W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Kawały o Polakach  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
8 głosów
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Odsłon: 6265
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
aimfor2

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:31, 13 Sie '09   Temat postu: Kawały o Polakach Odpowiedz z cytatem

Forget the Polish ... (Polacy mają najmniejsze mózgi)

Tony Clifton in Reno, Nevada

Dirty Andy Joke Of The Day 5-16

NA in her first play

Point Loma Actors - Polish Joke - Priest Scene

Point Loma Actors - Polish Joke Family Scene (Gdzie Jest Ameryka)

Polish Joke Revision

1

2

3

Opie & Anthony Get a Message About Their Polish Jokes

Polski Pistolet

Harry and Paul-Polish Cafe z Anglii

Ruddy Hell: Polish Coffee Shop
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Astre Occlu

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:18, 13 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

dzieńdobry

Ahh.... jak dla mnie to te amelykańskie dzolki są na amelykańskim poziomie. Nic przez co wypadałoby sie wkurwic ;]

pozdrawiam.
aimfor2

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:33, 14 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Zauważyłem że w tym filmie kobieta jest ubrana jak Polska flaga do góry nogami

Powrót do góry
Tańcząca

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:47, 14 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Do założyciela wątku pytanie:
Uprzejmie proszę o ukazanie związku tego wątku z tematyką forum prawda2.info.
Za odpowiedź z góry dziękuję.
TZW
Powrót do góry
DarkTech

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:50, 14 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

- skoro jest was dwóch... Rolling Eyes
Flaga ma nogi?
goral_

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 00:26, 15 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Te dwa ostatnie skecze "Polish Coffee Shop" są super! Uśmiałem się po pachy, ale niestety jest w tym dużo z realizmu. Oczywiście przejaskrawione jak to w skeczu ale jednak ukazuje pewne stereotypy polskie.
Aktorki raczej nie polski zważywszy na akcent to wg. mnie coś w okolicy Litwy, może Białoruś?
Te amerykańskie nie oglądałem bo jakoś w ni ząb nie pojmuje:)
Tylko może tak mi się skojarzyło, że w filmie "polish joke pt1" dowcip zapowiada na 60% żydówka.
Powrót do góry
aimfor2

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:27, 15 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

goral_ napisał:
Te dwa ostatnie skecze "Polish Coffee Shop" są super! Uśmiałem się po pachy, ale niestety jest w tym dużo z realizmu. Oczywiście przejaskrawione jak to w skeczu ale jednak ukazuje pewne stereotypy polskie.
Aktorki raczej nie polski zważywszy na akcent to wg. mnie coś w okolicy Litwy, może Białoruś?
Te amerykańskie nie oglądałem bo jakoś w ni ząb nie pojmuje:)
Tylko może tak mi się skojarzyło, że w filmie "polish joke pt1" dowcip zapowiada na 60% żydówka.

To są Angielki aktorki które udawaja Polaków
Powrót do góry
aimfor2

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:27, 15 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tańcząca z wilkami napisał:
Do założyciela wątku pytanie:
Uprzejmie proszę o ukazanie związku tego wątku z tematyką forum prawda2.info.
Za odpowiedź z góry dziękuję.
TZW

by pokazać prawdę.
Powrót do góry
aimfor2

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 03:19, 19 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DarkTech napisał:
Dlaczego miałbym zniżać się do ich poziomu? Według mnie to co sobą reprezentują jest zwykłym prostactwem, i jak słusznie zauważyłaś - nie ma nic wspólnego z tematyką forum. Mają dział "Na wesoło", gdzie przechodzi każdy rodzaj humoru. Zakładanie takiego wątku w dziale "Multimedia" to oznaka pustki wewnętrznej autora. Milczenie to także sztuka. Widać nie każdy potrafi twórczo milczeć. Dziury w wiedzy zatyka więc idiotyzmami jakich jest pełno na "trendy serwisach" dla kołtunerii "pseudopolackiej".

W USA i Niemczech Polacy to najbardziej wyśmiewanym narodem.

Polish jokes (ang. dosł. "polskie żarty") – popularne, głównie w Stanach Zjednoczonych, dowcipy o Polakach, w których są przedstawiani jako osoby głupie i pijące dużą ilość alkoholu.

