Wszystko wskazuje na to, że już po wojnie z KRLD.
]Jeszcze wczoraj – lub przedwczoraj – wiceprezydent USA konferował z “naczalstwem” Korei Południowej, zapewniając ją, że USA będzie jej bronić przed KRLD (widziałem na TV), czytałem, że aż 3 lotniskowce USA będą 25 kwietnia br. w pozycji “do ataku” na KRLD, a już dzisiaj, moi znajomi na
https://wiernipolsce.wordpress.com/2017/04/15/korea-w-przededniu-wojny/ wyczaili coś takiego:
Adm 19 Kwiecień 2017 o 11:07 AM
No to mamy po wojnie.
USA poddała się walkowerem.
—————-
Hej, sluchajcie
Zakrztusilam sie dzis przy sniadaniu ogladjac chinskie wiadomosci. Malo mnie smiech nie zadusil.
Amerykanska armada (flotylla) skirerowala sie na Ocean Indyjski gdzie ma sie spotkac z australijska flota celem towarzyskiego spotkania w czasie wspolnych manewrow.
I podobno chodzi o to, ze wcale nie mieli zamiaru napasc na Koree!
Mysle, ze stara chinska szkola metody lagodnej perswazji i tym razem zadzialala.
Sprobuje znalezc te informacje w zachodnich mediach a kto moze, niech szuka u Chinczykow: CGTV – China
--------------------
Trumpion podpisal nowy „executive order” ustawe prezydencka o nowych wizach pracowniczych dla gastarbeiterow.
Widac brakuje im wykwalifikowanych robotnikow o czym powszechnie wiadomo.
Sprobuje poszukac, czy Polakom sie cos poszczesci z tymi wizami. Na razie wszyscy maja mieszane uczucia bo szczegolow brak.
Pozdrawiam
nadużycie link skomentuj
Tiamat 19.04.2017 03:59:14
@Tiamat 03:59:14
To co znalazlam w New York Times: na razie inne media nie ruszaja tematu:
Aircraft Carrier Wasn’t Sailing to Deter North Korea, as U.S. Suggested – The New York Times
Ten wielki okret USA, USSCarl Vinson plynal przez Ciesnine Sundajska tysiace mil od Korei Polnocnej.
Carl Vinson i trzy inne okrety w czasie gdy media sie nimi podniecaly – plynely w zupelnie innym kierunku, mianowicie zeby wziac udzial w australisjko- amerykanskich manewrach na Oceanie Indyjskim, 3500 mil od Korei Polnocnej
nadużycie link skomentuj
Tiamat 19.04.2017 05:26:03
@Tiamat 05:26:03
Ja czytałam dzisiaj, że The New York Times podał też taką informację (pisała o tym osoba z USA).
Najbardziej obrzydliwe jest to, że chyba tylko w Polsce tyle kłamliwych, niepotwierdzonych informacji się podaje. Po zdemaskowaniu oszuści albo osoby pozbawione reflleksji szybko to usuwają. Poza tym same nieistotne śmieci na rozmaitych portalach „informacyjnych”. Takiego Kima nam potrzeba, aby zrobił porządek.-:))
nadużycie link skomentuj
wercia