|
Autor
|
Wiadomość |
85r
Post zebrał 0 sat Podarowałeś sat
|
Wysłany: 23:52, 24 Sie '09
Temat postu: Symbole Iluminatów i masonów w serialu Stargate |
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
outlaw87
|
Wysłany: 11:25, 25 Sie '09
Temat postu: |
|
|
hmm ,bardzo ciekawe ,ja też teraz oglądam jeden serial mianowicie "The Wire". Jest to zdecydowanie jeden z lepszych seriali w histori tv ,po prostu genialny ,ale ja nie o tym miałem pisac.
Oglądam właśnie 4 sezon i napotkałem sie na następujące rzeczy :
1. Jeden z bohaterów nosił koszulkę z wyciętym fragmentem dolara (akurat ten fragment gdzie znajduje sie piramida z okiem), dodam że bardzo widoczne i wpadające w oko.
2. Nowy porucznik oddziału mówi do przełozonych to teraz wam wprowadze "The New World Order" i najlepsze jest to że go wprowadza,chdzi o to że wymaga od swojej ekipy 100% posłuszeństwa (niczego wam to nie przypomina ?)
Może było tego więcej ,ale po prostu nie zauważyłem bo akcja serialu bardzo ciekawa ,może jeszcze do końca sezonu nr 5 coś sie pojawi ,jak tak to napisze
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
85r
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Norbi
|
Wysłany: 21:16, 25 Sie '09
|
|
Niewątpliwie te symbole maja przyciągają uwagę na . Pytanie więc czy:
1 - mają zwrócić uwagę to że pewne treści są prawdziwe?
2 - mają zagotować poszukiwaczy spisków żeby myśleli że treści są prawdziwe?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
sonic3
|
Wysłany: 22:17, 25 Sie '09
|
|
Pytania te należy zadać odnośnie filmu z 1994,serial był dużo później i wiele się pozmieniało, symbolika natomiast nie. I jest tego znacznie więcej SG to istna kopalnia na ten temat, mamy np. motyw ze złotym naszyjnikiem RA, obcych sterujących ciałami ludzi, piramidowe statki kosmiczne, i społeczeństwa niewolników, a sam symbol piramidy z kołem u góry na kręgu wrót jest symbolem wejściowym czt. symbolem ziemi.
_________________ http://zakazaneowoce.pl/imgs/banery/baner-zakazaneowoce-350x20.jpg
Zdolność do dziwienia się jest początkiem do mądrości
Prawa jednego człowieka kończą się tam, gdzie zaczynają się prawa drugiej osoby.
W jedności siła nie w budowanych murach!!!
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
85r
|
Wysłany: 23:01, 25 Sie '09
|
|
W Stargate SG1 jest wiele powiązań z iluminatami i masonami głownie za sprawą gadziej rasy GOA'ULD-ów zamieszkującej ludzkie ciała i je kontrolującej, natomiast w Atlantis jest mowa o innym wrogu tak zwanych widmach "wraith" i jeśli chodzi o tą serie to w symbolice doszukałem się tylko odwróconej piramidy z pegazem no i starodawnego miasta Atlantis w kształcie 6 ramiennej gwiazdy. No i jeszcze byli Ori którzy mi się kojarzą z średniowiecznymi chrześcijanami. W całej tej serii występuje stale jeden motyw że gdy cywile mieszają się do gwiezdnych wrót ze swoją polityką to zaczyna się bałagan i zwykle wojskowi go potem naprawiają. Jest też mowa o nie ujawnianiu prawdy społeczeństwu bo skutki mogły by być tragiczne. Dokładnie to co robią teraz iluminaci dzierżą władze z ukrycia , są ponad politykami i wszystkie zdobycze technologi zawłaszczyli dla siebie.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
zulugula
|
Wysłany: 00:28, 26 Sie '09
|
|
Star Gate miał być przesycony symbolizmem. No taki serial był. Ktoś tam kiedyś twierdził, że serial stargate jest odzwierciedleniem prawdziwych wydarzeń haha. W projekcie cammelot jakimś. Jakoś mnie to bardzo nie przekonuje, ale to równie dobre historyjki na serial .
Ale kto wie, w końcu w samym serialu było pokazane jak robią serial o dokonaniach jednostki sg-1. Co prawda przekoloryzowany, ale taki mieli plan uświadamiania społeczeństwa.
A serial godny polecenia, bo to dobry serial z bardzo dobrą obsadą. Ciekawy, zabawny i strasznie wciągający. Bardzo lubie seriale sci-fi, bo pozwalają się na oderwanie od tej nudnej rzeczywistości.
_________________ http://www.youtube.com/simonus666
soundcloud.com/simonus
soundcloud.com/szymonp
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
DarkTech
|
Wysłany: 00:43, 26 Sie '09
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Zero
|
Wysłany: 04:30, 26 Sie '09
|
|
Ehh, większość z tak zwanych "symboli masońskich" nie została wymyślona przez masonów.
Oko Ra pochodzi ze starożytnego Egiptu, słynna ścięta piramida również. Twórcy SG wzorowali się na symbolach starożytnych, tak samo jak masoni. Mówienie, że znaki w serialu są masońskie to tak, jakby mówić, że Leonidas to był król z filmu "300". Niby prawda, ale trochę ignorancko to brzmi.
_________________ "Nic nie jest skończone, dopóki się nie skończy" Miś Yogi.
"Wysoko rozwinięta technika jest nieodróżnialna od magii" I. Asimov
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
85r
|
Wysłany: 06:42, 26 Sie '09
|
|
Zero napisał: | Ehh, większość z tak zwanych "symboli masońskich" nie została wymyślona przez masonów.
Oko Ra pochodzi ze starożytnego Egiptu, słynna ścięta piramida również. Twórcy SG wzorowali się na symbolach starożytnych, tak samo jak masoni. Mówienie, że znaki w serialu są masońskie to tak, jakby mówić, że Leonidas to był król z filmu "300". Niby prawda, ale trochę ignorancko to brzmi. |
Te znaki o których mówisz są iluminatów i niema tam żadnej ściętej piramidy w ich znakach tylko piramida z okiem na górze, masonów są inne przypatrz się dobrze jeszcze raz na symbol masonów , nie powinno to być trudne bo wszystko opisałem. I tak jak piszesz oni wzorowali się na Egipskiej religi ale nie do końca bo oka na górze piramidy np niema w religi Egipcjan.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Zero
|
Wysłany: 01:25, 27 Sie '09
|
|
Może i tak, ale w dzisiejszej kulturze mało komu te znaki kojarzą się z masonami, na oko większość ludzi o masonach słyszała tylko od złorzeczących im "mocherowych beretów". Pamiętajmy, że masoni to przede wszystkim stowarzyszenie mystyków, etc, naturalne więc jest, że twórcy filmów które odwołują się do mistyki będzie ich używać.
_________________ "Nic nie jest skończone, dopóki się nie skończy" Miś Yogi.
"Wysoko rozwinięta technika jest nieodróżnialna od magii" I. Asimov
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
85r
|
Wysłany: 06:45, 27 Sie '09
|
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Naznaczony
|
Wysłany: 07:04, 27 Sie '09
|
|
jaki jest sens oglądania tych symboli ??? o fajnie znów symbol! cho cho! jeszce jeden ! ale jazda jesze znów ! CO WAM TO DAJE ? to jak wsadzenie głowy do pralki i czekanie na koniec prania..
_________________ nie ma żadnej prawdy, wszystko jest tym samym, wielu się załamie, wielu parsknie śmiechem, to wszystko jedno
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
85r
|
|
Powrót do góry
|
|
|
85r
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Wld
|
Wysłany: 19:56, 27 Sie '09
|
|
Nie wiem, czy takie doszukiwanie sie wszedzie NWO, czy masonerii jest zdrowe. Pamietam kiedys byla akcja z torebkami damskimi, ktore mialy zajebiste swastyki na bokach. Oczywiscie podniosl sie wrzask, a na koncu sie okazalo, ze torebki wykonano w Indiach. Dla nie poinformowanych, w Indiach caly czas jest to symbol szczecia, czy jakos tak. U nas tez byl do pewnego czasu. Pozatym nie widze nic dziwnego w sybolach egipskich w tym filmie. Akurat tutaj sa wskazane.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
85r
|
Wysłany: 22:33, 27 Sie '09
|
|
Wld
Jeden serial to nie wszędzie coś ci się poplątało, po za tym to normalne że zawsze znajdą się sceptycy w co nic nie uwierzą nawet gdy dowody są mocne i nie do pod warzenia tacy ludzie istnieją i istnieć będą zawsze, np zatwardziali katolicy nigdy nie uwierzą w ewolucję choćby nie wiem jak byś się starał. Dziwi mnie natomiast jedno że ludzi zwykle co teorie spiskowe wyśmiewają przybywają na to forum tak licznie, to mi podchodzi pod hipokryzje.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Naznaczony
|
Wysłany: 06:14, 28 Sie '09
|
|
ja nie wyśmiewam teori spiskowych ( co za idiotyczna nazwa ), pewnie jest w nich więcej prawdy niż w wiadomościach z telewizji. ale chodzi mi tylko o zamroczenie tą symboliką. bo cóż to daje skoro tylko dostrzegasz i dostrzegasz, symbol za symbolem. powinno się przyjąć raz do wiadomości że obraz jest zmanipulowany i celowo przekazywane są "szatańskie" treści. reszte olać ciepłym moczem i osrać tą ich gierke! pozdrówki
_________________ nie ma żadnej prawdy, wszystko jest tym samym, wielu się załamie, wielu parsknie śmiechem, to wszystko jedno
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
85r
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Wld
|
Wysłany: 19:29, 28 Sie '09
|
|
No wlasnie 85 nikt sie z nikogo nie wysmiewa, a jedynie upomina o zdrowy rozsadek. Moze nawet Illuminaci robia sobie jaja z domoroslych poszukiwaczy i specjalnie wklejaja takie rzeczy, albo scenarzysta jest jajcarzem. Moze tez byc ich zwolennikiem lub przeciwnikiem. Mozliwosci jest wiele. Nie moge sobie wyobrazic jaki moze byc powod wkladania takiej symboliki do sredniego serialu SF. Co Illuminaci chca tym uzyskac? Masonska symbolika np. na kamieniacach lub kosciolach informuje, ze to budoawli lub zamieszkiwali, a tu moze jakis mason jest producentem lub rezyserem. Nie musi to oznaczac zaraz jakiegos niecnego spisku. Zadziwia mnie (pozytywnie), ze sa ludzie, ktorzy sa w stanie zauwazyc takie rzeczy.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
85r
|
Wysłany: 20:03, 28 Sie '09
|
|
WLD
Ja ciebie też upominam o zdrowy rozsądek bo robisz z tego niezła aferę zachowujesz się jakbyś był masonem lub iluminatem i cię to mocno dotknęło co chcą osiągnąć przez umieszczanie tych symboli tego nie wiem ja nie opieram swojej logiki na hipotezach i domniemaniach tylko na dowodach. Wiem na pewno że śmieszyło by mnie gdyby tych symboli których ja włożyłem ktoś nie dostrzegał, a gdyby ktoś mnie rozgryzł to by była pewnego rodzaju moja porażka.
Umieszczanie tych symboli przez iluminatów wszędzie to tak jakby śmianie się komuś w twarz i zarazem pokazanie kto rządzi, tak jak pies podlewa kwiatki by zaznaczyć teren oni umieszczają swoje symbole. A odnośnie stargate to jest to dość stary serial powstał przed tym wielkim bum na NWO po 11 września choć wtedy już pewnie w ameryce na ten temat się już szeptało.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Wld
|
Wysłany: 20:24, 28 Sie '09
|
|
Jaka afera? Same symbole nic nie znacza. Trzba znac kontekst ich umieszczenia. Jak byl to zart to po co sie szarpac. Jak to podpis, to ja osobiscie mam to gdzies.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
85r
|
Wysłany: 20:38, 28 Sie '09
|
|
Kontekst jest bardzo prosty wytłumaczyłem powyżej, ale opisze go dla ciebie prościej. Na każdej fladze masz godło państwowe do którego flaga należy. Na większości banknotów masz wizerunek wielkich władców którzy przysłużyli się rozwojowi kraju i jeśli rozgryziesz poco takie rzeczy się robi będziesz wiedział poco iluminaci walą wszędzie swoje symbole, umieszczanie symboliki zwykle jest podpisem na swoim produkcie. Masz np monitor a na nim nazwę firmy i logo tej firmy która go wyprodukowała. Czasem też oprócz podpisu dają dodatkowe dane np że spełnia normę TCO itp, więc czasem sam podpis czasem coś więcej. Ta symbolika którą ja znalazłem w serialu jest zwykłym podpisem w większości tak jak np made in poland, przekaz w tym wypadku może być ukryty w odcinkach. Głównym przekazem serialu może być np oswojenie ludźmi na kontakty z obcymi rasami i nowymi technologiami.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
ostrożny
|
Wysłany: 21:08, 28 Sie '09
|
|
Po co się tak rozdrabniacie na poszczególne tytuły? Przecież cały Hollywood jest w ich rękach i służy do manipulowania naszymi umysłami. Jak chcecie samodzielnie myśleć i czuć się wolni to przestańcie to wszystko gówno oglądać. Każdy film ma treści, które działają na naszą świadomość lub podświadomość i nie mówcie, że was to nie dotyczy.
Nie tylko TV ogłupia.
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
Wld
|
Wysłany: 20:22, 29 Sie '09
|
|
No dobrze napisalem wczesniej, ze producent moze byc masonem lub ich sympatykiem lub zartownisiem. Chlopie wyluzuj, w calej Polsce masz kamienice z tymi symbolami, to tez spisek? Na co?
|
|
|
Powrót do góry
|
|
|
|