Jedna z hipotez dotyczących Polish jokes głosi, że zostały one rozprzestrzenione przez powojennych imigrantów niemieckich, zwłaszcza tych, którzy zostali wysiedleni ze Śląska, Pomorza, i Prus Wschodnich w wyniku powojennego układu. Imigranci ci byli z reguły zamieszani w konflikty na tle narodowościowym i reprezentowali uprzedzenia do Polaków mające swoje korzenie w propagandzie nazistowskiej[1]. Jednak Christie Davies, zamieszczając tę hipotezę, dystansuje się od niej, stwierdzając, że zjawisko to ma charakter wyłącznie amerykański i nie można go łączyć z rozgrywkami w Starym Świecie[2].

http://pl.wikipedia.org/wiki/Polish_jokes

TEATR
Znany nowojorski dramaturg polskiego pochodzenia David Ives napisał sztukę "Polish Joke". Reakcja Polonii była bardzo ostra.
Kod:
http://www.teatry.art.pl/!zagranica/polskiep.htm

Borat mówi po polsku. Tylko mówiący po polsku to wychwycą. On mówi "dzien dobry", "jak sie masz", "dziekuje" i używa innych polskich zwrotów. Sceny otwierająca i zamykająca filmu kręcone były w rzeczywistej wiosce wschodnioeuropejskiej. Rzeczywista wschodnioeuropejska muzyka ludowa użyta jest w ścieżce dźwiękowej.

http://tadeuszkorzeniewski.salon24.pl/86341,skad-sie-wziely-polish-jokes
Powrót do góry
goral_

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 08:39, 19 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

DarkTech napisał:
Dlaczego miałbym zniżać się do ich poziomu? Według mnie to co sobą reprezentują jest zwykłym prostactwem, i jak słusznie zauważyłaś - nie ma nic wspólnego z tematyką forum. Mają dział "Na wesoło", gdzie przechodzi każdy rodzaj humoru. Zakładanie takiego wątku w dziale "Multimedia" to oznaka pustki wewnętrznej autora. Milczenie to także sztuka. Widać nie każdy potrafi twórczo milczeć. Dziury w wiedzy zatyka więc idiotyzmami jakich jest pełno na "trendy serwisach" dla kołtunerii "pseudopolackiej".

Nie wiem, gdzie mieszkasz, ale wierz mi, ze skecze o tych Polkach ma dużo prawdy w sobie.
Oczywiście to skecz, więc bardzo przejaskrawiony i o tym należy pamiętać!
Ale sens jest jak najbardziej trafiony.
Cały problem naszego narodu polega na tym, że nie potrafimy popatrzeć na coś z dystansem. Polak ma się zamartwiać stać nad pomnikami JPII Katynia i się modlić i modlić.
A nasza historia wcale heroiczna nie jest, owszem to może boleć ale taka jest prawda. Cała historia Polski po okresie zaborów to głównie (nie wszystko) porażki, głupoty, sprzedawczyki, głąby.... I tak to wygląda. Tych dowcipów amerykańskich nie oglądałem bo za dużo wrzasku a poza tym w ni ząb nie kumam sensu:) Ale te brytyjskie są super:) Przy czym dołożył bym jeszcze klienta o sinym odcieniu skory:) i całkiem czarnym:)) Byłby urozmaicony - hehehe
Ponure miny, niepewny latający dookoła wzrok, próba pokazania, że 'JA" jestem najlepszy (choćby w zmywaniu kubków). W towarzystwie wyłącznie polskim używanie co drugiego słowa po angielsku ale w spotkaniu z anglikiem ... milczenie owiec:)))
Można by całe serialne nakręcić w stylu "Little Britain" (polecam obejrzeć, zobaczysz jak Anglicy potrafią się z siebie śmiać! W Polsce podobny serial o polakach został by uznany za spisek ruski, niemiecki, żydowski, angielski, masonki na obrazę honoru i religii. A autor został by osądzony jak o najcięższe morderstwo.
Więcej dystansu....
Była niedawno akcja bo w jednym z głupszych programów "Top Gear" pokazano fragment z Polski jak ludzie uciekają, jakieś barykady zrobione przez policję (mi to wyglądało na lata 2000) i na koniec tekst na jednym baku z Berlina do Warszawy... Nie sadziłem, że taki skecz wywoła nieomal wojnęSmile
A tymczasem w poniedziałek został nadany program na BBC o poszukiwaniu spadkowiczów. Są firmy które się tym zajmują i to właśnie program o takich ludziach, nieważne.
W tym odcinku wystąpił Polak! Który żył przez 30 lat na wysepce między dwoma jezdniami. Miał swój namiot i tam mieszkał. Ale nie będę się tu o nim rozpisywać (jak ktoś chce więcej info to dać znać) Kiedy jedna z kobiet prowadziła dochodzenie mające na celu ustalenie jego spadkobierców (gość zostawił ok 100 000 funtów w banku!) wspomniane było, że:
"urodził się w niemieckim mieście Poznań które obecnie należy do Polski!" (1920 lub coś w okolicy, nie pamiętam) Jakoś nie widzę oburzenia ambasad? Co z protestami? Aha, bo to nie był program satyryczny...tak? I już za trudny.
Na tym polega Polska obłuda.
Powrót do góry
aimfor2

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:28, 19 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Polish jokes (ang. dosł. "polskie żarty") – popularne, głównie w Stanach Zjednoczonych, dowcipy o Polakach, w których są przedstawiani jako osoby głupie i pijące dużą ilość alkoholu.

