Dziwny film. Zeby go w 100% zrozumiec to pewnie by trzeba go z rok analizowac. Wed³ug mnie chodzilo tutaj o cos w rodzaju raju utraconego. Kazdy z nas (g³ówny bohater) w g³êbi serca czuje ze to jak zyjemy nie jest takie jakim byc powinno. Têsknimy do prawdziwego szczê¶cia, do prawdziwej mi³o¶ci, beztroski (dzieci, gor±ca czekolada). Czujemy siê osamotnieni w ¶wiecie w którym ¿yjemy. Ludzie dooko³a wydaj± siê akceptowaæ ten styl ¿ycia. Ludzie dooko³a nie pozwalaj±, utrudniaj± nam szukanie prawdy. Ludzie dooko³a nie reaguj± na nasze cierpienie, zdaj± siê go nie dostrzegaæ, oszukuj± samych siebie bo tak jest im wygodniej. Ka¿de odstêpstwo od regu³y jest traktowane z ogromn± ostro¿no¶ci±. Nikt nie chce k³opotów, najlepiej pozbyæ siê wszystkiego co je powoduje, co wywo³uje poczucie wyrzutów sumienia, co nie pozwala d³u¿ej siê oszukiwaæ. Wszystko wydaje siê byæ sterylnym, bezp³ciowym. Wreszcie cz³owiek w±tpi±cy skazany jest na wieczn± samotno¶æ co symbolizowane by³o t± bia³± pustyni±. Ja tak to odbieram.