraz wykorzystać jesli nie do utrzymania sie przy korycie?
Powrót do góry
Boruta

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 19:36, 05 Wrz '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Bimi napisał:
nie rozumiem co wam przeszkadzają niezależni obserwatorzy. Smile

chodzi o zasady ... Wink

a teraz poważniej:
jeżeli już, mielibyśmy się zgodzić na międzynarodową kuratelę to w ramach wzajemności takie same grupy międzynarodowych obserwatorów powinny bacznie przyglądać się wyborom w inych rajach "cywilizowanego świata" w tym zwłaszcza w kraju wyraziciela tego pomysłu.
Wątpię czy, ci którzy chcą zaaplikować takie recepty w Polsce byliby radzi stosować je u siebie.

P.S.
Ten pomysł z "obserwatorami" czuwającymi nad własciwym przebiegiem wyborów przypomina mi wysylanie przedstawicieli mocastw ościennych w XVII i XVIII w do Polski, którzy "czuwali" nad właściwym przebiegiem "wolnych elekcji".

Bimi napisał:
lech, geremek, michink i kwas, jacy by nie byli to jednak podsłuchów całej opozycji (i koalicji) nie zakładali. a za ich czasów na tym forum nie było az tylu agentów. Smile

rozejrzyj się - to własnie pis zbudował sobie 4 rp na kształt państwa orwella. jak ma to teraz wykorzystać jesli nie do utrzymania sie przy korycie?
Metodą szantażu w polskiej polityce po 89 roku jako pierwszy posłuzył się Lech Wałęsa, który w ramach zemsty za przegrane wybory prezydenckie w 1995 roku (w osobie prezydenckiego ministra spraw wewnetrznych) oskarzył urzędującego premiera o zdradę ...

michnik zaś ... nagrywając Rywina i trzymajac taśmy aż do czasu kiedy będzie można zrobić z nich właściwy użytek dał sygnał jak powinno się "robić' politykę w III i IV RP.

Tak więc państwo orwella nie wzięło się z nikąd, a za jego budowę odpowiadają wszystkie frakcje obozu postsolidarnosciowego, które zupełnie bezkarnie stosowaly wyżej opisane przeze mnie metody wzgledem postkomunistów.

Kiedy dowalano lewicy, media i większość dzisiejszej opozycji z PO na czele piały z zachwytu.

To sie musialo tak skończyć ...

Jednak mało kto chce się dzisiaj przyznac do tego, że popierając takie metody sam przyłożył ręke do budowy tego monstrum jakim jest IV RP
Powrót do góry
Baccalus

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 20:54, 05 Wrz '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Agnieszka Niesłuchowska napisał:
Słowa premiera Jarosława Kaczyńskiego były niegodne i mogę traktować je tylko w kategoriach wybryku politycznego - powiedział reporterce Wirtualnej Polski prof. Bronisław Geremek, poseł Parlamentu Europejskiego. W ten sposób odniósł się do słów szefa rządu w "Sygnałach Dnia". Premier powiedział w wywiadzie, że Adam Michnik i Bronisław Geremek w sposób "straszliwy" szkodzą polskiej demokracji.
Cała sprawa związana jest z wypowiedzią byłego prezydenta Czech Vaclava Havla, który stwierdził, że wybory w Polsce powinni obserwować wolni obserwatorzy. Polski premier określił, że smutne jest to, że w Polsce są ludzie, którzy mogą tak bardzo dezinformować znanego czeskiego polityka.

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?k.....caid=14694
Voltar

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 22:19, 05 Wrz '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Chodzi o to, że Havel powiedzial to co powiedzial po kolacji z Michnikiiem, a nie jako obserwator z Czech... odnosze wrazenie że ktos nam probuje wcisnac w glowy ze pis=panstwo policyjne, przypomnijcie sobie strzelanie do demonstrantow (postrzelony jeden z fotoreportrów) czy zamieszki bodajże w słupsku za czasow AWS, doprawdy nie jestem fanem pisu ale nie sposób zauważyć że media nie są neutralne i naginają rzeczywistość do swoich potrzeb a bryluje w tym polsat z hanną lis-smoktunowicz czy jak jej tam...
Powrót do góry
Boruta

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 10:42, 06 Wrz '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Voltar napisał:
Chodzi o to, że Havel powiedzial to co powiedzial po kolacji z Michnikiiem, a nie jako obserwator z Czech...
toż nikt go tutaj nie nazywa "obserwatorem". Wink
Jednak (havel) jako były "polityk" powinien ugryźć się w język ... chyba, że biesiadując z michnikiem za dużo sobie wypił, co dla mnie jest w pewnym sensie "okolicznością łagodzącą" Wink
Voltar napisał:
odnosze wrazenie że ktos nam probuje wcisnac w glowy ze pis=panstwo policyjne, przypomnijcie sobie strzelanie do demonstrantow (postrzelony jeden z fotoreportrów) czy zamieszki bodajże w słupsku za czasow AWS, doprawdy nie jestem fanem pisu ale nie sposób zauważyć że media nie są neutralne i naginają rzeczywistość do swoich potrzeb a bryluje w tym polsat z hanną lis-smoktunowicz czy jak jej tam...
ja również nigdy nie byłem i nie jestem fanem pis-u i podobnie jak Voltar wątpię w neutralność mediów, które (po wyborach A.D. 2005) kiedy okazało się, że nie dojdzie do koalicji PO-PiS (na warunkach platformy) przypuściły prawdziwy szturm na swoich niedawnych "sprzymierzeńców" ...

Swoją drogą w miarę upływu czasu, PiS również udoskonalił swoje metody wpływania na opinię publiczną, o czym moglismy się przekonać w ciągu ostatnich kilkunastu dni.
Inaczej, a niżeli wcześniej "lewica", ma on (PiS) swoich "usłużnych" w mediach publicznych przez co łatwiej może pozwolić sobie (jak w przypadku marszałka Dorna) na pacyfikację sejmu, o czym jego poprzednicy nigdy nawet nie marzyli.
Pomyślcie sobie co by się działo w mediach gdyby takie rzeczy (w celu nie dopuszczenia do powstania komisji) wyprawiał marszałek rzadzącego ongiś SLD...?

Osobną sprawą w tym wszystkim jest postawa PO, która licząc na "bezapelacyjną wygraną" w najbliższych wyborach, zawarła ciche porozumienie z "braćmi mniejszymi", nie zdając sobie sprawy z kim tak na prawdę ma do czynienia ...

Pozdrawiam Wink
Powrót do góry
Bimi
Site Admin

Post zebrał 0.000 mBTC

PostWysłany: 11:34, 03 Paź '07   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Szopka trwała dokładnie miesiąc, ale w końcu nasz rząd wymiękł:
http://wiadomosci.onet.pl/wybory2007/1616985,news.html
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: