W razie awarii sprawdź t.me/prawda2info

Sąd zabrał dziecko, bo w domu był bałagan  
Znalazłeś na naszym forum temat podobny do tego? Kliknij tutaj!
Ocena:
3 głosy
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Odsłon: 951
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ansu

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 07:39, 05 Sie '09   Temat postu: Sąd zabrał dziecko, bo w domu był bałagan Odpowiedz z cytatem

Sędzina Jolanta Bianiak zabrała dziecko, bo w domu był bałagan
Cytat:
Sąd oparł się na opinii kuratora: w domu jest bałagan, podłoga niezamiatana, brudne naczynia, okruchy na stole...................

http://www.tvn24.pl/28377,1613165,0,1,polityka-prorodzinna,fakty_wiadomosc.html
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
eNKa

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 12:37, 05 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Całe to gadanie o NWO... NWO już jest a działania tej za przeproszeniem "sędzi" (tfu!) są na tę tezę dowodem.
W Szwecji, gdzie można spółkować z każdym zwierzęciem a wizyta u prostytutki jest karana, wystarczą podpisy TRZECH kuratorów aby nieodwołalnie pozbawić rodziców dziecka a dziecko rodziców.
Na pohybel totalniakom!
Powrót do góry
Aqua

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 14:19, 05 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Dają sobie zabierać i tyle. Przyszli by po moje dziecko, to bez ofiar śmiertelnych by się nie obyło. Kilka takich akcji zdesperowanych rodziców i systemowi najemnicy baliby się wpierdalać nos w nie swoje sprawy.
eNKa

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 11:16, 28 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Temat jest niejako kontynuowany tu:

viewtopic.php?t=8780
http://www.tvn24.pl/0,1616825,0,1,lekarz.....omosc.html

Totalniacka zgroza zarozumiałej grupy przestępczej działającej wspólnie i w porozumieniu z celem pozbawienia zdrowia człowieka niepasującego do wyobrażeń jaśniepaństwsa. Oby szczeźli.
Powrót do góry
Ordel

Post zebrał 0 sat

PostWysłany: 20:14, 28 Sie '09   Temat postu: Odpowiedz z cytatem

Rzecznik Praw Obywatelskich w sprawie pozbawienia rodziców praw rodzicielskich

Róża w innym świetle

Sprawy rodzinne to chyba najtrudniejsza sfera, z jaką mają do czynienia sądy. Także od komentatorów i mediów wymagać trzeba szczególnej ostrożności i wrażliwości w omawianiu takich spraw. Pisałem ostatnio, że sprawa jest niejednoznaczna. Dziś otrzymałem uzasadnienie decyzji sądu o powierzeniu kilkudniowej Róży rodzinie zastępczej. Nadal daleki jestem od stanowczych ocen, ale nie kryję, że ta wstrząsająca lektura skłania mnie do apelu, by Państwo także powstrzymali się od jednoznacznych sądów – zwłaszcza nie wiedząc tego, o czym wiedział sąd.

Nie jest oczywiście rzeczą RPO ujawnianie szczegółów. Wspomnę tylko, że z akt wynika, iż w ostatnich trzech latach kurator sądowy podczas licznych wizyt w domu w Błotach Wielkich wielokrotnie spostrzegał, że matka nie zajmuje się dziećmi lub że robi to w stopniu zdecydowanie niewystarczającym. Narzekał też na bardzo utrudniony kontakt z podopieczną. Zdaniem kuratora - mąż pani Violetty Woźnej potwierdzał wiele z tych obserwacji.

To wszystko nie oznacza mego poparcia dla decyzji sądu. Nadal rozważam włączenie się do sprawy jako strona. Moje wątpliwości budzi też domniemana sterylizacja, dokonana jakoby podczas porodu, być może bez wiedzy i zgody wiedzy matki (wstępnie potwierza to prokurator). Nie wiadomo też czy jej życie lub zdrowie były bezpośrednio zagrożone. W tej kwestii wszcząłem już postępowanie i zwróciłem się dzisiaj do Prokuratury Rejonowej w Szamotułach o informacje o ustaleniach śledztwa.

Proszę jednak o okiełznanie emocji. Nie ma w sądownictwie rodzinnym spraw oczywistych. Pochopne, publiczne wyrokowanie na pewno tym sprawom nie służy.

http://blog.brpo.salon24.pl/
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Prawda2.Info -> Forum -> Wiadomości Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: