DarkTech napisał: |
Jednym z celów NWO jest podporządkowanie biednych i schorowanych mas ludzkich nielicznym elitom posiadającym władzę i bogactwo. Niestety, ilość tych mas jest stanowczo zbyt duża zdaniem rzeczonych elit. Mało tego, zdecydowanie zbyt wielu jest obywateli zdrowych i przez swoją świadomość mało dochodowych. Zdaniem elit, osobnik podważający słuszność systemu (więc cechujący się samodzielną obserwacją, analizą i wyciąganiem wniosków) jest jednostką śmiertelnie dla nich niebezpieczną. Czy teraz bliżej jest Tobie połapać końce sznurków NWO i szczepień? |
NIE PISAŁEM że te szczepienia NIE MAJĄ związku z NWO. To co napisałeś pasuje do szczepień i świńskiej grypy. Ale nie wiadomo czy elita chce zmniejszyć populację akurat w ten sposób. Może koncerny po prostu chcą zarobić?
A poza tym szczepienia to nie najlepszy przykład, ale nie chciałem lepszego szukać.
DarkTech napisał: |
Chętnie zapoznam się z Twoją analizą zagadnienia. Stwierdzenie typu:
TomKST napisał: | Świńska grypa jest SŁABSZA niż zwykła. Cała ta robota jest więc dosyć podejrzana. | raczej nie wnosi niczego nowego do tematu. |
Podejrzana nie znaczy
groźna.
Oczywiście
wszystko co się dzieje w świecie może być w planach NWO. A jeśli wszystkie wydarzenia są wplątane w NWO to po co pisać do każdego podejrzanego newsa że to część planów NWO? Nie ważne czy zagraża NWO, rząd, mafia czy co tam jeszcze, ważne że zagraża i na tym należy się skupić a nie na jakichś duperelach. A po za tym chyba każdy na tym forum mniej więcej wie o co w NWO chodzi więc uważam że dopisywanie wszędzie
to może być spisek NWO czy coś w tym stylu nie ma sensu.
__________ ____ __ _ _ _ _
Chodzi mi o to aby w dyskusjach uwzględniać to co ważne i najbardziej istotne (czyli to co nas dotyczy, zależy to też od tematu) a nie spamować
że to spisek NWO czy coś bo to zbędne; uwzględniać i analizować wszystkie sensowne możliwości (co to ma na celu, jakie mogą być skutki,
NIE skąd to). Po pewnym czasie gdy już tych analiz, argumentów i kontrarg. się trochę nazbiera, napisać posta z podsumowaniem tego czy coś w tym stylu, aby można było te uporządkowane dane łatwo znaleźć. Wtedy nie trzeba by było czytać całego tematu (często kilkadziesiąt stron) tylko kilka postów i wiedziałoby się o co w temacie biega i jakie są na to dowody, co bardziej prawdopodobne itp. Wiem że ta propozycja to drobiazg, ale takie drobiazgi wpływają na porządek (który jest dosyć istotny w poszukiwaniu informacji a szczególnie prawdy). Zresztą na stronie głównej Prawda2 pisze że
na forum panuje spory śmietnik.
W skrócie:
Aby w każdym temacie były
uporządkowane argumenty, kontrargumenty, dowody, co bardziej prawdopodobne itp. i aby skupiać się na tym co istotne, co nas dotyczy a nie na drobiazgach - szczególnie tych niepewnych.
__________ ____ __ _ _ _ _
Mam nadzieję że teraz ktoś załapie o co mi chodzi.