Jedna z hipotez dotyczących Polish jokes głosi, że zostały one rozprzestrzenione przez powojennych imigrantów niemieckich, zwłaszcza tych, którzy zostali wysiedleni ze Śląska, Pomorza, i Prus Wschodnich w wyniku powojennego układu. Imigranci ci byli z reguły zamieszani w konflikty na tle narodowościowym i reprezentowali uprzedzenia do Polaków mające swoje korzenie w propagandzie nazistowskiej[1]. Jednak Christie Davies, zamieszczając tę hipotezę, dystansuje się od niej, stwierdzając, że zjawisko to ma charakter wyłącznie amerykański i nie można go łączyć z rozgrywkami w Starym Świecie[2].

http://pl.wikipedia.org/wiki/Polish_jokes

TEATR
Znany nowojorski dramaturg polskiego pochodzenia David Ives napisał sztukę "Polish Joke". Reakcja Polonii była bardzo ostra.
http://www.teatry.art.pl/!zagranica/polskiep.htm

Borat mówi po polsku. Tylko mówiący po polsku to wychwycą. On mówi "dzien dobry", "jak sie masz", "dziekuje" i używa innych polskich zwrotów. Sceny otwierająca i zamykająca filmu kręcone były w rzeczywistej wiosce wschodnioeuropejskiej. Rzeczywista wschodnioeuropejska muzyka ludowa użyta jest w ścieżce dźwiękowej.

http://tadeuszkorzeniewski.salon24.pl/86341,skad-sie-wziely-polish-jokes[/quote]
Powrót do góry
balgatron

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 10:39, 20 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Wpada Amerykanin do polskiego baru i krzyczy na całe gardło:
- Ja słyszałem, że wy Polacy jesteście strasznymi pijakami. Dam 1000 dolarów, jeśli jeden z was wypije na raz litr wódki.
W barze cisza, nikt się nie zgłasza, jeden facet nawet wybiegł z baru.
- No co? Nie ma nikogo chętnego? Widzę, że nie ma tutaj takiego twardziela.
Nagle wpada ten sam koleś, który wybiegł z baru i mówi:
- Ty, amerykaniec, Twój zakład dalej ważny?
- Tak.
- Barman dawaj litra wódki - mówi Polak.
Polak wziął butelkę, przechylił i wypił całą. Amerykaniec z niedowierzeniem dał mu 1000 dolarów i mówi:
- No stary, jesteś twardy jak stal. Ale powiedz gdzie byłeś jak wybiegłeś z baru?
- Byłem w barze naprzeciwko zobaczyć, czy mi się uda.
Powrót do góry
aimfor2

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 15:45, 21 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ktoś powinien przetłumaczyć filmy. Opinia o nas jest ważna. Tak samo jak opinia o jakiejś firmie.
Powrót do góry
aimfor2

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 17:05, 21 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Ten pierwszy film z Will Farrell to z hollywood. Miliony ludzi zobaczy ten film po całym świecie. Kto będzie brał Polske i Polaków poważnie?

Powrót do góry
aimfor2

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:37, 18 Wrz '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Polacy nie mają szacunku w USA to po co mieli by mieć tarcze.
Powrót do góry
Teodoryk

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 21:14, 18 Wrz '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Tarczy nie chce 61% społeczeństwa według sondaży, chce jej nieliczny procent. Więc wybacz.
Powrót do góry
DarkTech

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 22:09, 19 Wrz '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Nie to, żebym był zaraz złośliwy, ale wystarczy rzut okiem na ludzi którzy zamierzają wyśmiewać się z Polaków:

Chcecie nami rządzić? - To nie takie proste. musicie jeszcze sporo hamburgerów popić rozpuszczalną kawą i coca-colą żeby się wam chociaż po części udało.
To zdjęcie przedstawia słynny amerykański sen. Okazał się on koszmarem. Cóż... Nie znacie chyba słowa/pojęcia UMIAR. Laughing
Opaq

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 23:30, 19 Wrz '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Jak te Panie chcą nami rządzić, muszą nas dogonić....
Powrót do góry
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Multimedia Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: