W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Szef FEDu Bernanke padłem ofiarą kradzieży  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
3 głosy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Odsłon: 909
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
lukashh

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:29, 28 Sie '09   Temat postu: Szef FEDu Bernanke padłem ofiarą kradzieży Odpowiedz z cytatem

"Bernanke: padłem ofiarą kradzieży
Tagi: Bernanke, prawo
B.Bernanke
B.Bernanke | Fot. AFP

Prezes FED był jedną z 500 osób, które stały się celem oszustwa bankowego, co doprowadziło do oskarżenia 22 osób.

Szef amerykańskiego banku centralnego Ben Bernanke – osoba odpowiadająca za krajowe zasoby finansowe w Stanach Zjednoczonych – dowiedział się, że nawet on może paść ofiarą kradzieży.

Jak wynika z raportów policyjnych oraz dokumentów sądowych, złodziej ukradł żonie Bernanke torebkę, w której była rodzinna książeczka czekowa, karty kredytowe oraz jej dokumenty.

Śledczy poinformowali, że incydent ten powiązano w końcu z poważniejszym planem przestępczym związanym z bankowym oszustwem, co doprowadziło do oskarżenia 22 osób. Wśród nich jest właśnie złodziej torebki, który – jak widać na nagraniu z kamer monitoringu – próbował wykorzystać jeden ze skradzionych czeków, aby wybrać pieniądze z konta państwa Bernanke.

Prezes Rezerwy Federalnej oraz jego żona Anna musieli podjąć pewne działania, aby zabezpieczyć się przed kradzieżą danych osobowych i wynikających z tego strat finansowych – wynika z informacji przekazywanych przez magazyn „Newsweek”, który jako pierwszy poinformował o całej sprawie na swojej stronie internetowej.

Bernanke, poprzez rzecznika FED, przyznał, że doszło do kradzieży i przekazał oświadczenie CNN, w którym poinformował: „Nasza rodzina była jednym z 500 oddzielnych przypadków powiązanych z jedną grupą przestępczą.”

Torebkę skradziono w kawiarni Starbucks w Waszyngtonie. Jak wynika z informacji policyjnych, Anna Bernanke miała przy sobie cztery karty kredytowe, swoje prawo jazdy, książeczkę czekową oraz niewielką ilość gotówki. Policjant, który odebrał zgłoszenie, cytował żonę prezesa FED, która powiedziała, że torebka wisiała z tyłu krzesła, a ona sama nie widziała, jak doszło do kradzieży.

Jak wynika z dokumentów, które trafiły do sądu w październiku, 41-letni podejrzany, George L. Reid, brał udział w spisku, którego uczestnicy próbowali zrealizować fałszywe czeki do różnych kont bankowych, w tym także do konta Bernanke.

Reid oraz 21 innych osób jest oskarżonych o próbę popełnienia przestępstwa bankowego. Plan przestępców miał związek z „kradzieżami kieszonkowymi, kradzieżami danych internetowych i firmowych, a także z korupcją pracowników”, którzy pomagali złodziejom uzyskiwać tajne informacje bankowe – wynika z aktu oskarżenia oraz wydanych nakazów aresztowania.

W swoim oświadczeniu związanym z całym incydentem, szef amerykańskiego banku centralnego zwraca uwagę na to, że „kradzież danych osobowych jest poważnym przestępstwem, które każdego roku dotyka miliony Amerykanów.”

„Jestem wdzięczny policjantom, którzy cierpliwie i skrupulatnie pracowali nad tym, aby rozwiązać tę sprawę i zapobiec kradzieżom finansowym” – dodał Bernanke w swoim oświadczeniu."

http://biznes.onet.pl/bernanke-padlem-of.....news-detal

Teoretycznie Nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka ale czy na pewno ?

Jestem ciekaw czy takich newsów nie bedzie coraz więcej? Czy w ten sposób nie będą chcieli nas przekonać do chipów podskórnych jako rozwiązanie na "kradzione karty i gotówke"
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Voltar

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:38, 29 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Myslałem, że chodzi o

"Ukradłem 700 bln dolarów i nei wiem gdzie są"

:)
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
85r

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:48, 29 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

takich typów to mogą okradać Smile
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
DarkTech

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:54, 29 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie zbiednieje. Popatrzcie jakie to typowe zachowanie: Złodziej krzyczy "łap złodzieja". W nagrodę za sprzeniewierzenie 700bln $ Obama nominował go na kolejną kadencję...
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: